bugün
- recep tayyip erdoğan10
- z kuşağı kitap okuyor mu10
- beşiktaş11
- honore de balzac4
- dem partili yazar7
- yavuz ağıralioğlu6
- laik teyzelerin fenotipi34
- sözlüğü bırakıyorum ajitasyonu6
- selahattin demirtaş4
- milliyetçi hareket partisi2
- mhp dem kardeştir ayrım yapan kalleştir3
- yeni başlayanlar için soruşturma4
- kalp ritmini hızlandıran şeyler5
- ekrem imamoğlu8
- hangi sözlük kızıyla ne yapmak isterdin3
- 3 numara saç kirli sakal5
- vincenzo italiano5
- 23 ağustos 2026 alanyaspor beşiktaş maçı6
- şarapçı koala'nın denemediği ideoloji3
- geceye bir şiir bırak4
- kitap okumaya geç başlamak4
- haydi güzelim şeker ezelim4
- özgür özel2
- müzikten soğumak3
- davranışlardaki küçük ayrıntıları kafaya takmak5
- zamanda geriye gitmek2
- akp oyları yüzde 10'un üzerinde10
- 2028 cumhurbaşkanlığı seçimleri6
- 2 dünya savaşı'na katılmış yazarlar4
- abdülhamid'in sanat zevki3
- mansur yavaş11
- arkadaşlar kararsız kaldım hangisini alayım18
- muhaliflere haşhaşi diyen butlancı vekil3
- huzursuz insan4
- sözlükte hissedilen femboy yazar eksikliği2
- bir insanı hayatının merkezine koymak7
- anayurt oteli2
- islam barış dinidir13
- futbolu aşırı kafaya takmak3
- hamam oğlanı3
- pişman olmak2
- yavuz çetin2
- sanat filmi izlerken sıkılmayan insan2
- kendiyle barışık olan insan3
- devlet bahçeli5
- akşamın konusu2
- kamp yapmaktan anlayan doğayı tanıyan erkek2
- elif şafak3
- elektronik müzik2
- halil konakçı'nın hatay işgalini savunması4
Yapmak zorunda his ettiğim.
her şeyi yoktan var eden, her an görünür görünmez kazalardan, belalardan koruyan ve her an çeşitli nimetler, iyilikler vererek yetiştiren allah-ü teala'nın emr ve yasaklarını yerine getirmektir.
- ''islam ahlakı'' kitabı.
- ''islam ahlakı'' kitabı.
''sana yakîn (ölüm) gelinceye kadar rabbine ibadet et!''
hicr suresi 99. ayet.
hicr suresi 99. ayet.
davandan şüphe duyarsan delil biriktirmeye çalışırsın. ibadet etmek delil biriktirmektir.
ne kadar inanarak boş konuştun.
allah'a ibadeti ticarettir diye aşağılıyorlar. madem ticaret aşağı bir şey, hadi ticaretsiz yaşayın da göreyim.
allah'a ibadet etmek ömrü bereketlendirir.
insanın yegane ve asıl sahibi ile bir oluşuna sebep yolların ismi.
ibadetin iki açıdan faydası vardır.
birinci açı; ibadet insanın fıtratının gereği olduğundan insana doğrudan faydalıdır.
ikinci açı; allah ibadet edene fayda sağlayacağını vaat ettiğinden allah'ın ibadet edene sağlayadığı faydadır.
müşrikler, sadece ibadetin doğrudan faydasını göz önünde bulunduruyorlar.
münafıklar, sadece allah'ın ibadet edene sağladığı faydayı göz önünde bulunduruyorlar.
birinci açı; ibadet insanın fıtratının gereği olduğundan insana doğrudan faydalıdır.
ikinci açı; allah ibadet edene fayda sağlayacağını vaat ettiğinden allah'ın ibadet edene sağlayadığı faydadır.
müşrikler, sadece ibadetin doğrudan faydasını göz önünde bulunduruyorlar.
münafıklar, sadece allah'ın ibadet edene sağladığı faydayı göz önünde bulunduruyorlar.
müslüm gürsesin 85 yılına ait, insanı küfre götüren şarkının ismidir!
açıkça şirk koşulmuştur!
açıkça şirk koşulmuştur!
imanından emin değilsen ibadetlerinden emin olmalısın.
Kulun Allah’a karşı sevgi, saygı ve bağlılığını gösteren duygu, düşünce ve davranış biçimleri için kullanılan terim. ibadet; “itaat etmek, boyun eğmek, kulluk etmek, tevazu göstermek, ilah edinmek” anlamına gelir. Dinî bir terim olarak ise; “Fiil ve niyete bağlı olarak yapılmasında sevap olan ve Allah'a tazim ve yakınlık ifade eden şuurlu itaat” demektir. Allah'a ibadet; itaat etmenin ve saygı göstermenin zirvesidir.
ibadet, güçlüye değil haklıya yapıldığında ibadettir.
Vicdanın ilhamı ile kabul edilir.
allah için yapılan eylemler.
namaz, oruç, hac, zekat ve kurban ibadetlerin tohumudurlar. evet büyük çamlar ulu çınarlar da var ama onlara ancak tohumlardan ulaşabilirsin.
yalnız allah'a ibadet etmenin en hızlı faydası şeytanı uzaklaştırmasıdır.
Yazın bir sıkıntı var mayıs haziran gibi dediler. Ben de 800 rekat namaz, 41 yasin okumaya başladım. Evde namaz kılmayan kişiyi de sabah namazına kaldırıyorum. Çok sıra dışı bir şey olmazsa kimsenin etlisine sütlüsüne de karışmıyorum. işime bakıyorum.
Bu gece tespih namazı kıldım, günahlarımdan arınmak için tövbe ettim. Sonra 100 rekata yakın teheccüd kıldım, daha dua etmedim, ama sevdiğime kavuşmak için edeceğim.
Günlük farz ve sünnetler hariç 40 rekat namaz kılıyorum düzenli olarak. Bununla sağlığım, ailem, sevdiceğim için dua ediyorum. Şimdi günlük 6 rekat Duha namazına başladım. Bunu sadece grc'ye kavuşmak için kılacağım.
Bir de periyodik olmayan biçimde 40 gece (art arda değil, çeşitli zamanlarda) teheccüd namazı adadım. Bu da grc kavuşmak için.
Bir de yine sevdiğime kavuşmak için 422 bin defa Allah tesbihi çektim. Buna da devam ediyorum.
Bir de periyodik olmayan biçimde 40 gece (art arda değil, çeşitli zamanlarda) teheccüd namazı adadım. Bu da grc kavuşmak için.
Bir de yine sevdiğime kavuşmak için 422 bin defa Allah tesbihi çektim. Buna da devam ediyorum.
erman bey ibadetler sadece allah rızası için yapılır. öbür türlü kabul görmez. dünyalık istekleriniz için düzenli, ısrarlı ve uygun vakitlerde dua etmeniz yeterli.
kul ile rabbi arasında.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar