bugün

entry'ler (501)

aldanmamak

aldanmamak’ın bedeli ağırdır ama mükafatı da ağırdır.

sözlük yazarlarının tespitleri

gazetecilerin olağan eylemi, korelasyonu bilimsel veri diye kakalamak.

kurt kapanı

hangi yöndeki yanıltıcı kol hangi yöndeki esas kol ayırt edemezsin. işte buna kurt kapanı denir.

sözlük yazarlarından aforizmalar

sen ona ne yaparsan o da sana aynısını yapacak.

allah

ben sözlerimle allahı yüceltmiyorum. tam tersine allahın yüceliği ile kendimi kurtarmaya çalışıyorum.

düşün ki o bunu okuyor

eğer bir an olsun yeryüzünün iyiliğini düşünmüş olsaydın islam dininden, kuranı kerim mealinden ve allahu tealadan şüphe etmezdin.

şeytan

yeni bir dünyada şeytana yer yok.

allah

allah kimi seviyor kimi sevmiyor öğrenmek istiyorsan kuranı kerim mealinden öğrenebilirsin.

sözlük yazarlarından öğütler

başına gelen her musibet seni kuranı kerim mealine yöneltmelidir.

düşün ki o bunu okuyor

benim tenezzül edip bir adım atmayacağım yere bunlar maraton koşusu yapıyor.

din

dini kuranı kerim mealinden öğrenin. bu işin doğrusu bu. yazıyorum çünkü eğrisi de var.

iman

imanın kıymetini öğrenmek istiyorsanız imansızların başlarımıza açtıkları belalara bakın.

sözlük yazarlarından tavsiyeler

onların allah karşısındaki çaresizliklerini gör. mutlak olan, her şeyin allah karşısındaki çaresizliğidir.

düşün ki o bunu okuyor

bir insan niçin kendi zararına çalışır? anlamıyorum. anlamak da istemiyorum.

düşün ki o bunu okuyor

sebepler denizinde boğulmaktan kurtulmanın yolu allah’ın gemisine binmektir. hayrı da allah ile değerlendireceksin şerri de.

kuranı kerim meali

elbette kuranı kerim’in arapçası daha yüksek ama dini öğrenmek isteyen birine ‘arapça öğren’ veya ‘kuran tefsiri oku’ demektense ‘kuranı kerim meali oku’ demeyi tercih ederim.

ben de arapça, tefsir, hadis, ilmihal, fıkıh, siyer, peygamberlerin hayatları, sahabelerin hayatları gibi konuları öğrenmeye çalışıyorum ama en önceliklisi kuranı kerim meali.

din ve akıl

patates soyacağı ile yazı yazamazsın değil mi? dinin hangi hükmünü hangi durumda uygulayacağına akıl ile karar verirsin.

kuranı kerim meali

kuranı kerim mealini bir bütün olarak değerlendirmek lazım. bu, cımbızla tek tek ayet seçmekten daha mantıklı.

sözlük yazarlarından tavsiyeler

yalnızca allah’a tapın. yoksa aranıza sızarlar.

allah

yalnızca allah’a taparsan ne hüzün uğrar sana ne korku.
© copyright 2005 - 2026