bugün

entry'ler (1114)

emekli ikramiyesinin 33 kilo hurmadan 6 ya düşüşü

ramazana özel hurma bazlı muhalefet yapmış çok inovatif çok özel bir özgür bu.

namaz sonrası akp nin yıkılması için dua etmek

yıkılmak ne demek gecekondu mu bu? beş buçuk yaşında gibi dilekler, hiç güleceğim yoktu.

akp döneminde gelir düzeyi yükseldi mi

(bkz: tabii lan manyak mısın)

bir kadına ütü yapmayı öğretmek

bir insana ütü yapmayı öğretmektir. alt metinleriniz sinirimi zıplatıyor.

geceye bir şiir bırak

bugün mehmet akif günüydü.

"toprakta gezen gölgeme toprak çekilince
günler şu heyulayı da er geç silecektir
rahmetle anılmak ebediyet budur amma
sessiz yaşadım kim beni nereden bilecektir."

adı yaşasın, allah rahmet eylesin şairim.

sözlük yazarlarının itirafları

68 kilo kadar daha oku.

ağlamışım gülmüşüm

ağlamışım gülmemişim. az önce kedim yaşlanınca ölecek diye ağladım sonra neyse ben ölürüm belki önce dedim, ben öleceğim diye de ağladım.

salıncak bilmeyen sözlük yazarları

bu yaştan sonra vertigo oluruz kulağım ağrıyor zaten. sallanan koltuk alacaktım başım döner diye vazgeçtim.

175 boyundaki esmer kültürsüz normal erkek

uzayamıyorsa kültürlensin en azından.

gecenin şiiri

(bkz: sena)

tamam olmak küfür
tamam etmek hâşâ
bir ömür ağrıma gitse de dünyadan oluşmuş harfler
yarım dalgın ve kusurlu geldim ben buraya
günde beş defa hiçbir şey yapmamaktansa
kalıp sana baktım
kalıp sana bakmak oldu dünya
baharatları tek tek
zamanın bizi nasıl terlettiğini tane tane
dünyaya inanmış bir yüzü üzgün üzgün anlattım sana
dedim belki de bir yere üzgün üzgün bakmaktır dünya

iltifat almak

iyice bi içimizi baydın. ev dağınıklığı varmış sesinde. kırk yıllık edebiyatçıyım böyle ucuz edebiyat hevesi görmedim.

lebeniye çorbası

adı çok kötü kendisi güzeldir eline sağlık.

gecenin şiiri

görsel

denize kaka yapmak

bokunda boğulman dileğiyle...

çürümenin kitabı

en sevdiğim kitaplardan biri. kurgusal olmayan bir kitap için bunu söylemek çok zor benim için.
ateist manifesto olabilecek başlıkları bölümleri var ama tanrı düşüncesini olgunlaştıran bölümleri de var. şu an kitabı arkadaşıma verdiğim için örneklendiremiyorum.
cioran inanılmaz çarpıcı bir metin ortaya koymuş. mental olarak sağlam hissetmediğiniz bir zamanda okumamalısınız. hatta çarpıcı demek az kalır tokatlayıcı.
ezberden söyleyeceğim aklıma kazınmış çok pasajı var, şu da hamlet'in kafatası sahnesini hatırlatıyor his olarak:

"giysi bizimle hiçlik arasına girer. vücudunuza bir aynada bakın, ölümlü olduğunuzu anlayacaksınız. parmaklarınızı kaburga kemiklerinizin üzerinde bir mandoline dokunur gibi gezdirin: mezara ne kadar yakın olduğunuzu göreceksiniz. giyimli olduğumuz içindir ki ölümsüzlükle böbürleniriz. bir kravat takıldığında nasıl ölünebilir?
bir şapka taktığınızda ana karnında günler geçirdiğiniz ya da solucanların yağlarınızı tıka basa yiyecekleri kimin aklına gelir?"

ural altay dil ailesi

köken birliği kesinleşmemiştir ancak yapı ortaklığından dolayı dil ailesi değil dil grubu olarak değerlendirilir. mevcut dillerin yapı ortaklıkları göz ardı edilemeyecek kadar çoktur.
dil grubuna Korece de dahil edilmiştir japonca'nın dahil edilmesiyse altayistlerin ortak görüşü değildir. ural altay dil grubundaki en eski kaynaklara sahip ve üzerinde en çok araştırma yapılmış dil türkçedir.

futbolun barbarca bir oyun olması

evet ya bar bar bağırıyorlar valla.

sobanın yanmamışlığını aniden duymak

çok şiirsel. bir yerde kullanılsın.

sözlük yazarlarının kahveleri

görsel

bahtım kadar karadır. hayırlı ramazanlar.

cyrano de bergerac

haluk oynamıştı çocuklar duymasında.