bugün

bazen beşiğinde uyuyan bir bebeği izlemekte huzur, bazen doğduğun şehre yaklaşmakta, bazen sevdiceğine yaslanmakta, bazen gördüğünün bir kabus olduğunu uyandığında anlamakta, bazen gözlerinin görebildiğini hissetmekte...

ve bazen "huzur nerde" diye geldiğinde aklına, başını duvara yavaşça yaslayıp, gözlerini kapadığında ben de varım herşeye rağmen diyebilmekte...
huzur aramak çıktısının sorusu! cevabı şöyledir belki:
susup hiçbir şey sormamakta bazen. *
Huzur islamdadır.
(bkz: para var huzur var)
Sakin ol ve derdini anlat...
burada, benimle degil, nerede bilmiyorum.

ama benimle olmadigi asikar....
Şahsen evimde.

Bir de para var huzur var durumu tabi.
huzur islam'da değildir, cehalettedir. kendini kandırmakla gerçekten huzuru hissetmek farklı şeylerdir. huzur bu dünyada değildir. huzur çok nadir uğrar ve geldiği gibi de sizi terk eder. huzur tanrının ağzınıza bir parmak bal çalmasından ibaret çok geçici, uçucu bir histir. huzursuzluk ise bakidir. huzur allah'a mahsustur.
Huzur sarılmakta.
Güzel soru. Huzur bence insanın içindeki o doygunluk hissidir. Bir nevi nirvanaya ulaşmaktır huzur. Mensup olduğunuz dinle yada yaşadığınız ülkeyle hatta zenginlikle bile alakası yok huzurun. Kamboçyada yoksulluğun dibine vurmuş bir keşişte olsanız, içinizden evet ben mutluyum diyebiliyorsanız, yaşadığınız hayat sizi tatmin ediyorsa huzur işte tam oradadır. Huzur avrupada diyen insanlara bakıyorum mesela, keşke sadece avrupaya gelmekle huzura erişebiliyor olsak benden huzurlusu olmazdı o zaman yada huzur islamda diyenler, türkiyenin büyük bir bölümü müslüman ama huzur yok. Zengin biri olamadım hayatım boyunca ama huzurun bunlada ilgisi yok. Yaşadığım ülkedeki insanların çoğunun refah düzeyi iyi ama hepsi huzurlumu kesinlikle hayır. Bende huzurlu bir insan değilim çünkü içimde biryerlerde halletmem gereken eksik kalan çok sorun var. Kısaca huzuru başkayerlerde yada parada, iyi bir eşte aramayın. Huzur içinizdedir bulabilene tabi. Bütün bu saydıklarıma hatta daha fazlasına sahip olupta huzura erişememiş insanlar olduğunu bilin.
tam iki göğsün arasında, kafayı gömüp kokusunu çekince tarkan gibi "esrar şoförümün" moduna giriyorsun.
islamda <3 değil tabiki aq.
Huzur, vicdanın rahat ettiği sürece yaşadığın o anın içerisindedir. Geçmişe takıldığın, geleceğe bel bağladığın ve insanlara sonsuz güven duyduğun sürece huzura erişemezsin.
huzur, sadece senin bulduğun yerdedir noktasında değildir, huzur; veren, verilen, yerdedir. çünkü huzur bulunca, huzuru bozacak etkenler çıkmaması adına söylüyorum bunu. huzur verilen, huzur vermekten kasıt sadece kişi , kişiler değil, somut örneklerde verilebilir.
Yaşadığın sürece huzuru bulamazsın.

Anlık duygular sana böyle hissetirebilir.

Huzur öldükten sonra gelir.
içimizde içimizde.

(bkz: cem yılmaz)
güdülerin tatmininde.
Vicdanında.
i ç i m i z d e.
ahmet hamdi tanpınar'da. evet.
Rte de, onda var bizde yok amk.
Bir bebeğin kucagınızda kafayı omuza koyup uyuyakalmasında.
görsel
başkalarının söylem, düşünce ve davranışlarını önemsemeyi bırakınca gelir.
(bkz: özgürlük)
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026