bugün
- ketçaplı pilav10
- sevilen kızın ağzından çıkardığı yemeği yemek12
- insanları dinsizliğe iten şey felsefe mi22
- oh shit here we go again28
- 30 yaş üzeri evde kalmış kadınlar ordusu21
- beni kıskanıyorsunuz15
- erkeğin çirkini makbuldür13
- okan buruk14
- akp ve mhp oylarıyla reddedildi11
- bez bebek nana'ya sorular9
- larisalisa eksi ruyalar kavgası39
- minniemay is back22
- sözlüğün en akademik başarılısı ve zengini19
- düğünde gelinin kilotunu çıkarıp gösteren damat22
- insan olmaya ceyrek kala30
- anın görüntüsü13
- ioçk'nın sözlüğün en yakışıklı yazarı olması10
- sari renkli seker8
- kadın yazarların daha çok beğeni alması14
- kasım 2025 erken genel seçimleri21
- sözlükte kızlar güzel ama erkekler yakışıklı değil12
- küresel ıkınma8
- kız olsam orospu olurdum10
- eksi ruyalar ile ayakkabı alışverişine çıkmak15
- pavyon açıp erkekleri oynatmak14
- gözlerimi atıcam ama bakıp hemen silin olur mu13
- mariyya'nın gözlerini tarif ediyoruz8
- mariyya21
- çocuk yapmak13
- klarnet calan sarapci koala 611
- borsa15
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri25
- kadının ilişkinin başındaki haliyle kalmaması8
- akpye oy vermek için nedenler8
- fulya öztürk18
- istanbula ünlü olmaya giden köylü kız15
- neden iki tane ayağımız varken üç tane pedal var10
- israil'in kızgınlıkla hareket etmeye başlaması17
- şişman kızlardaki aşırı sinir9
- hindistan da 188 yaşında adam bulunması15
- sözlükteki psikolog kadın yazarlar15
- aldatmamak için en geçerli sebep18
- israil'in yavaş yavaş türkiye'ye geliyor olması22
- iran israil'e nükleer füze yollasa15
- erkek sevgilisinin götünü öpen romantik erkek14
- tırşık yememiş insanla muhatap olmak9
- gecenin şarkısı12
- doğum günümü kutlamayacak mısın10
- oğlak burcu erkeği aslan burcu kadını ilişkisi9
- kuresel ikinma'nın zall'a olan aşkı8
entry'ler (2850)
avcıyken av konumuna düşürecek başlık.
aman dikkat.
aman dikkat.
isfahan şahı’nın oğlu ahmet mirza (kerem) ile şah’ın ermeni keşişi’nin kızı aslı arasında geçen aşkı anlatan halk hikayesidir.
kerem’in aslı ile evlenmesi imkansızdır çünkü kerem müslüman, aslı gayrimüslimdir; aslı’nın keşiş babası evliliği istememektedir. keşiş kızını da alıp ailesini kaçırır.
kerem, arkadaşı sofu kardeş ile keşiş’in peşine düşer, aslı’yı almak ister. anadolu’daki ve tiflis, revan gibi yerlerdeki kahvehane, kervan gibi yerlerde şiirlerini söyler, aşkını haykırır.
hikayede birçok olağanüstü durum da vardır: iki gencin de doğumu bir dervişin verdiği elma ile olur. ırmaklar, kerem şiir söylediğinde ona yol verir vb.
bu yolculuklar sırasında halep paşası ile tanışır, ona durumunu anlatır. paşa, kerem’i sever. paşa’nın emri ile keşiş evliliğe razı olur. kerem ile aslı evlenir.
keşiş yine de evliliğe razı değildir, bu işi bozacak bir şey düşünür. düğün gecesi kızına giydirdiği gömleğe büyü yapar. ne yaparlarsa yapsınlar gömlek asla açılmayacaktır. aslı’nın gerdek gömleği bir türlü çıkarılamaz. kerem düğmeleri açarken bir yandan düğmeler kapanır, bir türlü işin içinden çıkamazlar. bunun üzerine kerem derinden bir ah çeker ve alevler içinde kalır. aslı’nın saçları da kerem’in küllerinden sıçrayan bir kıvılcım ile tutuşur, o da oracıkta can verir.
kerem ile aslı hikayesi dilden dile dolaştığı için farklı bölgelerde farklı varyantları oluşmuştur. farklı anlatılarda hikaye farklı sonlarla bitebilir
kerem’in aslı ile evlenmesi imkansızdır çünkü kerem müslüman, aslı gayrimüslimdir; aslı’nın keşiş babası evliliği istememektedir. keşiş kızını da alıp ailesini kaçırır.
kerem, arkadaşı sofu kardeş ile keşiş’in peşine düşer, aslı’yı almak ister. anadolu’daki ve tiflis, revan gibi yerlerdeki kahvehane, kervan gibi yerlerde şiirlerini söyler, aşkını haykırır.
hikayede birçok olağanüstü durum da vardır: iki gencin de doğumu bir dervişin verdiği elma ile olur. ırmaklar, kerem şiir söylediğinde ona yol verir vb.
bu yolculuklar sırasında halep paşası ile tanışır, ona durumunu anlatır. paşa, kerem’i sever. paşa’nın emri ile keşiş evliliğe razı olur. kerem ile aslı evlenir.
keşiş yine de evliliğe razı değildir, bu işi bozacak bir şey düşünür. düğün gecesi kızına giydirdiği gömleğe büyü yapar. ne yaparlarsa yapsınlar gömlek asla açılmayacaktır. aslı’nın gerdek gömleği bir türlü çıkarılamaz. kerem düğmeleri açarken bir yandan düğmeler kapanır, bir türlü işin içinden çıkamazlar. bunun üzerine kerem derinden bir ah çeker ve alevler içinde kalır. aslı’nın saçları da kerem’in küllerinden sıçrayan bir kıvılcım ile tutuşur, o da oracıkta can verir.
kerem ile aslı hikayesi dilden dile dolaştığı için farklı bölgelerde farklı varyantları oluşmuştur. farklı anlatılarda hikaye farklı sonlarla bitebilir
bence en onemli basarisi kapali alanlarda sigara yasagi. baska elle tutulur bir sey hatirlamiyorum
falana da felan der bu tip. her cumlesinin sonunda ''anladin mi?'' eksik olmaz, kaciniz.
bundan basima gelmisti benim. caresiz, yalniz, endiseli bir halde gelen darbelerin olabildigince yuz bolgesine gelmesini engellemeye calisiyorsun. kizin korku dolu bakislari ve elinden bir sey gelmemesi.. yasayan bilir.
devlet adli kurumun ne kadar ayaklar altina dustugunun kaniti bu kadin iste.
sen kimsin ulan kendine devlet diyorsun?
sen kimsin ulan kendine devlet diyorsun?
ben stark adama gülümsedi ama yeğenine bir tebessümü yoktu.
bir bana bakiyorum bir diger fotograflara..
rakip bile degilim kimseyle.
rakip bile degilim kimseyle.
8 sene olmus. eskiden cok daha iyiydi bu arada.
evlatligina zorla karisini bosatan, onunla evlenebilmek icin ayet indiren (bkz: ahzab 37) bir peygamberin ummetinden beklenmeyecek bir sey degildir.
net bir sekilde benimdir efendim.
galatasaray'in farkli kazanacagi mac.
inandik biz sizlere!
inandik biz sizlere!
kardesinin ve kendisinin cansiz bedenlerine ulasilmis. her zaman linc yiyen, agziyla, burnuyla, kulagiyla, tipiyle dalga gecilen fakat bunlara ragmen asla saygisizlik yapmayan piril piril bir cocuktu. bir turlu rahat yuzu goremedi. uc gunluk dunyada iki gun sansi yaver gitti mutlu oldu, ucuncusunde de bu elim olay.. yattigin yerde huzur bul taha.
1- lionel messi
2- diego maradona
3- paulo dybala
4- alen halilovic. (nerden aklima geldi bilmiyorum)
2- diego maradona
3- paulo dybala
4- alen halilovic. (nerden aklima geldi bilmiyorum)
kuzey afrika'nin yerli halkidir. arap degillerdir, dilleri berbericedir (bkz: berberice) ve bu dilin kendine ait bir alfabesi de vardir. berberice, cezayir'in ucuncu resmi dilidir. bu kadim topluluk tarih boyunca super guclerin etkisi altinda kalmis, ozellikle araplardan azlasiyla etkilenmistir.
sagdaki iki yukseltiden sol taraftaki osmanli minyaturu gibi, yanindaki de gulyabaniye benziyor bence. bu gece tarihin arka odasi ve sut kardesler izleyeceksin sanki.
edit; eksik yorumlamisim. onlarin solundaki kucuk siluet sensin ve oraya dogru gidiyorsun.
edit; eksik yorumlamisim. onlarin solundaki kucuk siluet sensin ve oraya dogru gidiyorsun.
+1k gormus arkadaslarla oyun girebiliriz. tercihen yani.
her sene subatta olmasi gereken olagan ogretmen atamasi yok, atama olur diye dershane vs bir yere girmedik senenin ortasi geldi dershanelerde de artik is yok, ozel ders genelde kadin ogretmenlere var bana yine yok.. yok valla hicbir sey yok, kizginim.