bugün

(bkz: yerebatan)
(bkz: yeregeçen)
bir zamanlar mavi ya da mor olan zebze.
mükemmel bir sebze. hatta utanmayıp sebzelerin şahı diyeceğim. an itibari ile beni benden almıştır.
yani normal bir şekilde tüketiyorum yanlış anlaşılmaması benim iyiliğime olur.
kıtır kıtır yenesi süper yararlı bir sebzedir. tavşan gibi yenmelidir ki tadı çıksın. kemirir gibi böyle.
gözlere ve cilde bire bir ama 1 ay boyunca karnibaharla kaynatarak yediginizde ba$ dusmaniniz olabilir..

ayrica cocuklar duymasininda Emresi olarak bilinir
bugs bunny sayesinde çocukların özenerek yediği, duvara yaslanıp naber cınım diyerekten anında bitirilen sebzecik.
büyüdükçe çirkinleşen, ebleh bişey olan çocuklar duymasın karakteri.
efendim yazın bronzlaşmak için havuç kremleri, havuç yağları kullanırız biz bağğyanlar bir de. hem de kışın çok havuç yiyen yazın çok iyi bronzlaşır diye de bir rivayet vardır.
ülkemizde yetişebilen bir toprak bitkisidir.
Glisemik indeks değeri en yüksek olan sebzelerdendir. Yani yedikten sonra açlık hissi uyandırır. Bunun için diyet yapanların yemesi tavsiye edilmez.
gun batiminda yenmesi renk uyumu dolayisiyla oldukca anlamlidir.
zayıflamak için yemem önerilen sebzedir. ama burada okuduğum kadarıyla tam tersiymiş. enteresan.
Shoot 'Em Up filmindeki misyonuyla kendini sevdiren sebzedir. adam öldürdü eleman havuçla. ötesi varmı?
çocuklar duymasındaki turuncu kafalı garip bebenin lakabıdır. küçükken daha sevimliydi hani.
hafızam ve gözlerim konusundaki şikayetlerimden dolayı yaptığım araştırmalar sonucunda 1 yıl boyunca her gün en az 2 tane yiyeceğime yemin ettiğim yagane şifa umudum. bugün açılışı 3 tane ile yaptım. hadi hayırlısı.
turpla beraber rendelenip limonla boca edilerek müthiş bir çalışma ortaya çıkaran sebze.
önce dışı sonra tatlı içi yenilesi toprak altında yetişen turuncu bir meyve/sebze. A vitamini deposudur kendisi.

edit(ek) : bir de furkan kızılay'ın lakabıdır. kendisi çok yetenekli bir insandır. hayran olduğumu belirtmeyi kendime borç bilirim. yes liseliyim!
Büyüdükçe çirkinleştiğini farkettiğim dizi karakteri.
çocuklar duymasın dizisindeki havuç isimli ergenin tam adı.
Kasım ortası ve Aralık gibi hasadı yapılan sebze. Türkiye havuç ihracatında dünya 3'üncüsü. Ülkemizde en çok Hatay Kırıkhan'da, Konya Çumra'da ve Beypazarı'nda yetişiyor.
suyu meyve suyu gibi olan salatalık sebzesi.
mezelere çok yakışan bir sebze.
kardan adam ve sevimli çizgi film kahramanı (bkz: bugs bunny)nin ikamesii..
glenn quagmire'ın gençlik iksiri.
insanın sadece bu sebzeyi yemesi sonucu, ten rengi turuncu olabiliyormuş.* çünkü karoten oranı fazla miktarda bulunmaktaymış. bundan ötürü olsa gerek güneş kremlerinin aranan sebzesidir.

ayrıca ilk havuçların renkleri turuncu değil; Beyaz, pembe ve sarı imiş. günümüzde kullandığımız turuncu havuçlar ise bunlardan ayrı olarak hollanda kökenliymiş.
© copyright 2005 - 2026