bugün

kendisi faregillerden olup,evcil bir yapıya sahiptir.fiyatı 7-20 ytl arasında değişirken,3 aylık yemi 16 milyon ytldir.fareden farkı;evcil olması,kısa kulaklı ve kısa kuyruklu olması,daha minik ve sevimli olmasıdır ama anneler her zaman onları fare zannedecek ve evde her gün kıyametler kopacaktır.
ufacık, tefecik şirincecik görünümü sebebiyle kafeslere taşınmış ve beslenip seyredilen evcil hayvanlar kategorisindeki yerini almış faredir.
koşu çemberinde döneeer durur..
kuyrukları olmaması sebebiyle çok sevimli görünen hayvancıklar
nesinin sevimli olduğunu anlamadığım bir hayvan. fare adını duyunca ciyeeeek diye bağıran ama hamstera karşı gayet samimi duygular besleyen kızları ise hiç anlamıyorum. fare lan işte, öbürünü görünce ciyeeek de bunu görünce mi ne şiriiiin.
sincap ile farenin aşklarının meywesi.çok sewimlidir.evde beslenilesi hayvanlardır.
yere * düşünce tabu oynarken yanlış kelime kullanmışsınız hissi verecek bir ses çıkaran *, elime düşmüş hayvancık. çok tatlıdırlar.
google'a yazıp "kendimi şanslı hissediyorum"a tıkladığınız dakikada virüsü yiyeceğiniz kelime.
aslen sincapla farenin bir urunu deillerdir.başlıbaşına bir türdür.cricetinae alt ailesinin, mesocricetus genus'una aittir.latince sınıflandırma adı,mesocricetus auratus'dur.
başlıbaşına bir türdür.cricetinae alt ailesinin, mesocricetus genus'una aittir.latince sınıflandırma adı,mesocricetus auratus'dur.

gunduzleri uyur,eger yaninda esi varsa vurusur.geceleri tekerleginde saatlerce doner.*
kendisini fare ile karıştıran ebeveynlerin eve almayı reddettiği durumlara özne olan hayvan.
yurdum insanınca marangozda labirent yaptırılıp içine atılan, "bakalım peyniri bulabilecek mi ?" sorusuna "abi aptalmış ya bu hayvanlar" cevabını aldıran, labirenti hazırlamak için türlü türlü uğraşa girmiş arkadaşa hem kendinin hem hamster cinsinin zekasını ispatlamış hayvan.
gandalf der zweite isimli ev hayvanımın türü.
her daim kefesinden kaçmak için bir yol bulan * * hayvan, işi gücü kafesten kurtulmak şerefsizin. *
kendisine verilen havuclari agzina doldurup yuvasina goturen, eliniz onun sevdigi yemek koktugunda elinizi isiran salak hayvan. (jilet gibi disleri var)
burdaki entryleri okuyunca almaktan korktuğum hayvanceyiz.
yavruyken aldığınızda kişilik gelişimini oluşturmak sizin elinizdedir. eğer hamstera saygı sevgi gösterirseniz sizi asla ısırmayacaktır..
hiç bir zararı yoktur bu hayvan çok şirindir ve bakılması muhabbet su kaplumbağası bakmak kadar kolaydır.. haftada bir talaşını döküp yenizini koyarsın arada da yem verirsin olur biter..
müthiş bir hayvan şerefsiz stres mitres bırakmadı bende güllaç gibiyim haftalardır.
fare ve sincap karısımı kafeslerinde fıttırı fıttırı donen enerji kupu hayvanlar.
bildiğin fare. mide bulandırmak için mükemmel.
tam 3 ayda 3-4 kat büyüyüp, büyümesi duran farenin şirin versiyonu.
kuzen uyumaya çalışmaktadır.
evin hamsterı 'şakir' de kuzenin başucundaki komidinin üzerindeki kafesinde bir parça gazete kağıdını evirip çevirmek suretiyle gürültü yapmaktadır.
kuzen hışımla şakir'e bakar, gözgöze gelirler ve şakir elindeki gazeteyi bırakır.
ancak kuzenin başını yastığa koymasıyla şakir'in eline gazeteyi tekrar alıp çevirmeye başlaması bir olur.
kuzenin "şakiiiiirr!!!" diye bağırmasıyla şakir gazeteyi bırakır arkasını döner ve uyumaya başlar.

sonuç olarak insanlarla tuhaf ilişkiler kurabilen faremsidir.
--spoiler--
Hamsterin hikayesi 1930 yılında, Hebrew Üniversitesi Zooloji Dalı öğretim üyelerinden Prof. Jerusalem'in bir dişi hamster ve 12 yavrusunu Suriye yakınlarında bir kasabada bulmasıyla başlamıştır. Aynı üniversitede görevli Dr. Ben Menahem bu yavrulardan 2 dişi ve bir erkeği alarak üretmiştir. Böylece insan eli altında üretilen ilk hamster yavruları elde edilmiş oldu. Dr. Menahem'in sahip olduğu bu hamster ailesi, bu gün tüm dünyadaki evcil hamsterlarin atası olarak kabul edilmektedir. Bu genç yavrular 1931 yılında bilimsel ve tıbbi araştırmalarda kullanılmak üzere Amerika ve ingiltere'ye gönderildi.
--spoiler--
nedense 1 ayda ölüyor bu hayvanlar.
her şeyi fıtık fıtık kemiren, inanılmaz meraklı, sevimli canlılar. iki ay öncesine kadar, "hamster neymiş, fare işte bu, ıykk" diyordum.. Şimdi, "ya ölürse n'aparım.." diyorum.. ayrıca klasik koşullanma yöntemiyle eğitilebiliyorlar.. denedim; gördüm efendim.

(bkz: kpss nin yararları)
dekoratif sıçan.
deodoranttan nefret eder. bir yere saklandığında üzerine deodorant sıkarak ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz.
güncel Önemli Başlıklar