bugün

Denizde yaşayan bir hayvan ama karada yaşayamıyor çünkü solungaçları işlevini kaybediyor. Tşk.
Tavası çok güzel olan bir canlı türü.
Bugün mezgittir.
kışın halk pazarlarının vazgeçilmezi. sofraların göz bebeği. apartman koridorunun koku öbeği.
Kendi minnak, tadı kocaman lezzette balık.

Tavası en güzel olandır.
Buğulama yapıp kıymayın şu balığa, yazıktır.

Ben mi?
Evet, denizden babam çıksa yerim!
ızgara, buğulama, kızartma, fırında gibi akıla gelebilecek her türlü pişirme tekniği ile pişirilip yenilebilen ve her birinde de ayrı bir güzel olan balık.
Olsada yesek be usta.
Laz baklavası.
Lazların sabah kahvaltısında bile yiyeceği balık türü.
Yoğurt ile tüketilmesi sağlığa zararlıdır.
türkiye'de ticari olarak en çok avlanan balık.
Tazesi mükemmel olan balıktır.
Diğer balıklar gibi o da aval aval bakar. Aklım almiyor bu aptal hamsileri yiyip kafamızin çalışacağını.

Yemişim omega3 ünü.
Pilavıda güzel olur.
(bkz: engraulis engrasicholus)
Tavası güzel oluyor.
sadece karadeniz'de bulunan, ve bana kalırsa en lezzetli küçük balık türü.
bir balık sevemedim gitti ancak zeytinyağlı limonlu maydanozlu ya da salçalı yağlı hamsi salatasına hayır demem. *
yalnız mevsiminde yenilmeli. zaten küçücük bir balık, çiroz gibi bir şey oluyor biraz yağlanmaları beklenilmedikçe.
geçen aylar da palamutların yağlanma dönemi ve bolluktan dolayı ucuzladığı dönemdi mesela.
deniz ürünleri ikiye ayrılır; hamsi ve öteki deniz ürünleri. hamsi paluk değildur. hamsi bir sebzedur büyüyünce paluk olur.
Dün hayatımda ilk defa yedigim balık.
Tadı güzeldi.
Kral balık.
bi karın doyacak diye katliama gerek olacak kadar ufak balık.
görsel
Denizlerin iyiliği için nesli tükenmesi gereken baliktir. Bol bol avlanmali. Faydası yoktur. Norveç somonu alın balık yeyin.
lezzetsiz balık. evet.
© copyright 2005 - 2026