bugün

/790
bir taraftarı olarak eğer ortada bir şey varsa sorumluların sonuna kadar cezalandırılması gerektiğini düşündüğüm takım. ceza ne olursa olsun.

ayrıca birkaç kendini bilmez bireyin yaptıkları yüzünden değerini kaybetmeyecek 104 yıllık takım.
taraftarlarının zor günler yaşadığı takım. Bir galatasaraylı olarak cidden çok üzüldüm. Neticede taraftarın hiç bir günahı yoktur. Gün daşak geçme günü degildir. Aziz yıldırım büyük bir iş adamıdır. Fenerbahçe nin başarısı için kariyerini bitirmiştir. Aziz yıldırım ın yaptığının rakip taraftara döner bıçağı ile giren taraftarın yaptığından hiçbir farkı yoktur. Fener sevgisi ve Taraftarını mutlu etmek adına her yolu mubah saymıştır. Yaptıklarını tasvip etmiyorum elbette ama bu şekilde olmamalıydı. Bu tarz hadiseler her dönemde her takım için olası olmuştur. Kimse sütten çıkma ak kaşık değil. Bu operasyon yerine bu hadiselerin önüne geçecek tedbirler alınsaydı. Yada bütün kulüp başkanları emniyete davet edilip yeni yasa anlatılsaydı. Bundan sonra yanlış yapan yanar herkes mercek altında denseydi daha iyi olmaz mıydı. Bu operasyonun maksadı dışında anlamlar içerdiğini düşünmeden edemiyorum.
bursaspor ve galatasayarın jestine akabinde karizmatik bir teşekkürle karşılık vererek büyük bir kulüp olduğunu bir kez daha ispatlayan ezeli rakibimizi dostlukla kutluyorum.

edit:imla
fenerbahçelilik, 15 dakikada bir offf demek yatakta sağa sola dönmek... sonra bir offff daha çekip yataktan kalkmak, bu mesajı yazmak demektir.
--önemli not--
aşağıda yazacaklarımdan, mevcut gelişmelerden dolayı üzüntü duyduklarını, fenerbahçe taraftarının olanları hak etmediği ve olanlardan mesul olmadığını dile getiren, mevcut durumun doğuracağı zararların farkında olan, aklı başında yazılarıyla biraz olsun insanlığa olan inancımızın devamını sağlayan, başta; adedince en fazla duyarlı yorumları getirmiş grup olması hasebiyle ebedi dostumuz galatasaray' ın ve diğer kulüplerin gerçek taraftarları kapsamadığını belirtmek isterim. yazacaklarımın hedef kitlesi, büyük çoğunluğu oluşturan '' çakma taraftarlardır. ''
--önemli not--

küme düşürülmesi fenerbahçeliler' den ziyade diğer takımlara dert olmuş spor kulübüdür. buradan ve her vasıtayla fenerbahçe taraftarının yüzde sekseni bas bas bağırıyor; şike varsa küme düşürülsün bu takım diye. bu saatten sonra s.kimizde değil herkes bundan haberdar olsun!
bir ayıp varsa, bunun da ağırlığını taşırız biz.

yalnız diğer takımların ''çakma taraftarları'' şunun farkında; fenerbahçe küme düşerse sevinecekler, aşağılık egoları tatmin olacak, bunu canı gönülden diliyorlar. kendi takımlarının o saatten sonra ne halt yiyeceği 2. planda düşündükleri bir durum.
çünkü kabarmış bir şehvet nasıl nefsi köpekleştiriyorsa, fener aleyhindeki her gelişme bu taraftar güruhunda aynı etkiyi uyandırıyor. itleşiyorlar, şeref, haysiyet, onur gibi kavramları unuttukları, rafa kaldırdıkları ve salyalar akıtarak saldırdıkları için, yazılarında da fenerbahçe' yi ve büyük taraftarını onursuzlukla suçlamaları doğal, çünkü yansıtma zavallıların en fazla başvurdukları savunma mekanizmasıdır. masumiyet karinesiymiş, suçun bireysel olmasıymış, birlerinin günahı yüzünden bütün bir zümrenin edepsizce hakaretlere, iftiralara maruz bırakılmasının aşağılık ahlakın ürünü olmasıymış, zerre umurlarında olmaması bundandır.
öbür yandan fenerbahçe' nin küme düşürülmesinin; kendi takımlarının da sınıf düşmesi demek olduğunun, kendi takımlarının da kalite olarak, statü olarak, maddi- manevi güç olarak, onlarca yıl geriye gidecek olduğunun farkındalar.
çünkü biliyorlar ki fenerbahçe' nin olmadığı bir lig için şu gerçekler söz konusudur*;
1- ülke içi rekabet ''fenerbahçe rekabeti '' demektir her takım için. bir kere bunu kabul edelim. fenerbahçe - galatasaray, fenerbahçe- beşiktaş, fenerbahçe - trabzonspor maçlarının, diğer üçünün kendi aralarında yaptıkları maçlardan çok çok öte anlamları varıdır söz konusu taraftarlar açısından, yani fenerbahçe' nin bu ligde olmaması demek, sırf fenerbahçe' nin kendi taraftarının bu ligden elini eteğini çekmesi demek değildir. bu etki '' fenerbahçe çarpanı '' katsayısının büyüklüğünce diğer taraftarların lige olan ilgisini de azaltacaktır. bunu görmek için müneccim olmaya gerek yok.

2- herkesin de vurgulamış olduğu üzere endüstrileşme ayağını yeni yeni tamamlamakta olan türkiye süper liginin en büyük maddi dinamaosu fenerbahçe' dir. bu yüzdendir ki, gene fenerbahçe çarpanı oranınca diğer takımların elde ettikleri gelirler düşeceği için, zaten mevcut şartlarda rekabet edemediğimiz avrupa ile rekabet etme şartları iyiden iyiye yok olacak ve ''fenerbahçe rekabetinin'' yokluğunda ilgilerini avrupa' daki mücadeleye kaydırma olasılıkları söz konusu olmayacaktır.
bu bir sondur evet . en azından türk sporu açısından uzunca bir fetret devrinin başlangıç noktası olarak kabul edilebilir.

şimdi bu çakma taraftarların bu kadar çok konuşmasındaki nedeni de belirlemiş olduk. fenerbahçe' nin başına gelen bu olaylar için duydukları sevinç ve çoşku öylesine büyük ki, yukarıda 2 maddeyle açıkladığım durumların farkında olmalarına rağmen fenerbahçe' nin küme düşürülmesini ölesiye istemekteler.
işte bu noktada zerre, miskal olsa da sahip oldukları vicdan kendilerini rahatsız etmeye başlıyor içten içe... şöyle ki;'' ulan ben kendi takımıma çok büyük zararları olacak bir şeyi, sırf fenerbahçe' nin büyük zarara uğraması adına istiyorum. demek ki ben x taraftarı olmaktan ziyade, katıksız bir fener düşmanıymışım ''
evet bu çakma taraftar olamanın farkındalığına varmak demek.
işte bu durumun bilinçaltında uyandırdığı rahatsızlık yüzden ağız ishallerine bir dur diyemiyorlar, aksine daha alçaklaşıyorlar.
ne diyelim ki; ''elinizden geleni ardınıza koymayın.''

bu saatten sonra küme düşmekten korktuğumuzu sanıyorsanız, bilin ki büyük bir yanılgı içindesindir. biz bu takımın her yerde ve her şartta arkasındayız.

ekler;

çakma taraftar: desteklediklerini iddia ettikleri takımlarını, canı gönülden bağlı oldukları için, renklerine aşık oldukları için değil de, fenerbahçe düşmanlığı yapmak adına iyi kötü bir paravana ihtiyaç oldukları için tutan taraftar kitlesidir. ayrım noktası ''fenerbahçe düşmanlığını'' sportif anlamda her şeyin önünde tutmalarıdır. katıksız kin ve nefretle yoğrulmuş olmaları bunların en temel özelliğidir.

fenerbahçe çarpanı: keynesyan iktisatın temel analiz birimlerinden birisi olan harcama çarpanı temelli nacizane bir çıkarsamamdır.

fenerbahçe taraftarı, fenerbahçe medyası ve fenerbahçe burjuvazisinin bileşiminden oluşan fenerbahçe markasının yayılma etkisiyle diğer kulüpleri de kalkındırma özelliği olması ve bu bileşenlerin oransallığı nedeniyle de diğer takımların benzer çarpan etkilerinden daha fazla etkisi olan refah ve gelirin yayılma etkisine verdiğim addır.

rahmetli islam çupi bu çarpan etkisini; hani o, çakma taraftarları deli divane eden, çıldırtan, büsbütün tahrik eden muhteşem tespitinde çok edebi bir dille açıklamıştır zaten.

yeri gelmişken;

--spoiler--
türkiye'de, fenerbahçe cumhuriyeti sağlıklı başarılı ve ilkse bu ülkede her şey mutlu ve huzurludur. esnafın yüzü güler, parakendeci ve toptancıların tezgahında mal kalmaz. tiyatrolar, sinemalar, sazlar, barlar meyhaneler fuldur. stadlar türkiye'nin her vilayetinde lebaleptir. fenerbahçe gittiği her kente kendi ile birlikte büyük bereketini götürür, ibneler diye uğurlanmasına rağmen.
fenerbahçe cumhuriyeti ortalıkta yoksa, türkiye yoktur, futbol yoktur, bolluk yoktur, insanlar yoktur, canlılar güç nefes alır ve bu ülke kısa süre sonra yaşayan yer olmaktan çıkıp, mezarlık olur. fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz...
--spoiler--
medyadaki uzantıları sayesinde kümede kalmak için lobi çalışmalarına başlamış klüptür. neymiş efendim: başkan ayrı, kulüp ayrıymış. başkan ceza alsa bile kulübün ayrıymış. (tüzel kişilik). çok güzel hukuki terimler bunlar. peki tüzel kişilikleri ne temsil eder? tabi ki yönetim kurulu. şu anda sadece başkan değil birçok fb yöneticisinin bu işin içinde olduğu tespit edildi.
işlerine geldiğinde;
biz tekiz, biz bize yeteriz, tek büyük biziz.
şikeye gelince;
bir tek biz miyiz?

diyen taraftara sahip spor kulübüdür.
şu anda yapılan tutuklamalar neticesinde artık küme düşme olasılığı çok çok fazla ve bence olması gerekende bu . hayırlı olsun .
küme düşmeye biraz daha yaklaşmış olan takım. bu zamana kadar ağzımı açmadım bu konuda. ama son tutuklamalar ışığında artık küme düşmesinin çok büyük bir ihtimal olduğunu düşünüyorum.
küme düşmesi hemen hemen kesinleşen eski süper lig, yeni bank asya takımıdır.
ne olacağını merak ettiğim 3 büyük takımdan birisi. tabii şike kanıtlanırsa o büyük ünvanını ne kadar hak eder? orası tartışma konusu olabilir.
koyu bir fenerbahçeli olarak üzülerek söylüyorum ki küme düştüğümüz kesinleşmiştir.bank asya'ya düşmek sorun değil ama 7 yabancı ile yollarımızı ayıracağız.sonrasında ise yeni oyuncuların bulunması en az 2 3 seneyi alacaktır.son 4 sene de 2 kere son haftada kaçan şampiyonluk bu sene ise şampiyon olup bank asya'ya düşmek ve klübün şu anki vahim durumu.canımıza mı kıyalım napalım bileklerimizi mi keselim.
dava sonuçlanmadan küme düşmeyecek takımdır. dava sonuçlandıktan sonra ceza uygulanabilir. fakat şampiyonlar ligi'ne gidiş bileti ve lig şampiyonluğu büyük ihtimalle iptal edilecektir.

eksileyen arkadaşlar için; lütfen (bkz: imza mantık)
baştan söyliyim; fenerbahçeliyim.

fenerbahçe küme düşürülebilir ve şampiyonluğu elinden alınabilir, zerre üzülmem. çünkü 2. takımım olan juventus'un başına gelmişti bunlar. hem de juventus'un tam 2 adet şampiyonluğu alınmıştı. buna rağmen italya'da açık ara farkla en çok şampiyon olan takımdır ki o ayrı konu. * asıl konuya gelelim; ama juventus'un küme düşürülmesi ve şampiyonluğunun elinden alınması italya'da şikeyi bitirdi mi? tabii ki de hayır. italya'da hala, özellikle serie b'de şike var. bu şike operasyonu, italya'da şikeyi bitirmediyse türkiye'de, şikenin, geniş kapsamlı olmayan böyle bir operasyonla bitme ihtimali var mıdır? tabii ki de hayır.

sadete gelmem gerekirse; operasyonun olduğu zamandan da anlaşılacağı üzere operasyonun asıl amacı türkiye'de şikeyi bitirmek değil, gündemi değiştirmektir. ki akp bunu her zamanki gibi başarıyla uyguladı.

tanım: küme düşürülmesi ile türkiye'de hiçbir şeyi değiştirmeyecek olan kulüp.
centilmenlik, ahlak, tevazu gibi sıfatların sözlükte var olduğunu bile bilmeyen bir takım iken kalkıp da şimdi "aman zor günümüzdeyiz" "aman bizi anlayın" demeye yüzü bile olmaması gereken kulüpken halen daha "biz büyüküz ühüü bizi kıskanıyorsunuz" gibi laflar edebilen kulüptür.

daha ne olacak adam olmanız için bilmiyorum ki. bank asya'da da şike yapıp bir alt lige daha gitmeyin. sizin adam olmaya niyetiniz yok.

topladığınız nefretin kaynağını bir saniye bile olsun kendinizde aramadınız. fenerbahçe cumhuriyeti diye bir şey uydurup kalkık burunlarınızla milleti aptal yerine koydunuz.

ama artık bitti. artık fenerbahçe tescilli olarak şikeci bir kulüptür.

japon olsanız harakiriye bile müsade etmezdim size. bik bik ötmekte üstünüze yok.
biz hep olduk arkanda..oluruz yine.
bize bu üzüntüyü yaşatanlara yazıklar olsundur. uykum kaçıyor lan kaç gündür sayın yöneticiler. 2. olsaydık ne olacaktı? yada 5.? şimdi bank asya'da el sikko izleyip, her maçtan sonra bir büyük devirmek farz.
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=24390708
bir galatasaraylı olarak zerre üzülmediğim takım. beter olsunlar. inşallah bank asya'da da şike yaparlar da bi lig daha inerler.
inanmiyorum belkide inanmak istemiyorum.şike hirsizlik gibidir ve yapan kiside aliskanlik haline gelir.madem şikeye yapmaya bu kadar meyilli bir baskanimiz ve yoneticilerimiz var neden 2 sampiyonluk son haftada elimizden gitti ? offf bilmiyorum bu kadar sıkıntım varken tek mutluluk kaynagim olan bu camianin dustugu durumu kabullenemiyorum.umarim hersey bir kabustur ve uyaniriz.gercekten yaptilarsada cok yazik.
bir galatasaraylı olarak ligden düşmesini istemediğim takım. öyle olursa lig zevksiz geçer. ama şike olayları doğruyu yansıtıyorsa da bu kadar büyük bir kulübün hiç ihtiyacı olmayan bir şeyi yaptığını düşünürsek küme düşmesi gerekir.
anti- fenerlilik diye bir şey vardır, ama anti-cimbomluluğu, ya da anti beşiktaşlılığı sık göremezsiniz. bu bile fenerbahçe'nin ne kadar büyük olduğunu, bu rakiplerince çekilemediğini, en ufak bir olayda, alayının ezik psikolojiyle ittifak kurduğunu görürsünüz.
Hani insan sagduyulu davranip tepkisiz olmak istiyor ama birkac yuzeysel esegin yorumlarinada sinir olmamak mumkun degil.baskan ve yoneticiler henuz kesinlesmesede sike mi yapti ? bu onlari baglar taraftari degil. biz fenerbahceliyiz aziz bahceli degil.bu kulup aziz yildirim'a ait degil ki ataturk'un takimina leke surulsun.tamam fenerbahce camiasi pek sevilmez ama bu kadarda uzerine gidilmemeli.biraz empati lutfen, bu durum her camianin basina gelebilir ve sorarim acaba bizde diyen kimse yok mu? bel alti vurmak istedikten sonra sanirim bunun alasini yapabiliriz.mesela ; bu takim bu saibeli oldugu soylenen ligde bjk-ts-gs gibi takimlarida yendi ustelik kendi sahasinda.yoksa onlarida mi satin aldi aziz yıldırım? sonuc olarak bizler renklere asigiz kisilere degil.bir suc varsa cezasi elbette cekilmeli ama elestirilerde biraz insan sifati tasiyan kisilere yakisir sekilde olmali.
avrupa şampiyonlar liginden pirinç almaya giderken, türkiye de bulgurdan olup bank asya ya gitmesi muhtemel takım.
yazıklar olsun bu ülkenin siyasi otoritesine,yazıklar olsun bu ülkenin adalet sistemine.daha doğruluğu ispatlanmamış,ne olduğu belli olmayan ve yargılama sonucunda muhtemelen bugun konuşulan cezaların hiçbirini almayacak 30 milyonluk camiayı ne hale soktular.insanlar borsalarda paralarını kaybetti,belki canından olanlar oldu.çok mu zor du böyle bir davayı gizlilik içinde yürütmek?bu kadar afişe edip olur olmadık haberlerle medyayı yemleyen bu ülkenin kolluk kuvvetlerine de yazıklar olsun.sen koskoca camianın başkanını medyaya verdiğin resimlerle rezil ediyorsun.insanların bu kulüp hakkında yazıklarını ve söylediklerini görünce kanım donuyor.şu unutulmasın ki bu camianın bu ülkenin iktidarını bile yıkmışlığı vardır ki zaten bu göt korkusundan seçim sonrası dönmüştür bu sirk.elbet zamanı gelecek ve günahsız olan bu camianın mensupları tüm bu pisliklerden alması gerekeni alacaktır.bir kaç tane egolu devlet büyüğüne yem olmayacak kadar büyük camiadır fenerbahçe.
© copyright 2005 - 2026