bugün

ordu ilinin bir ilçesidir.

görsel
ordu'nun ünye'den sonra en güzel ilçesi. denizi ve kumsalı gerçekten pek güzel.
Ordu'nun en güzel ilçesidir.
Soner arıca’ nın memleketi. yüreğime ektim seni şarkısının klibi de burada çekilmiştir.
karadenizin en şirin ilçesidir...

mutlaka görmenizi tavsiye ederim...
devrimci bir ilçedir. bir zamanlar fikri sönmez diye bir devrimciye ev sahipliği yapmış, zamanında iktidar tarafından komunistlerin bölgesi olarak görüldüğü için saldırıya uğramış ordunun bir ilçesi. kurtarılmış bölge de denebilir.
"terzi fikri" olayı anlaşılmadan fatsa tarihi eksik kalır.
ayrıca ünlü popçu soner arıca'nın memleketi olan sahil kenti.
SOlcumu dünyada nesli tükendi diye biliyorum.
Solun kalesiydi bir zamanlar. Komünist diyarıydı. Şimdi bakıyorum da ne hale gelmiş... Ne doğası kalmış ne de güzelim solcuları.
O bahsi geçen evlerden birinde oturuyorum. Deniz manzarası eşliğinde çay içmek güzel oluyor.
fatsa güzeldir fakat insanı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Belediyecilik anlayışında bodrum vari bir ilçe silüeti oluşturmak olduğunu düşündüğüm ilçedir. Sahil tarafına bakan tüm apartmanlar beyaz- açık mavi renklere boyalıdır.
Bodrum evleri anlayışını akıllara getiren ilçedir.
Ünye ile arasına kurulan Ordu'da Hekimoğlu'nun vurulduğu Türkiye'nin en güzel köşelerinden biridir.
Kadir inanır'ın memleketidir...

Pek çok karadeniz kasabasından farklı olarak insanı daha aydın, çok daha açık görüşlüdür.
ülkemizin sosyal tarihinde 1979 da "terzi fikri" fenomeni ile ilk kez adını yaygın olarak duyurmuş ilçemiz:

http://biliyomuydun.com/96937
https://listelist.com/unu...diye-baskani-terzi-fikri/
Üniversite sınavından sonra yapmadığım tercih hatasını mesleğe başlarken yapmamdan kaynaklı olarak iş hayatına burada başlayamadığım ordu ilçesidir.
Karadenizi gezen insanlara en yaşanası gelen en beğenilen şehirdir. Çok şirin yüz bin nüfuslu nezih her türlü imkanı bulunan güzide karadeniz ilçesidir.yolunuz düşerse deniz manzarazasıyla bir çay içelim.
1970 lerde adı terzi fikri ile özdeşleşen ilginç bir özyönetim deneyimine sahne olmuştur.
Fatsa'da, Karadeniz'e özgü çaparlar:

görsel
sözde ait olduğum ancak kimliğimdeki 5 harf dışında hiç bir etkisi bulunmayan ilçe.
görenler güzel diyor.
Sakinlerinin fikri sönmezve çamura son kampanyasını daha çok ve özlemle hatırladığı çamura bulanmış ilçe.
mobilyacı katilin memleketidir evet.
hem yeşil, hem kalabalık olmayan hem de denize kıyısı olan yer.
güzelliğin tanımı gibi.
orduda bir ilçe.
(bkz: fikri sönmez)

gelip geçmiştir, bu güzel ilçeden...
© copyright 2005 - 2026