bugün

/262
gerekli bir icattır.
En çok girilen sossyal paylaşım sitesidir. gire gire kalitesini düşürdük. adamlara face verdik book unu çıkardılar.
yine o saçma anketlerin revaçta olduğu sosyal paylaşım sitesi.

(bkz: ideal kilonuzu hesaplayınız)
(bkz: kendinizi aşka test edin)
(bkz: dünyaya ne zaman geldiğinizi hesaplayın)
şu tip profilleri içinde barındıran "sosyal paylaşım" sitesi.

http://www.facebook.com/alev.ates3

(bkz: yorum sizin)
unuttuğumuz arkadaşlarla yeniden muhabbete başlanan, iyi ki var dediğimiz hatta o yokken internette ne yapıyormuşuz dediğimiz gayet faydalı bir site
ana sayfanın sağ tarafında sürekli bahsi geçen kızın (bkz: #8390068) resmi çıkan, resmin altında ona mesaj gönder, onu dürt gibi şeyler yazan site.*
facebook ile chrome birleşince ortaya saçma bir sıçış çıkıyor. sohbet ekranı ile ilgili bilgilendirme kutucuğuna denk gelirmişsinizdir. işte, orada yazılı olan ''shows whether your friends are online and lets you have online conversations'' ibareleri diğer sekme veya chrome kapatılsa bile ortadan kaybolmuyor.
harvard'ın kendi arasında iletişim sağladığı siteye, üniversiteye ait internet sitesinin veritabanından resim çalmış olan zuckerberg arkadaşımız, okul tarafından atılmış.

daha sonra işi genişleterek facebook'u kurmuş. okuldan atıldığına hiç üzülmüyordur herhalde?
şu an itibariyle girilememektedir.
çalışma ortamı bakımından dünyanın en iyisi olmuş şirket. google'ın çalışma ortamı puanını geçmiştir o kadar iyidir yani.
geçmişteki okul arkadaşlarını arayan yetişkinlerin tersine, şahsımı küçüklerin de ilerideki okul arkadaşı olacak kişileri aradığı fantazine sürükleyen site.
sıkıcı, yapılacak hiçbir şey olmayan, gereksiz bir site.. buna rağmen kitlelerin saatlerce, bıkmadan, yüzüne bakmasını sağlayabildiği için takdir edilmelidir.
herkesin deli gibi varolan tüm fotoğraflarını yüklediği paylaşım sitesi.
paylaşmanın bokunun çıktığı ama. bu kadar da paylaşmaya ne gerek var yahu.
Fake kızlar kaynadığı,abazanlarında sanal seks yapabilmek için fakeleri gerçek sanıp eklediği sitedir.
saçma bir adla kaydolduğum ve sonra arkadaşlarım beni bulmuyor diye çıktığım sanal oluşum.
millet olarak kendimizi teşhir etmeye ne kadar meraklı olduğumuzun göstergesi. içimdeki hümanist ruhu eriten sosyal kelebekler sitesi.
topluma ayna karşısında fotoğraf çekme alışkanlığı kazandıran kişisel paylaşım sitesi.
türkiye kullanıcılarının yüzde 90'ının liseli olduğu site.
Kullanmayı bilene gayet eğlenceli bir site. Nasıl mı ? hemen anlatayım.

Öncelikle arkadaşlarınızdan birini kurban seçiyorsunuz. sonra 7-8 kişi toplanıp adınızı arkadaşınız adı yapıyorsunuz ve birden karmaşa hakim oluyor her yere. sürekli yorumlar, bildirimler geliyor, kimse kimin olduğunu anlamıyor ama bir tek siz biliyorsunuz gerçekte kimin olduğunu. bugün bunu başarıyla gerçekleştirdik ki yaklaşık 2 saat boyunca gülmekten yerlere yattık.
sağol, var ol facebook. her gün yeni bir tequ !
son günlerde anasayfasındaki başlıca haberler ve en yeniler kısmında büyük sıkıntı yaşayan site . paylaşılanlar yansımamakta . 40 saniye önce bir video paylaşan birisi varsa onun altındaki paylaşım 10 dakika önceki oluyor .
Sitede yaptığın her haltı anında yazan(Ali profil resmini değiştirdi.Ali Veli ile arkadaş oldu.Ali Veliyi oğlu olarak kaydetti. Falan fıstık)
ve acayip bağımlılık yapan son yılların en cok ilgi gören sitelerinden.
ilk başlarda insanların arkadaşlarını bulmalarına yardımcı olan şimdilerde ise sevgilisinden ayrılan insanların birbirlerine hakaret ettikleri, çoluk çocuk kaynayan, uğruna şarkılar yazılan , kendisine güveni olmayan ama başkalarına hava atmak için her yaptığı şeyin fotoğrafını koyan * , kimseyle iki kelime konuşamayan ama arkadaş listesinde 300 küsür arkadaşı olan insanların barındığı bir mekan.
dediğim gibi yüzlerine maske takan birçok insan ve birbirlerinin resimlerine 'ay çok güzel bir foto' , 'harika çıkmışsın tatlım' tarzından samimiyetten uzak laflar eden insanlar var burada.
şu anda öyle bir hal almış durumda ki yoldan geçen herhangi bir insanı çevirseniz muhakkak ki facebook hesabı vardır. artık nüfus cüzdanı gibi bir hal aldı hesabı olmayan yok neredeyse.
anlamadığım bir başka durum ise 300, 400 arkadaşı olan insanlar. bir insanın bu kadar arkadaşı olması için ya çok tanılan bir ünlü olmalı ya da pezevenk olmalıdır. dikkat !!! ' burada işaret ettiğim şey insanların sırf arkadaş listem dolsun diye hayatında bir kez gördüğü ve ismini soyismini bildiği herkesi eklemelerinden duyduğum rahatsızlıktır yoksa o kadar arkadaşı olanlara yapılmış kötü bir itham değildir'.
peki bütün bu olanlardan ben niye şikayet ediyorum şöyle ki: önceleri yani facebook öncesi doğum günlerimde veya bayramlarda insanlarla telefonda konuşurken ,facebook sonrası doğum günlerimde ve bayramlarda açılan telefonlar kesildi yerini facebookta profildeki duvarda yazılan zorlama yazılmış mesajlar aldı. bir başka nedeni yıllardır tanıdığım ağırbaşlı , utangaç, sevgilisi olduğu halde dışarıdaki insanlar bilmesin diye binbir takla atan kızların facebookta ardı arkasına sevgili resimlerini koymaya başlaması gibi olaylar zincirdir . yani bu facebook denen illet insanları başkalaştırıyor. şahsen ben ilk girdiğimde arkadaşlarımı bulmak için girmiştim ama sonra o paylaştıkları fotoğraflar , videolar ve anlamsız şeyler yüzünden o kişilerden uzaklaştım . çünkü çoğu benim hatırladığım insanlar değildi.
eski sevgilinin,eski sevgilinin yeni sevgilisinin,potansiyel yeni sevgilinim,eski dostun... takip edildiği site.
ayrı oldugum sevgılımın ızını surebıldıgım sitedir.Allah cıkarandan razı olsun sitedir.
bu ara cok enteresan bir sey fark ettim facebook ile ilgili. soyle ki birinin fotograflarina bakarken fotograflarda tag yapma, etiketleme imleci gorunuyor. ve default olarak genelde insanlarin yuzunu gosteriyor. az once bir kiz arkadasin fotograflarina bakiyordum ki, o kare, tagleme etiketleme imleci, hatunun her fotografinda goguslere nisan aliyordu. lan dedim, ilahi facebook. sen de mi brutus?
© copyright 2005 - 2026