bugün

facebook

ilk başlarda insanların arkadaşlarını bulmalarına yardımcı olan şimdilerde ise sevgilisinden ayrılan insanların birbirlerine hakaret ettikleri, çoluk çocuk kaynayan, uğruna şarkılar yazılan , kendisine güveni olmayan ama başkalarına hava atmak için her yaptığı şeyin fotoğrafını koyan * , kimseyle iki kelime konuşamayan ama arkadaş listesinde 300 küsür arkadaşı olan insanların barındığı bir mekan.
dediğim gibi yüzlerine maske takan birçok insan ve birbirlerinin resimlerine 'ay çok güzel bir foto' , 'harika çıkmışsın tatlım' tarzından samimiyetten uzak laflar eden insanlar var burada.
şu anda öyle bir hal almış durumda ki yoldan geçen herhangi bir insanı çevirseniz muhakkak ki facebook hesabı vardır. artık nüfus cüzdanı gibi bir hal aldı hesabı olmayan yok neredeyse.
anlamadığım bir başka durum ise 300, 400 arkadaşı olan insanlar. bir insanın bu kadar arkadaşı olması için ya çok tanılan bir ünlü olmalı ya da pezevenk olmalıdır. dikkat !!! ' burada işaret ettiğim şey insanların sırf arkadaş listem dolsun diye hayatında bir kez gördüğü ve ismini soyismini bildiği herkesi eklemelerinden duyduğum rahatsızlıktır yoksa o kadar arkadaşı olanlara yapılmış kötü bir itham değildir'.
peki bütün bu olanlardan ben niye şikayet ediyorum şöyle ki: önceleri yani facebook öncesi doğum günlerimde veya bayramlarda insanlarla telefonda konuşurken ,facebook sonrası doğum günlerimde ve bayramlarda açılan telefonlar kesildi yerini facebookta profildeki duvarda yazılan zorlama yazılmış mesajlar aldı. bir başka nedeni yıllardır tanıdığım ağırbaşlı , utangaç, sevgilisi olduğu halde dışarıdaki insanlar bilmesin diye binbir takla atan kızların facebookta ardı arkasına sevgili resimlerini koymaya başlaması gibi olaylar zincirdir . yani bu facebook denen illet insanları başkalaştırıyor. şahsen ben ilk girdiğimde arkadaşlarımı bulmak için girmiştim ama sonra o paylaştıkları fotoğraflar , videolar ve anlamsız şeyler yüzünden o kişilerden uzaklaştım . çünkü çoğu benim hatırladığım insanlar değildi.
© copyright 2005 - 2026