bugün

(bkz: epifiz)
Kozalaksı bez, beyin epifizi, 3.göz diye de tanımlanan epifiz bezi, vertebre-omurgalı beyindeki küçük bir endokrin-içsalgı bezidir.

Epifiz bezi, uyku-uyanma modülasyon kalıpları, mevsimsel fonksiyonları etkileyen seratoninin türevi olan melatonin hormonu üretir.

Epifizin şekli küçük çam kozalağına benzer ve beynin iki yuvarlak talamik lobu arasında, beynin orta yerinde yer alır.

Sır: Onlar sizin BiLMENiZi neden istemiyor?!

Her bir insanın epifizi ya da üçüncü gözü ruhani alem frekansına aktive olabiliyor ve sizi herşeyi bilen-alim ve tanrısal bir haz yaşamanızı ve etrafınızdaki her şeyle bütünleşip, teklik hissini duymanızı sağlar.Epifiz bezi bir kere meditasyon, yoga ya da çeşitli ezoterik, okült metodlarla uyumlanıp, ayarlandığında, popüler olarak bilinen astral seyahat ya da astral projeksiyon ya da uzaktan seyr şeklinde kişiyi diğer boyutları seyre geçirir.

Daha ileri düzey çalışmalar ve çok eski metodlarla, fiziksel dünyadaki insanların düşüncelerini ve davranışlarını kontrol etmek mümkündür. Evet, biraz garip ama Amerika Birleşik Devletleri, eski Sovyetler Birliği hükümeti ve çeşitli gölge organizasyonlar bu çeşit araştırmaları uzun yıllardır yapmaktalar ve hayal edemeyeceğiniz kadar da başarılı olmuşlardır.

Epifiz bezi, Roma'da katolizmde temsil edilmektedir; epifizi sanatsal olarak çam kozalağı şeklinde resmederler. Eski çağlardaki toplumlarda, özellikle Mısır ve Romalılar epifiz bezinin yararlarını biliyor ve bunu geniş sembolojilerinde göz semboli ile sembolize ediyorlardı.

Epifiz bezi ayrıca Amerikan dolarının arka yüzünde "herşeyi gören göz" şeklinde yer alır ve bu, bireye ya da bireylerden oluşan gruplara epifizlerini kullanmaları ve diğer taraf olan sipiritüel aleme geçmeleri ve fiziksel alemde neler olduğunu, neler düşünüldüğünün hepsini bilip, insanların düşünce ve davranışlarını kontrol etmeleri için bir referans niteliği taşır.

Bu zamana kadar yapılan pek çok araştırma, gecenin belirli saatleri olan gece 1 ile 4 arasında beyinde salgılanan kimyasalların, kişinin derinindeki kaynağa bağlanarak bütünlük, teklik hissine yol açtığı doğrulanmıştır.

Komplo: Epifiz Bezinizi nasıl öldürüyorlar?

1990ların sonlarında, Jennifer Luke adlı bir bilim adamı, sodyum floridin epifiz üzerindeki etkileri konusunda ilk çalışmaları başlatmıştır. Luke,beynin orta yerinde bulunan epifiz bezinin, florid için bir hedef olduğunu bildirdi.Epifiz bezi,bedendeki kemikler de dahil diğer fiziksel maddelerden daha fazla floridi absorbe etmekte, emmekteydi.

Epifiz bezi tıpkı bir mıknatıs gibi sodyum floridi çeker. Bu da epifizin kireçlenmesine ve bedendeki tüm hormonal işlemin etkin bir şekilde dengelenmesine engel olur.

Daha sonra yapılan çeşitli araştırmalar da sodyum floridin beyindeki en önemli bezde absorbe edildiğini kanıtlamıştır. Sodyum florid, beynimizdeki en önemli salgı bezimize saldırıda bulunmaktaydı.Sodyum florid, yiyeceklerde, içeceklerde, banyolarda,içme sularında bulunur. Sodyum florid, Amerika'daki içme sularının %90'ına konmaktadır. Marketlerde satılan su filtreleri floridi filtre etmez, sadece tersine ozmoz ya da su damıtma ile filtrelenebilir. Bunun en ucuz yolu da bir su damıtıcısı almaktır.

Sudaki, pepsi, kola, yiyeceklerdeki Sodyum florid gerçek anlamda kitleleri aptallaştırır. Naziler ve Ruslar, konsantrasyon kamplarında kampta bulunanları otoritenin sözünü dinleyen ve otoriteyi sorgulamayan bir hale getirmek için sularına sodyum florid katmışlardır.

Ben bir komplo teoristi değilim ama eğer ruhun tohumunu alırsanız, bu bizi tanrı ve içimizdeki güç ve ruhaniyetin bir olduğu tekliğinden kopartır ve bizleri gizli toplulukların, gölge organizasyonların ve çılgına dönmüş kurumsal dünyanın sıradan köleleri haline getirir.

Epifiz, omurgalıların beyninde yer alan mercimek tanesi büyüklüğünde bir bezdir. Uyku paternini ve mevsimsel fotoperiyotları düzenleyen melatonini salgılar. Diğer ismi pineal bezdir.

iki hemisferin arasında talamus cisimlerinin birleştiği noktada yer alır. Kırmızı-gri renkte ve 5-8 mm uzunluğundadır. Kafa filmlerinde sıklıkla görülebilir ve genellikle kalsifiyedir.

YAPI: Epifiz, lobüler yapıdaki pinealosit kümeleri ve bunları çevreleyen bağ dokusundan oluşur. Piameterin uzantısı olan bir kapsülle çevrilidir. Ana hücre tipi pinealosit olmakla birlikte 4 tip hücre daha vardır. Özellikleri:

Pinealositler: 4-6 adet çıkıntı içerirler. Melatonin salgılarlar.
interstsiyel hücreler: Pinealositlerin arasında yer alırlar.
Perivasküler makrofajlar: Damarların çevresinde yer alan antijen sunucu hücrelerdir. Pineal nöronlar, Peptiderjik nöron benzeri hücreler: Parakrin fonksiyon görürler. Epifize, süperior servikal gangliondan sempatik uyaranlar gelir. Sfenopalatin ve otik gangliyonlardan da parasempatik lifler ulaşır. Yaşla birlikte epifizin kalsiyum, fosfor ve flor içeriği artmaktadır.

Pinealositler gözdeki fotoreseptörlerle büyük benzerlik gösterir. Bu durum, epifizle gözün ortak bir embriyolojik kökten geldiğini düşündürmüştür.

Beynin pekçok bölgesinin aksine, epifiz bezi kan-beyin bariyerinin dışında kalmaktadır.

Sirkadyen ritmi oluşturan ışık uyaranları, gözden retinohipotalamik yol ile suprakiyazmatik nükleusa ve epifize ulaşır.

iŞLEV: Eskiden, epifizin, büyük bir organın işlevini kaybetmiş kalıntısı olduğu düşünülürdü. 1917'de inek epifiz ekstrelerinin kurbağa derisinin rengini açtığı bulundu. 1958'de Yale Üniversitesi'nden araştırmacılar deri hastalarında kullanmak üzere epifiz ekstreleri elde ettiler ve melatonin hormonunu izole ettiler. Bu madde belki başta planlanan etkiyi sağlamadı ama pekçok başka gizemin çözülmesine katkı yaptı. Örneğin, farelerde epifizin çıkartılması overlerde büyümeye neden oluyordu, düzenli ışık altında tutulan hayvanlarda epifiz ağırlıkları azalıyordu ve aynı zamanda overler büyüyordu.

Melatonin, triptofan isimli amino asitten elde edilir. Üretim karanlıkta artar, aydınlıkta azalır. insandaki fonksiyonu tam bilinmemekle birlikte sirkadyen ritim uyku bozukluklarında sıklıkla reçete edilir.

insan epifizi 1-2 yaşına kadar büyür, ondan sonra sabit kalır. Çocuklardaki yüksek melatonin düzeylerinin cinsel olgunlaşmayı inhibe ettiği düşünülür. Epifiz tümörleri erken cinsel olgunlaşmaya yol açar. Ergenlik dönemi gelince melatonin üretimi düşer. Erişkinlerde, epifizin kalsifiye olması tipiktir.
Beyinde yer alan bu bez aslında tam olarak iki gözümüzün tam orta kısmında biraz alnımıza doğru olan kısımda bulunuyor. Normalde dışarıdan görülmeyen sadece röntgen çekimlerinde görülebilen bu bez, gözle benzer olarak ışığı farkedebilmektedir.. Bu bez gözden farklı olarak karanlıkla ilgili bir göreve sahip. Uykumuzun gelmesini sağlayan melatonin hormonunu salgılıyor.
Diğer ismi pineal bezdir.
Dna yapısının ilgili molekülerde düzenleme yapan bir çok organlarda birisidir. Bu bilimsel ve olgu olarak kabul edilmiş bir iddia değildir.

Lâkin kişinin tüm aile soyunu ve ruhani sürekliliği sağladığı için böyle bir idaddi ortaya atıyorum. Yani dna için aslında Biyolojik düzenleme yerine daha çok chj enerjisini düzenleyen ve genlere işleyen bir sistemdir.

Örneğin bir kraliyet ailesinin sürekli olarak aynı yönetimde ve krallarin hatta kraliçelerin aynı güçte ülke yönetmesi dna içinde işlenen ruhani soy gereği mevcuttur.

Bj organ kişinin ecdadı ölmüş olsa bile diğer kişiler ile bağlantı kurar. Onların düşlerini alırlar. Çünkü bu organ daha çok insanın hayvanı ve ezilmiş olan biyolojik yapısını düzelten Yücelten etkiye sahiptir.

Epifiz hala bir çok noktada gizemini sağlayan ve kontrolü mümkün olmayan bir organdır. Bu sebeple epifizin çalışması için karanlık ortam gereklidir. Yeteri karanlık içinde çeşitli üç uyku evresi sonucunda gerekli kontrol sağlandığı zaman astral boyut veya ışık boyutuna erişme imkanınız mümkündür.

Öyledir ki tasavvuf islaminda, 40 gün halveti olarak bilinen ve ışık girmeyecek kadar karanlık ve küçük bir yerde kişinin başbaşa kalması , Epifiz sonucu oluşan ve yapıya işlenen dna yapıları uzun yıllar devam edecek olan bir başlangıca kapı açmaktadır. 40 gün olması ise daha önce ki oluşan yapının değişerek yerine yeni sinir ağları oluşması içindir. Bu biyolojik olarak ise cenin için verilen 40 gün gerçek zaman ölçeği ile aynıdır. Bu sebeple yeni kişilik ve soy oluşumu bu nedenle mümkündür. O yüzden karanlık ortamda çalışması sonucu yaratıcı ile kütlesiz ortamda buluşarak, doğrudan gücünü yani halifelik hırkasını almaktır.

Yukarıda yazılan ve belirtilen metinler birer deneme ve yanılma yöntemi ile bir kısmı tamamlanmış diğer kısmı ise henüz tasarı ve gözlem aşaması içindedir. Bilimsel metinlerde veya gerçek zamanlı yayın organlarda bir kanıt olarak kullanılamaz.
diğer adı pineal bezdir . eski bütün uygarlıklarda nasıl oluyorsa bu bez hep adı geçmiş yada sanatsal objelere işlenmiş . zira 3 göz olarak da bilinir çünkü bir çok manevi olay ve hakikatin hep bu insan beynindeki küçüçük bir kısımda gerçekleştiği bilim adamları tarafından ispatlanmış . peygamberlerin vahiy alma durumları yada astral seyahat yada metafizik olayları algılama gibi ama şu su götürmez bir gerçekki ; insanların %99 da bu bez sadece normal görevi olan salgıladığı salgı ile yeni hücrelerin oluşmasını sağlamak görevini sadece yerine getiriyor .

edit :epifiz bezi (pineal gland) bir bezelye büyüklüğündedir ve beynin geometrik olarak tam orta noktasında yer alır. “pinecone”- “çam kozalağı” ile bağlantılı olarak latin “pine”- “çam” kökünden gelmektedir. çam kozalağı sembolü sümer, yunan ve roma geleneklerinden vatikan’daki çam kozalağı çeşmesi’ne ve papanın asasına kadar antik dünyanın her yerinde görülüyor.

epifiz bezi yüksek derecede psişik ve ruhsal bir değer olarak hayli yüceltilmektedir. bindiler (hindu kadınlarının alnındaki noktalar), hindu kültüründe ruhsal uyanıklık konusunda epifiz bezinin önemini göstermek için bir yol olarak ifade edilir. birçok eski kültür neden epifiz bezi sembolizmine kafayı takmıştır? cevap belkide epifiz bezinin iç kısmının biyofiziksel analizi yapıldığında bulunacaktır.
sadece karanlıkta aktifleşen, yüksek rakımlı yerlerde ise vücuda daha fazla Hormon yaydığı belirlenen beynimizin içinde, iki kaşımızın orta kısmının hizsinda bulunan bezelye tanesi büyüklüğünde bir bez.
Uyku, mutluluk, hayal gücü gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılamaktadır.

Ayrıca Tüm din ve inanclarda önemli bir yere sahiptir. Ruhun gözü olduğuna inanılır.

Eski ibadethaneler yüksek yerlere inşa edilmiştir. Hz Musa tur dağına, hz Muhammed hira Nur dağına çıkarak bir tefekkür halinde bulunmuşlardır.
islamda gece ibadetine cok önem verilmiştir Ki; gece ibadeti de epifiz bezinin en verimli olduğu saatlerde yapılır.
Ayrıca epifiz bezinin aktifleştirebilmek icin meditasyon yoğun şekilde önerilir. Bu da islamin cok kıymet verdiği ve ayetlerde defalarca zikredilen tefekkürden başka birşey değildir.
Sanırım artık bende salgılanmıyor haftalardır 8 saat uykuya hasretim, gece ders çalışmaktan öldüm.
üzerlik otu bana alerji yaptığı için veremedim boruyu epifize.

şöyle açık bir 3. gözü tecrübe etmek isterdim hani.

neyse naaasip diyelim...
fiber optik bez lazım olanlar bana müracaat etsin. sonra epifize de bakarız parasıyla değilmi.
melatonin üretir. vedik gelenekte, Eski Çin ve mısır uygarlıklarında 3. Göz, kalp gözü ya da Horus' un gözü olarak adlandırılmış Descartes bile ruhla maddenin birleştiği yer olarak düşünmüştür fakat bilimsel anlamda inançla, farkındalıkla alakalı bir bağı yoktur bu bezin. Hinduizmin new age, Yoga gibi populer olmasıyla malesef ruh molekülü mitini gerçek sananlar var. Epifiz bezi kireçlenmesin diye flor kullanmayan var * her kuşu s.....

(bkz: Pineal Gland)
kıvamına gelen anlar.
güncel Önemli Başlıklar