bugün
- damarsız tüysüz manisa yaprağı15
- vahiy kitabına göre kıyamet alametleri8
- 2026 yılı türk biralarının içilemez hale gelmesi21
- kalabalık umumi tuvalette penislerin çarpışması5
- tutmayan başlık açma rehberi7
- askerlik anıları6
- avokadonun turkçesinin taşak olması4
- abdullah öcalan orospu çocuğudur18
- göğüs kıllarım çıkmıyor16
- sırrı süreyya önder28
- koreli erkeklerin türk kızlarından güzel olması4
- sözlüğe yalan söylemek yalandan sayılır mı4
- hristolojiye göre kıyamet alametleri5
- elinin içine hapşıran insan5
- arap eli öpmek dudak karartmaz4
- dünyanın yuvarlak olması saçmalığı4
- silver ile evlenecek erkek53
- usual bay bey biraderdir2
- popüler olanı eleştiren ezik entel3
- ıoçk katatese elbise dikti mi sorunsalı7
- az veren candan cok veren maldan5
- sözlükteki linç tayfa6
- akçomarlara gerizekalı muamelesi yapmak2
- sözlükteki linç kültürü12
- keçiören belediyesindeki yasaklı madde testi2
- ek hizmet binası2
- deccaliyet çağı6
- bizim uygulamamız bu şekilde4
- arkadaşlar fasfakirim ya6
- ismet gürbüz ile 81 günde 81 ili dolaşmak2
- dün gece ne oldu12
- yazarlar şuan ne yapıyor4
- göz rengi değiştirme ameliyatı2
- son tüketim tarihi geçmiş ilaç9
- keşm adası2
- herkesin kendini zeki sanması4
- rica ediyorum arkamdan konuşmayın12
- falıma bakmak için can atan sözlük yazarları4
- sözlükte linç yiyen insana karışır mısın17
- komşunu kendin gibi sev düşmanını da5
- akepeli değilim ama akp'ye oy atıyorum saçmalığı15
- uykusuzluk2
- sarapci koala59
- götünü yıkamayan bir kızla evlenir misiniz8
- büyük boy çilekli milkshake 85 tl2
- abdülhamit han dönemi çözüm süreci fotoğrafı2
- alman turistlere turist rehberliği4
- ad hominem icat oldu mertlik bozuldu2
- sedef hastalığı4
- sözlüğün kendini tekrar etmeye başlaması4
disk operating system.
(bkz: biz eski dos cuyuz)
denial of service. bir sunucuya her türlü bulunabilecek açık port'tan saldırıdır, abüdik sunucuya işlem yükü bindirilir, eğer server microsoft tabanlı ise çökme ihtimali yüksektir. adam gibi bilenler gitsin eksiye saldirsindir.
dos kara gun dostudur, windows veya mac gibi ikide bir kitlenmez.
diagnostic operating system.
isp. iki
bill gates'in yazdığı efsanevi işletim sistemi. Dos'u 3 farklı sınıfta anlatacağım.
dos ne ulan?: Şimdi senin kullandığın windows'un babası. mesela, kopyalama yapcaksan şimdi sağ tıklayıp, kopyala'yı seçiyoruz. o zamanlar ise böyle bir lüksümüz yoktu. yapacağımız her işlemi açık açık komutlar halinde yazmak zorundaydık. mesela, fifa 96 oynamak için, komut satırına fifados.exe yazılırdı. gidipte ikonun üstüne çift tıklayamazdık. çünkü ikon yoktu. kapkara bir ekran. ve üzerinde 9 punto'da yazılan beyaz yazılar.
dos neydi ya?: Windows 3.1 çıkmadan önceki, microsoft işletim sistemi. gerçi, windows me'ye kadar, bütün işletim sistemleri dos tabanlı idi. daha sonra hepsi server tabanlı oldu. baktığımızda, windows gerçekten evrim geçirdi. 80'li yıllarda kullanılan windows 1.0'ı gören varmı çok merak ediyorum. ben gördüm söyleyeyim. tam bir rezalet. neyse dos'a dönelim. dos'un birkaç versiyonu mevcut idi. en son 6'larda bıraktılar sanırsam. fdisk, xcopy, halt$, attrib gibi komutları özledik.
dos'u bizde biliyoruz: ,BREAK,CACLS,CALL,CD,CHCP,CHDIR,CHKDSK,CHKNTFS,CLS,CMD,COLOR,COMP,COMPACT,CONVERT,COPY,DATE,DEL,DIRDISKCOMP,DISKCOPY,DOSKEY,EChO,ENDLOCAL,ERASE,EXIT,FC,FIND,FINDSTR,FOR,FORMAT,FTYPE,GOTO,GRAFTABL,HELP,IF,LABEL,MD,MKDIR,MODE,MORE,MOVE,PATH,PAUSE,POPD,PRINT,PROMPT,PUSHD,RD,RECOVER,REM,REN,RENAME,REPLACE,RMDIR,SET,SETLOCAL,SHIFT,SORT,START,SUBST,TIME,TITLE,TREE,TYPE,VER,VERIFY,VOL,XCOPY (bu arada copy paste değil*) gibi komutları kullanmanız tavsiye edilir.
dos ne ulan?: Şimdi senin kullandığın windows'un babası. mesela, kopyalama yapcaksan şimdi sağ tıklayıp, kopyala'yı seçiyoruz. o zamanlar ise böyle bir lüksümüz yoktu. yapacağımız her işlemi açık açık komutlar halinde yazmak zorundaydık. mesela, fifa 96 oynamak için, komut satırına fifados.exe yazılırdı. gidipte ikonun üstüne çift tıklayamazdık. çünkü ikon yoktu. kapkara bir ekran. ve üzerinde 9 punto'da yazılan beyaz yazılar.
dos neydi ya?: Windows 3.1 çıkmadan önceki, microsoft işletim sistemi. gerçi, windows me'ye kadar, bütün işletim sistemleri dos tabanlı idi. daha sonra hepsi server tabanlı oldu. baktığımızda, windows gerçekten evrim geçirdi. 80'li yıllarda kullanılan windows 1.0'ı gören varmı çok merak ediyorum. ben gördüm söyleyeyim. tam bir rezalet. neyse dos'a dönelim. dos'un birkaç versiyonu mevcut idi. en son 6'larda bıraktılar sanırsam. fdisk, xcopy, halt$, attrib gibi komutları özledik.
dos'u bizde biliyoruz: ,BREAK,CACLS,CALL,CD,CHCP,CHDIR,CHKDSK,CHKNTFS,CLS,CMD,COLOR,COMP,COMPACT,CONVERT,COPY,DATE,DEL,DIRDISKCOMP,DISKCOPY,DOSKEY,EChO,ENDLOCAL,ERASE,EXIT,FC,FIND,FINDSTR,FOR,FORMAT,FTYPE,GOTO,GRAFTABL,HELP,IF,LABEL,MD,MKDIR,MODE,MORE,MOVE,PATH,PAUSE,POPD,PRINT,PROMPT,PUSHD,RD,RECOVER,REM,REN,RENAME,REPLACE,RMDIR,SET,SETLOCAL,SHIFT,SORT,START,SUBST,TIME,TITLE,TREE,TYPE,VER,VERIFY,VOL,XCOPY (bu arada copy paste değil*) gibi komutları kullanmanız tavsiye edilir.
fr. sirt
(le)
(le)
Denial of service attack.
genellikle, ms dos ile karıştırılan, işletim sistemi türü.
isp. iki.
denial of services(dos) saldırısı için (bkz: flooders)
sakin sakin giden vokalin sizi şaşırtmaması gereken, şarkının ortasında, içindeki tüm acıları gırtlağına yansıtarak sesle işkenceye dönüşen ulvi bir chevelle şarkısı.
sözleri :
Begging - do you mean groveling
Settling - its not the same
Begging - do we take whats left
Settling ;second best,dont take requests
You two, you re whats left, I dont take requests
But for you two, come this far,
I might have something,
To say; (Repeat)
Now these two, treat them well
Upon themselves, showed up again
Now you sir, Give up the gig
You havent been repaid
sözleri :
Begging - do you mean groveling
Settling - its not the same
Begging - do we take whats left
Settling ;second best,dont take requests
You two, you re whats left, I dont take requests
But for you two, come this far,
I might have something,
To say; (Repeat)
Now these two, treat them well
Upon themselves, showed up again
Now you sir, Give up the gig
You havent been repaid
isp. 2 sayısı.
"denial of service" serverın servis dışı kalmasına yol açan saldırı türü
defansif orta saha anlamına gelen kısaltmadır.
microsoft'un kaynak kodlarını ibm'den aşırdığı (çaldığı) ve ms-dos diye piyasaya ticari amaçla sürdüğü işletim sistemidir. ilk örneği ibm-dos'tur. microsoft ilk işletim sistemleri olan win 3.1, win 95, 98 ve me'yi bunun kernelini kullanarak yapmıştır. daha sonra yerini nt çekirdekli işletim sistemleri aldı. anlayacağınız ms'un lamerliği ta kuruluşuna uzanıyor.
pes'te defansis orta saha oyuncusudur. mevkisinin iyileri arasında busquets motta matic ve pogba gelir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar