bugün

/31
Doktorlar dizisinin ingiliz versiyonudur. Tutmaz.
Her sol framede ismini gördüğümde yazmadan edemediğim dizi. Harika birşey arkadaşlar harika.
Son sezon dışında tamamını izlediğim dizidir. Favorilerimdir. Ayrıca başlamasına az kalmıştır.
asla david tennant'ın dönemindeki verdiği tadı vermese de steven moffat'ın güzel senaryolarıyla izlenilen dizi.
izlemeye geç başladığım ama sırasız olsa da kanallarda yakaladığımda kaçırmadığım dizidir. hem bilimkurgu, hem korku, hem macera, hem de duygusallığı aynı potada eritmeyi başaran bir ingiliz bbc dizisi olarak beğeniyle izliyoruz.

ara ara ünlü yazarlar da bölüm yazıyorlar, tadından yenmiyor, mesela neil gaiman'ın yazdığı 2 bölümü bulup izlemenizi tavsiye ederim.
türk dizi seyretme tarihinin en popüler dizisidir.

hatta malatya merkez turgut özal mahallesinde doctor who dizisini yaşatma derneği diye isimlendirilen stk bile vardır.

konu itibariyle fakir bir mülteci gencin almanya'ya göç hikayesini anlatmakta ve 11. sezonu beklenmektedir.

her pazar uyku kaçınca cnbc-e de tekrar bölümleri yayımlanmaktadır.

45 milyonluk sezon bütçesi ile breaking bad(35) i bile geçmiştir.
Weeping angels bölümüyle korkutan, rose'un veda konuşmasıyla ağlatan, The Waters of Mars bölümüyle akıllardan silinmeyen bir garip bilim kurgu.
s9e1 çeşitli yerlere alt yazısıyla gelmiş dizi.
9.sezon'u baslamıs olan dünyanın en uzun dizisidir. moffat bu sezon neler yapacak bakalım.
9. sezon 1. bölümü özetle;

--spoiler--
hey missy, you're so fine, you're so fine, you blow my mind.
--spoiler--
9. sezon 2. bölümü de yayınlanmıştır. Geçen sezona göre daha iyi gitmekte diyebilirim.

--spoiler--
Moffat ateşle oynuyorsun. sonik tornavidanın yerine saçma sapan güneş gözlüğü getirmek ne demek. umarım bu bölümle son bulur.
--spoiler--
9. sezon 3. bölüm sonuyla "abooov o nasıl finaldi gızz" dedirtmiştir. 9. sezon gayet güzel gidiyor.
53 yıldan günümüze kadar devam eden, ingiliz kült dizi.
bu sezon aman nazar değmesin 10 numero gidiyor. Geçen sezonda dayanılmaz 40 dakikaları hatırlıyorum da, maşallah tu tu.

--spoiler--
9.-4. bootstrap paradoxuna ufak bir değindirme yapıldı ki gerçekten karmaşık bir konu. bölümde bana göre açıklanması gereken birkaç yer var veya ben yanlış yorumluyorda olabilirim.
ilk olarak doctor barajı patlattığında mekanda 2 tane doktor olduğunu biliyoruz, çünkü aynı zamana 2.kez geri dönmüştü. en son doktor olarak kendini bir kutuya hapsetti ama önceki doktor gelen sele karşı tamamen savunmasızdı. önceki doktor eğer sele yakalandıysa dolayısıyla zaman yolculuğu yapıp 2. kez aynı yere dönüp barajı patlatamayacak. demek ki önceki doktor ayrıldıktan sonra patlatıyor barajı, ne güzel kendim sorup kendim cevapladım, neyse.
ikincisi de 1980 yılında kendini hapsediyor ve kutu 2100 küsür yılında açılıyor. yanında tardis yok, bildiğim kadarıyla zaman ajanlarına verilen bilekliklerden de yoktu sonik gözlükte zaman yolculuğu yapamıyor. 100 den fazla yıl kutuda yattığı anlamına geliyor. tam anlamıyla bir paradox değil ama garip geldi bana. gerçi 2000 yıl bekleyen Rory geldi şimdide aklıma, kendi kendimi çözüyorum. o halde doktorun yaşına bir 100 daha eklemenizi rica edeceğim.
--spoiler--
yeni sezonunun ne zaman başlayacağını merak ettiğim dizidir.

özledik be.
9. sezon 4. bölüm tam anlamıyla harikaydı.

--spoiler--

canlı tutma odasından doctor'un çıkıcağını tahmin etmeyen yoktu. çok barizdi. keşke moffat 5. ve 6. sezonlardaki gibi beyin yakan sonları, bu sezon bölümlerinde de kullansaydı.

bölüm bütünlük açısından harikaydı. tartışılır konuları var. ayakkabı bağcığı paradoksunu uzun zamandır işlememişti. iyi geldi.

cumartesi akşamları canlı izlemek isteyenler şu linkten rahat rahat izleyebilirler;

http://www.filmon.com/tv/bbc-one

--spoiler--
Izlemek istediğim fakat halihazırda dokuz sezonu izlemeyi gözümün pek yemediği dizi. Ortasından bi yerinden başlasam olmaz mı nerden başlamalıyım temalı önerilere açığım.
--spoiler--

sonunda beklenen god mode 9.sezon 5.bölümde oldu.

--spoiler--

7. ve 8. sezondan sonra bütün fikirlerini bu sezona vermiş gibi duruyor moffat.

görsel

görsel

görsel

görsel
yeni sezonu umutla beklediğim dizinin sonunda 9. sezonla başladığını ve heyecanla izlediğim bölümleri olması mutluluk verici.

son bölümde gayet atraksiyonlu ve belirgin şifreler ortaya çıkışı belli oldu.

--spoiler--
özellikle bu yüzün bana verilme sebebini şimdi anlıyorum.
--spoiler--

derken anlamladırma da ne kadar gizemli olduğunu bir kez daha gösterdi.
(8.sezon için şunu düşünmüştüm)

*2005 yılında başlayan modern seri ile 2009 yılında tanışmış; evvelce geçmiş sezonları izleyerek satır satır not alıp devam etmiş bir izleyici olarak; 8.sezonda canım dizinin içine etmiş* Moffat'a evvela selam ederim.

*TV tarihinin, bilim kurgu konusunda zamanla oynarken bunu bu kadar eğlenceli yapan, kurgunun anasını belleyen,devamlılığın ecdadına sövdüren bu başyapıtı 8.sezonunu; doctor ile clara'nın yavuklusu Bay Pink arasında kıskançlık hezeyanlarını Aşk-I Memnu tadına dökülmesinde emeği geçenlere de selam ederim.

*Peter Capaldi'nin Doctor diye sosyoloji profesörü görünümlü fast food'cu gibi ortalarda dolaşmasına vesile olanlara da hürmetle selam ederim.

*Dalekleri-Cyberman'leri orta dereceli bir lise aşkı dizisinde ki hayali kahraman parçacıklarına dönüştürenlere, Tardis'i shakespeare in lovesahnelerine taş çıkartan diyalogların döndüğü hale getirenlere de selam ederim.

*The Name Of Doctorve The Wedding of River Song gibi efsane final bölümlerinin ardından Death in Heaven gibi ilahi Komedya çakması seviyesiz yerlere getirenlere; 50.yılın şanına yakışan The Day of the Doctor veMatt Smith'i veda ettiren Special bölüm The Time Of Doctor'un ardından Last Christmas gibi hödük bölümlere seviye düşürenlere de selam ederim.

*Hassaten; televizyon tarihinin en muhteşem yapımlarından birini Modern Seri 8.sezon itibari ile katledenlere selam ederim...

Canım dizinin içine ettiniz ulan...

(9.sezon için ise galiba şunu hissediyorum)

Fırtına başlıyor ve efsane geri dönüyor lan galiba...
belli bir çizgide izlemediğim, bazen 1.sezonuna bazen 7.sezonuna baktığım dizidir. hatta 60'lı yıllardaki bölümlere de bir göz atmayı planlamaktayım, farklı hikayeler ise seyretmeye değebilir. john hurt bile doktoru oynamış, onun bölümlerini de merak ettim, savaş doktoru demişler, ne demekse?

son dr who'yu epey dede yapmışlar gibi geldi bana da. clara da tip olarak gıcık geliyor. ah amelia ah, ben sende tutuklu kaldım...
abi ne saçma şey, nasıl izliyorsunuz dedirten boktan dizi.
tardis maketine sahip olduğum über eğlenceli dizi.
ingiliz bilim kurgu dizisidir.
müftelası olduğum dizi.
© copyright 2005 - 2026