bugün

doctor who

bu sezon aman nazar değmesin 10 numero gidiyor. Geçen sezonda dayanılmaz 40 dakikaları hatırlıyorum da, maşallah tu tu.

--spoiler--
9.-4. bootstrap paradoxuna ufak bir değindirme yapıldı ki gerçekten karmaşık bir konu. bölümde bana göre açıklanması gereken birkaç yer var veya ben yanlış yorumluyorda olabilirim.
ilk olarak doctor barajı patlattığında mekanda 2 tane doktor olduğunu biliyoruz, çünkü aynı zamana 2.kez geri dönmüştü. en son doktor olarak kendini bir kutuya hapsetti ama önceki doktor gelen sele karşı tamamen savunmasızdı. önceki doktor eğer sele yakalandıysa dolayısıyla zaman yolculuğu yapıp 2. kez aynı yere dönüp barajı patlatamayacak. demek ki önceki doktor ayrıldıktan sonra patlatıyor barajı, ne güzel kendim sorup kendim cevapladım, neyse.
ikincisi de 1980 yılında kendini hapsediyor ve kutu 2100 küsür yılında açılıyor. yanında tardis yok, bildiğim kadarıyla zaman ajanlarına verilen bilekliklerden de yoktu sonik gözlükte zaman yolculuğu yapamıyor. 100 den fazla yıl kutuda yattığı anlamına geliyor. tam anlamıyla bir paradox değil ama garip geldi bana. gerçi 2000 yıl bekleyen Rory geldi şimdide aklıma, kendi kendimi çözüyorum. o halde doktorun yaşına bir 100 daha eklemenizi rica edeceğim.
--spoiler--
© copyright 2005 - 2026