bugün

televizyonda belirli bir periyoda göre, genellikle haftada bir parçalar halinde yayınlanan televizyon programlarına verilen addır. Hafta içi hergün yayınlanan dizilere arkası yarın da denilebilir. Dizinin bir kerede yayınlanan kısmına bölüm adı verilir.

vikipedi
insanlara sunulan modern masallardır.
nasıl herkes her masalı sevmezse her insan da her diziyi sevmez gayet normaldir bu. biri paranormal olaylara ilgiliyken ve bu türden dizilere kendini kaptırıyorken bir başkası korku türüne ilgi duyuyor olabilir.
dünyada her geçen gün televizyona ve bilgisayara olan bağımlılığın artmasıyla sayıları gittikçe artan, bununla beraber kalitelerinde pek hatırı sayılır bir değişim olmayan uzun metrajlı, düşük bütçeli ve sinemada değil de televizyonda yayınlanan filmler.

(bkz: tanım yapma zorunluluğunu abartmak)

türk dizileriyle başlamak istiyorum öncelikle. okuduğum bir habere göre her yıl yüz küsur dizi başlıyormuş. tahmin edeceğiniz gibi çoğu ikinci senesini bile göremeden yayından kaldırılıyor. bu kadar çok kalitesiz dizi varken aradan kaliteli dizileri bulmak hayli zor. türkiye'de yapılan hatalardan biri de eski dizileri ya tekrar çekmeye başlamak ya da başka bir versiyonunu yayına sokmak. çiçek taksi-akasya durağı örneği heralde verilebilecek en iyi örnektir. tabii ki izlenebilecek, dünyada çoğunlukla ortadoğu'da izlense de, dizilerimiz de var. eski kurtlar vadisi, yalan dünya ve leyla ile mecnun şimdi aklıma gelenlerden.

yabancı dizilere gelince o apayrı bir dünya zaten. final bölümü 60 milyon kişi tarafından izlenmiş, bölüm başına 1 milyon dolar alan oyuncuları olan diziler mevcut. bu yüzden türk dizilerle karşılaştırmak adil gelmiyor bana. bunun dışında biz türkiye'de çekilen dizileri dünyadaki 180 ülkede çekilmiş tüm dizilerle karşılaştıramayız. yani tsubasa gibi bir çizgi filmimiz yok, friends gibi bi komedimiz hiç olmadı ya da bi skins'e bak bi kavak yelleri'ne diyemeyiz.
tek kanallı televizyon döneminde zorunlu olarak izlediğim, kanal sayısı çoğalınca kurtulduğum ama izlemeye başlarsam uyuşturucu gibi bağımlılık yapacağını bildiğim, bu yüzden sürekli olarak belgesel izlememe sebep olan olay.
televizyon kanallarımızın yayın akışlarına baktığımızda futbol programlarıyla birlikte açık ara en fazla zaman işgal etmekte olduklarını gördüğümüz zaman öldürme ürünleri.

insanların dikkatini her geçen gün daha da içinden çıkılmaz olan, bölünme, antidemokratikleşme, hukuksuzluk ve sayabileceğimiz bir çok olumsuz durum ve olayların dışına çekmek amacıyla kullanılan en etkili silahlardan biridir diziler. zaten haber edinme aygıtları satın alınmış, hapis edilmiş ve evcilleştirilmiş insanlarımız saatlerce süren dizilerin, saçma sapan futbol programlarının karşısında uyuşmaktalar. günlük hayatın sitresinden bir nebze olsun bu diziler sayesinde kurtulduklarını düşünmekteler. kendi açılarından haklı oldukları noktalar elbetteki var izleyici kitlesinin. orası işin ayrı bir boyutu.

diziler tamamen kaldırılsın, yayınlanmasın demiyorum. saatler süren ve hiçbir şey anlatmayan, insan idrakına hakaret olanlarına karşıyım.
Bir dizi izliyorsam beni sasirtmali veya biseyler ogrendirmeli meraklandirmali. bir soz vardir bi karede silah gosteriliyorsa mutlaka o patlar. bence boyle olmamali basindan izleyip dizi oyuncusu rolunu yapmadan onu kestirmemeliyiz. farkli olmali.
,her kanalda çeşit çeşit diziler...silahların patladığı ayrı, aşkı meşki bol olan ayrı, ha bir de ağaların olduğu diziler de var. çifter çifter seyrettirip bize her gece, türkiye gerçeklerini öğrenmemiz engelleniyordu. ama galiba bitti ve gözlerimiz açıldı.
dayan türkiye.
işsizler için çok güzel vakit geçirme aracıdır.
insanlarda psikolojik travmalara sebep olan hikayeler.

Dizilerde sık sık aldatma, cinayet, komplo, entrika, sonsuz aşk olaylarıyla karşılaşan zihniyetler bu olayları normal, hatta sıradan olarak görmeye başlarlar ve bu güvensizlik, hatta kötü psikolojiye, düşüncelere sürükler.
Yani bu insanların kafalarındaki dünya gerçek dünyadan ya çok daha bulanık, çok daha karanlıktır ya da aksine çok fazla toz pembedir. Yanıltıcıdır.
türkiye şartlarında 6 gün içinde standart uzun metrajlı bir film uzunluğunda çekilen emek sömürgeçleri.
Reklam izletmek amacıyla insanlara izletilen ve bunun sonunda başarılı sonuçlar alan, insanların beynini yıkama ve uyusturmakta ön sırada ilerleyen milyonlarca fotoğrafın birleştiği ve sonucunda video ortaya çıkardığı görüntü bütünüdür.
nefret sebebi.

turk kanalari artik bir dizi cöplugune dönmus
Bizim halkı salak niyetine koyan sektör . Açık ve net , bildiğin televizyona mahkum , gençler ve yetişkinler .
Friends, dexter, breaking bad, fringe, lost, prison break, shameless, kardeş payı, leyla ile mecnun, med cezir, avrupa yakası izleyip görüp beğendiğim dizilerdir. Tavsiye ederim...
Kezbanları televizyon başına kitleyendir.
Kara sevda ...kiralik aşk *
fakirlerin deniz manzarali mustakil ahsap evlerde oturdugu senaryolara sahipler. sokak cekimine bakinca deniz görünüyor ustelik. o ev kaç milyon tl dir lan nasil fakir bunlar?
yerlisinin başabaş noktası 13, ekonomik ömrü 39 bölüm olan televizyon ürünü.
Dizilerle vakit kaybetmeyin, Fragmanını izleyin azıcık kafayı çalıştırın olay fragmandan ibaret aslında...
Dizi önerelim o zaman.
(bkz: bates motel)
(bkz: shameless)
Yaptığım hesaplamaya göre game of thrones u bitirene kadar ortalama 2 saat süren filmlerden toplam 38 tane izleyebiliyorsunuz
Şimdi tek bir dizi izlemek mi daha mantıklı, 38 film mi
Hangisi daha çok kültür arttırır. En iyi denilen diziyi ele alarak yapılan bir hesaplamadir.
periyodik yayınlanan televizyon programı. günümüzde o kadar cok dizi/oyuncu varki; bu hizla artmaya devam ederse, yakin gelecekte onlar bizi izlemeye basliyacak.
yukseklik derecelerine* gore siralanmis ses (perde) grubu.
yanyana ya da art arda dizilmiş benzer özellik taşıyan şeylerin oluşturduğu bütün, sıra.
Televizyonlarda bu sezon en az 3dizide (çocuk,benim tatlı yalanım, sefirin kızı) çocuk işçiye reytingi sırtlatandır.
güncel Önemli Başlıklar