bugün

Baki olandır.

Gerçi bu hükümet ile biraz daha devam edersek katar'a o da elden gidecek gibi ama neyse...
köklü devletler başkanlarını kendi seçer ve halka tasdik ettirir. hiçbir köklü devlet bekasını ihtimallere emanet etmez.
türkiyede koç, sabancı, zorlu, ülker, bayraktar ... demek. ister islamcı, ister seküler liberal olsun. bütün patronlar aynı ideale sahip. kar maksimizasyonu! rabbenası!
görsel

siz hiç sosyal medyada bu adamları hedef gösteren birine rastladınız mı? ya da buna teşebbüs edenlerin akıbetini araştırdınız mı?
çift kanatlı kartal gibi olur.
Acılar var… 3 gün 5 gün 1 ay 2 ay herkes acının yanında olur…
Yüzyılın felaketi geldi memleketinin başına…
işte onların hepsi gider… Artık haber değeri kalmaz çünkü…
Baba,dır devlet ana,dır… işte o gitmez…
Herkes gider, bir sen kalırsın bir devlet…
Diğerleri unutur, insan unutur, kul unutur…
Sen en çok devletin devlet olduğunu herkes seni unuttuğunda, o unutmadığında anlarsın…
O unutmaz çünkü..
100 yılllık şehidini, gazisini, onların çoluğunu çocuğunu unutmadı bu devlet…
Seni a patisi unutur, recep insansandır o da unutur, kemal de unutur, C partisi de unutur, hep unutur…
Herkes gider, hepsi gider 40 yıl önce şehit olmuş baban sayesinde, işe önce girersin…
Neden bilir misin? Devlet ölmeyen baba, anadır…
Ondan devlet diyince, cumhur diyince, millet diyince bir duracaksın…
Herkesin tek kalbi olur be, herkes hüngür hüngür ağlar, lokma geçmez boğazından…
Hani gittiler gurbetteler diye unuttu sanma…
Bastığı toprak başka, yüreğinin attığı kalp başkadır insanın…
O kalptir devlet…
Unutma herkes gider, o gitmez…
"Muhtemeldir ki, devletlerin ekserisi (yâni, siyasî bakımdan organize olmuş cemiyetler), bir grubun bir diğerini fethetmesi, ve fethedenin, fethedilen üzerinde devamlı bir kuvvet uygulaması ile kuruldular. Fethedenin emirleri, ülkenin ilk kanunları idi ve bunlar, halkın âdet ve gelenekleriyle birlikte yeni bir sosyal düzen yarattı." will durant - medeniyetin temelleri.
dün:
“ya devlet başa, ya kuzgun leşe…”
bugün:
“devlet malı deniz; yemiyen domuz…”

necip fazıl kısakürek
insanların huzur ve güven içinde yaşamak için meydana getirdikleri sosyal organizasyon. ama şu an için huzurumuz da yok, güvende de hissetmiyoruz ne yazık ki.
Şu an için

= aqp

Net.
basimdaki beladan kurtulmak icin devletimden yardim istiyorum. cumhurbaskanim duysun sesimi, kime guvenecegiz biz? devletim de beni korumayacaksa kim koruyacak?
bir platon kitabı.

hayatımda toplasan 30 tane kitap okumuşumdur. böyle boktanını görmedim. sıkıla sıkıla bitirdim bi de şaheser diyor amınakodugumun entelleri. lan bi sg.
insanların yönetimsiz yaşayaması ve dolayısıyla toplum sözleşmesinin gerekliliğinin ürünüdür.
Çankaya ilçesinin bir mahallesi.
Senden çok yüksek oranlarda vergiyi silah zoruyla alıp yandaşlarına dağıtan örgüt.

Eğer doğrudan ve dolaylı yollarla alın terinin büyük kısmına el konulmasına itiraz edersen de hızla vatan haini oluyorsun mesela, böyle de bir ek paketleri var.

Tüm bu sürekli köleleştirme ve soyma haline de özgürlük diyorlar.

Kölelik özgürlüktür yani, devletler bunu söylüyor.

1984'ü okumuş muydun? Bence oku, iyi bir kitap. Konuyla alakasız öylesine söyleyeyim dedim.

Özgürlük çok yüksek vergiler altında inim inim inleyip işte köpek gibi çalıştırılmadığın anlarda da covid önlemi denen ev hapislerine tabii tutulup akıl sağlığının bozulmasıdır devletlere göre.

Devlet süper bir konsept, bence denemelisin. Köleliğin en uç hallerini sana deneyimlettirip bir de bu kölelik halinin silahlı zorbalık unsuru olan polisleri çok sevmen gerekir mesela.

Asker ve polis; bu iki grup seni dövebilir, işkence edebilir. Fakat aslında senin anlayamayacağın derinlikte çok kutsal insanlardır. Peygamber ocağıdırlar mesela. Sen biraz salaksın, böyle derin meseleleri anlamazsın. En iyisi din alimlerini dinle ve inan.

1984'ü okumuş muydun bu arada? Ha, hatırladım. Daha demin konuşmuştuk o kitabın meselesini.

Anlıyorum.
demokratik düzende bile devlet, zengin bir elitin elinde kitleleri yanlış yöne götüren bir zorbadır.
yöneten ve yönetilen neyse devlette odur. yönetene ve yönetilene isyan devlete isyandır. devlet yönetenden ve yönetilenden ayrı bir varlık değildir. evet.
sonuçta insanlardan olduğu unutulan, sırf onunla yaşamayı alıştığı için hiç varlığı, gerekliliği, geçerliliği sorgulanmayan kavram.
Platon tarafından yazılan bir kitap. evet.

(bkz: platon un devleti)
"biz iki düşmanız, devlet ve ben". "her devlet bir tiranlıktır; ister tek bir adamın, isterse bir grubun tiranlığı olsun". her devlet mecburen şimdi totaliter dediğimiz şeydir: "devletin her zaman tek bir amacı vardır: bireyi sınırlamak, kontrol etmek, ona hakim olmak ve onu genel amaca tabi kılmak... sansürü, denetimi ve polisiyle; devlet tüm serbest faaliyetlere engel olmaya çalışır ve bu baskıyı da kendi görevi olarak algılar, çünkü bu kendini koruma içgüdüsünün bir gereğidir". "devlet, kendisininki ile aynı olmadıkça... benim kendi düşüncelerimi tam anlamı ile kullanmama ve onları başka insanlara iletmeme izin vermez... aksi [her] durumda da beni susturur"

- max stirner
Bize bakmıyor.
son 75 senedir işletim hakları abd'ye devredilmiş, teçhizatı ve idarecileri yine abd tarafından temin edilmektedir.
Arkadaşlar bu güne kadar yaşanmayan bir hareketlilik var diplomaside

ankara çok hareketli

bir çok ülkeyle eş zamanlı görüşmeler yapılıyor şuan

sakin olun ve gecenin sonunu bekleyin.
Tüm insanlar eşit yaratılmışlardır; Yaradan’ları tarafından bağışlanmış, belli bazı vazgeçilemez haklara sahiptirler; yaşam, özgürlük ve mutluluğa erişme hakları da bunların arasındadır. Bu hakları güvence altına almak amacıyla, insanlar kendi aralarında yönetimler kurarlar; bu yönetimler gerçek güçlerini, yönetilenlerin onamasından alırlar; herhangi bir yönetim biçimi, bu hedeflere ulaşmada köstekleyici olmaya başladığında, bu yönetimi değiştirmek ya da düşünmek, yeni bir yönetim kurmak ve bu yeni yönetimin yetkilerini ve dayandığı temelleri, güvenlik ve mutluluklarını sağlayacağına en çok inandıkları bir biçimde düzenlemek ve kurmak, halkın hakkıdır; aslında sağgörü, uzun bir geçmişi olan yönetimlerin sudan ve geçici nedenlerle değiştirilmemesini buyurur; bu yüzden insanların durumlarını düzeltmek amacıyla alışılagelen yönetim biçimlerini değiştirmek yerine, kötülüklere katlanmayı yeğlediklerini deneyimler göstermiştir; ancak sürekli aynı amaca yönelik, uzun bir yolsuzluklar ve zorbalıklar silsilesi, ulusu, mutlak bir despotizme sürüklemek niyetini açığa vurursa, o zaman böyle bir yönetimi yıkmak ve gelecekteki güvenlikleri için yeni koruyucular seçmek, o ulusun hakkı ve görevidir.
devletin ilkelerinden biri liyakattır. liyakat yoksa torpil vardır, torpil varsa devlet çöker.
türkiye'de kutsal olduğu sanılır. aslında kutsal falan değil, topluma hizmet etmesi gereken kurumların tümüne verilen isimdir. ancak ülkemizde devlet topluma değil, toplumun devlete hizmet etmesi beklenir. bu bir doğum hatası mıdır, zamanla mı bozulmuştur, bilemiyorum. toplum varoldukça devlet varolur, devlet toplumun hizmetkarı olmak zorundadır, çünkü sistemin doğuş sebebi budur.