bugün

aradaki fark sadece baş harflerden çıkmaktadır.
chp'nin genel başkanı Deniz Baykal'dır; mhp'nin genel başkanı Devlet Bahçeli'dir.
misyon ve vizyonları farklı olsa da * aynı pisliğin lacivertleridir.
mhp ve chp'nin yüzde 42 kavgası. bir dilim ekmeği bölüşemiyorlar.
mhp % 5 hayır verince çıkan kavga.

(bkz: 40 yapar)
mhp 'nin 40. yıldönümü nedeniyle yüzde 40 ' ın sahibinin belli olduğu tartışma.
kaset komplolarıyla etrafına surlar çevrilmiş ve yeniden dizayn edilmiş iki siyasi parti

varlıkları ve yaptıkları sadece akp ye oy kazandırmakta..
biri milliyetçiliği diğeri cumhuriyetçiliği ön plana çıkarır. sonuçta her iki partide akp iktidarına muhalif dururlar. ancak chp bazı konularda * iktidara yeşil ışık yakarken mhp üslubunu bozmaz daha sert durur.
ilk harfleri dışında bir farkları olmayan düzen partileridir.
ikiside birbirinden beter düzen partileridir. 2side akp'ye karşı muhalefet yapamayıp kimi zamanlarda işbirliğine gittikleri bile görülmüştür. örneğin mhp 4+4+4 gibi konularda akp ile işbirliğine gitmiştir.
mhp nin genel başkanı terörle mücadele eden komutanları ve şehit ailelerini ziyaret eder.
chp nin milletvekilleri ise terör örgütü mensuplarının taziye evini.
her iki partinin de artık kendi bünyelerinde siyasi akedemi açma zamani geldi, geçiyor. iki partide uzlaşıp akpnin önünü kesmeliler.
mhp, akp'nin pilot partisidir. bahçeli, idris naim şahin hayranıdır, rte onun için ulaşılmazdır. ayrıca mhp suçlu suçsuz bütün kürtlere düşmandır.

chp ise gerçek cumhuriyetçi ve milliyetçidir. pkk ile kürt vatandaşlarını ayırabilecek donanıma sahiptir.
mhp chp den daha çok milliyetçidir.
ak partimiz varken arkadan anca artıkları toplayarak gelecek olan garip partilerdir.
chp de pkk avukatları milletveki yapılır ama mhp de yapılmaz.
her ikisinde de milletvekili aday adayı olabilmek için genel merkeze bir miktar ödeme yapılır.
ikisinin de son yaşanan gezi parkı eylemlerinde orada bulunan kitleyi iyi anlamama gibi bir sorunları var. mhp zaten bu tür olaylara tamamen bölücü olarak baktığından her zaman ki gibi soğuk ve basmakalıp düşünceler içerisinde. chp ise ak parti karşıtlığı ile bu eylemlere destek olmak istedi ama orada bulunan biz eylemciler buna pek rağbet göstermeyince uzaktan ama ilgilenen pozisyonunu korudu. lakin gene çözüm üretme aşamasında , ifade etme aşamasında yaratıcı fikirlerini sunamadı. her ne kadar eylemlere milletvekili bazında destek olsalarda, kritik zamanlarda, polisin şiddet uyguladığı zamanlarda daha yaratıcı fikirler sunabilirdi. Türkiye de ilk defa yaşanan bu olaylara bütün siyasal muktedirler ve muhalefetler kısaca bâb-ı ali teknolojik yenilikleri anlama, y kuşağını tanıma konusunda çok zayıf kaldı. artık 70 lerin devletçi toplumundan çok, bireysel özgürlükçü gençler var. tam bu noktada mhp çok eksik , chp gençlerle ama genç yönetimsiz, akp ise kendine siyasal miğferler aramakta ama kutuplaşmış toplumda her ne kadar kendilerine kısa vadede yandaş bulsalar da uzun vadede bireysel özgürlük, sınırsız bilgi zenginliği daha cazip hale gelecek ve en nihayetinde her birey topumda kendine göre özerk olacaktır. * tabi burada sorun özgürlük isteyen kitlelerin kalifiyesi. eylemlerde bulunanları her ne kadar 90 kuşağı densede eylemcilerin yaş ortalaması 28. yani daha çok 80 lerde doğmuş, internet çağı önce bilgiyi tartışarak ,araştırarak ve internet dışı kaynaklardan okuyarak almış bir nesil var. bu durum kendi bilgilerini belki daha sağlam yapmaz ama daha şüpheci ve araştırmacı yapar. 90 kuşağı ise internetten gördüğü her şeye inanan bir nesil. orada bulunan bir çok eylemci dahi siyasal parti görüşü olmasa da gelme motivasyonları "atatürk düşmanlığı yapanların karşısında durma" , "tc kaldırılıyor" gibi siyaasl fikir ve bilgilerden çok tepkisel olaylardı. tabi konulara genel olarak hakim çok değerli arkadaşlarda var. ama men nihayetinde bilinçli, bilinçsiz herkesin tek arzuladığı özgürlüktü. bu yüzden bu kadar katı çizgileri olan chp ve mhp kendilerini muhakkak basma kalıplardan kurtarmalı. ak parti kanadı da ise gençlere ulaşma çabasında daha yoğun bir çaba var. liberalle liberal, solcu ile solcu sağcı ile sağcı oluyor ama temelde hem bir fikrin muhafazakarlığın vermiş olduğu baskı mevcut. toplumun her kesiminden oy alma sebeplerinden biri bu. lakin akp her ne kadar gençlere ulaşsa da chp ve mhp kadar hatta onlardan biraz daha fazla özgürlük kısıtlamaları yapan bir parti.
Son olarak chp ve mhp iktidar olabilmek için siyasi propagandalarını , tabularını radikal şekilde değiştirmek zorundalar. ilk zamanlar çekirdek seçmen kaybı korkusu olsada bu son gezi parkı olayları çok net bir şekilde değişim isteğinin, özgürlük isteğinin insanları bir araya getirebildiği. kısa vadede bu hareketin çok sonucu olmasa da uzun vadede teknolojinin yaygınlaşması ile daha çok farklı insan bir araya gelecektir. ve son olarak umarım bütün siyasal partilerin çevre politikalarını yeniden gözden geçirir ve özellikle belediye bazından daha çok yeşil daha az imar uygulamasına, şehir planlamacı lığında doğa faktörüne daha çok yer verirler.
Her ikisininde başında ki liderler istenmeyen kişilerdir. Ama kaset olmayınca gönderilemiyorlar.
Edit:Ben mi istemiyorum ulaa boşuna eksiliyorsunuz. Partililer istemiyor. Ben bizzat mhpli ve chplilerin böyle dediğini duydum.
öncelıkle yanlış bir başlık açılmış farklı kollarda farklı amaclar için kurulan partilerdir. Mhp eski zamanlarda daha popiler ve daha cok oy alırken Amerikanın mhp başa geçerse osmanlı geri gelir düşüncesi mhp yi bir şekilde gerilere atmasıyla Türkiyede 3. sırada olarak bilinen partimizdir. Liderleri arkadaslarımın dedigi gibi istenmeyen kisilerdir.
Bir mhpli arkadaş demişti ki chpliler atatürk ü herşeyden çok sever bizse türkiyeyi herşeyden çok severiz.
chp 22 mayıs 2010'da kk'nun genel başkan seçilmesiyle; mhp ise 22 mayıs 2011'de başkanlık divanındaki etkili isimlerin (7 gnl. bşk. yrd.) kaset skandalı sonrası istifa etmesiyle tamamen f Tipi yörüngeye girmişlerdir.

diyelim bunlar başa geldi. ülkeyi chp+mhp değil direkt cemaaat yönetecek. evet cemaat akp ile beraber yürüyordu ama artık ortaklık bozuldu. şu haliyle akp daha millidir. ulusalcı ve ülkücülere önemle duyurulur. seçim akp ile cemaat arasındadır.
artık kardeş olma zamanı gelen partilerdir. birlik zamanı eyyy milletim; korku düzenine karşı birlik zamanı!!!!
cemil meriç'in sözüyle tabanları farklı, tavanları aynı olan iki partidir.
bu dönemde chp vs mhp kıyasını göremediğimiz durumdur. genel seçimlerde birleşmerini dileriz.
ikiside vatan birliğini ister . atatürk ne demiştir ey yüce türk ulusu aynen öyledir.
biri müslümanlaştırılmış türktür diğeri müslümanlığı karıştırmaz.