bugün

/152
lodosun hayatı bitirdiği şehirdir. bu nedir ya. elektrikler kesilip duruyor, her 1 metrede bir kökünden sökülmüş ağaçlara denk geliyoruz. doğduğumdan beri, 21 yıldır bursadayım yaşadığım en şiddetleri lodoslardandı. ulan 50 kiloyuz iyiki uçmadık.
cuma ve pazar günleri arasında kalan süreçte hem dışarıya çıkmayı engellemiş hem de çoğu semtte elektrikleri kesmiş bir lodosun hakim olduğu şehir.
1 gündür susan ve yerini yağmura bırakan lodos an itibariyle bi tozu dumana katmıştır.
En beğendiğim şehirlerden biri olan bursa özellikle dağ yoluna hayran kaldım Şahincilerin % 99'u orada toplanip drift yapmaktadir. Alin biranizi yakin sigaranizi izlemenin keyfini çıkarın.
neden son 2 gündür bu kadar trafik olduğunu çözemediğim şehir. Hayır gelişte ve gidişte acemlerde trafiğin çözülmesi nasıl oluyor anlaşılması da güç. Bu amk acemlerinde ne var ya, millet vincin düştüğü yeri izlemesinden oluşan bir trafik var adeta. Birde işin içine ambulans girince trafik tam anlamıyla anasını amı oluyor. Orospu çocukları ota boka ceza kesmeyi biliyorlar trafikte, trafiğin çözümünü bulan yok.
heykel'den altıparmak'a doğru yürüyüş yapmanın bile insana iyi geleceği şehir.mudanya'yı saymıyorum bile.sen bir başka güzelsin be.
Bazıları için Uludağ kayak merkezi hariç hiçbir şey ifade etmeyen şehir.
inanç turizminde ilk sıralardadır bursa. ulucami'den iznik'e, uludağ'dan oylat'a her alanda dopdolu şehirdir.
güneşin soğuk rüzgarla ahengi sağolsun elimizde mont sırtımızda kazak ve hırka ile gezdiğimiz bir günü yaşatan şehirdir.
gece geç saatlerden itibaren kar yağışı sebebiyle beyaza bürünmüş şehir.
genel olarak bursa;

türkiye'nin en büyük metropollerinden biri, tarihi açıdan da istanbul'la birlikte en büyük tarih ve kültür kenti. sanayi bakımından ülkemizin en büyük 3 sanayi kentinden biri. 2014 verilerine göre nüfusu 2.787.539 kişi. tofaş, fiat, renault, peugeot, carsan, güleryüz cobra otobüsleri ve daha birçok otomotiv ve otomotiv yan sanayi ürünlerinin en önemli merkez üssü, cnn international'a göre türkiye'nin detroit'i, e daha ne olsun deniz var, ormanı bol, yeşilliği ona keza, ilçelerinden inegöl 250.000 nüfusu ve gelişmiş sanayisiyle nice anadolu kentinden büyük, özetle bursa her geçen gün daha da gelişen bir metropol.

bursa'nın eksi yanları;

maalesef bursa'nın güzelliğine ve modernliğine gölge düşüren en büyük etken yoğun göç alması ve neredeyse tüm milletlerden insanların bursa'da fazlasıyla yaşaması bu güzel kent açısından bir eksi yan. çünkü bursa'da en fazla erzurumlu, artvinli, muşlu, ardahanlı, samsunlu, kütahyalı, yozgatlı, çorumlu, trabzonlu ve diyarbakırlılar yaşıyor ki bu kentin modern insanlarının yanında biraz daha varoş kalan göçler kentin modernlik derecesini gölgeliyor.

bursa coğrafi ve nüfus bilgileri;

2014 yılı nüfusu: 2.787.539 kişi

yıllık nüfus artışı: ortalama 50-53 bin kişi

turistlik yerleri: mudanya, gemlik, uludağ, kent merkezinde ve ilçelerinde bulunan osmanlı eserleri, ulucamii, iznik, oylat (inegöl) ve diğer kaplıcalar....

gölleri: iznik ve ulubat (apolyont) gölleri

plaka kodu: 16

telefon kodu: 0224

komşuları: balıkesir, bilecik, kütahya, kocaeli, yalova, istanbul ve sakarya

diğer merkezlere ortalama uzaklıklar;

istanbul: 3 saat
ankara: 5 saat
izmir: 4.5 saat
kocaeli: 2 saat
yalova: 1 saat
eskişehir: 2 saat
konya: 7 saat
antalya: 8 saat
adana: 10 saat
mersin: 9 saat
http://www.olay.com.tr/me...liler-gunu-tangosu/11560/

hayırdır inşallah, hangi tribüne oynuyor bu recep şimdi?
özledim be.
Havasına hasta olduğum şehir.

Azıcık güneş olaydı erik rakısı-çingene tavuğu yapacaktım.
bu sene türkiye kupası finalinin yapılacağı şehirdir.
2 aydır güneş yüzü görmeyen şehir.
devlet olmadanda kendine bakabilecek şehirdir. gelir ortalamasıda türkiye ortalamasının üstündedir.
Özgecan için büyük bir kalabalıkla yürümüştür.
Soğuk gibi sanki bugün.

Neyse gidip starbucks'tan bir kahve alayım içim ısınır belki.
Güzel bir ilimiz.
daha ziyaret etme fırsatım olmayan il. umarım bir ara uğrayabilirim.
4 yıldır yaşamak zorunda kaldığım oldukça sıkıcı olan il. izmirden gelmiş biri olarak attan inip eşşeğe binmiş gibi hissediyorum hergün. alışamadım sana bilgin olsun.
sonbaharda sarının ve kırmızının rengarenk tonu ile mücevherlere benzeyen ağaçlarıyla uludağ'ının muhteşem olduğu güzel ilimiz..
lise yıllarımı geçirdiğim güzel şehir. göçmen kızlarını özledim be sözlük.
Güzel memleketimdir.. Kışın soğuğu,yazin bezdirici nemiyle meshurdur..
© copyright 2005 - 2026