bugün

/152
havasi insanina gore degisen şehir. şuan güneşli ama ısıtmiyior. insanların hüloooğğğ hülooooğğğ diye bağırmasına sahne olan şehir.. başçalanin an itibai ile miting yaptığı şehir.
Recep tayyip erdoğan'ın mitinge geleceği şehir. Bursa çok göç aldı gerçek bursalının hırsızların konuşmalarını dinleyeceğini sanmıyorum. Bu şehirden defol git sana oy falan yok.
Türkiye'nin yeşil denebilecek kapasitedeki şehirlerinden olma özelliği taşır.
Keko doldu güzelim memleketim, hele ki garajdaki (kent meydanı) muhacir pazarı değil keko pazarı. Bursa lılar dinlemez tayyeap i dinleyenler bursa lı değildir.
maalesef bizim dışımızda pek fazla gerçek bursalının olmadığı güzel memleketimiz.

bursa'da nüfus dağılımı şöyledir;

toplam nüfus: 2.800.000

* 500.000 artvinli
* 300.000 erzurumlu
* 300.000 samsunlu
* 500.000 bulgaristan ve yunanistan göçmeni, arnavutlar, gürcüler,
* 700.000 güneydoğu *, doğu anadolu * ve karadeniz bölgesinden * göç edenler
* 300.000 ardahanlı, posoflu ve karslı
* 100.000 anadolulular *
* 100.000 gerçek bursalılar, inegöllüler, mudanyalılar, gemlikliler vs vs

maalesef durum bundan ibaret işte 3 milyonluk bursa...
Dünyadaki en sikimsonik ve keko takımının meydan altlarında dolaştığı yerdir.
memleketim.heryeri ayrı güzel ama timurtaşpaşası özeldir.yani benim için.
güzel yerdir. tarihi dokusu oldukça fazladır lakin apaçiler şehri ele geçirmiş vaziyettedir. kültürlü insanlar burada azınlıktadır. müzeleri çok güzeldir. favorilerim tofaş araba müzesi ve saat müzesidir. o vosvoslara , eski arabalara baktığım gibi gökyüzüne bakmış olsaydım hayatın gizemini çözerdim heralde. zannımca bursa'nın en güzel yerleri setbaşı ve emir sultan civarıdır. tarihi dokusu en fazla olan yerlerdir. eski evler çoğunluktadır. umarım orası hiç bozulmaz.
seçmeni chp'de birleşmesi gereken şehir. particilik yapmıyorum, 2. mhp olsaydı orada birleşelim derdim.

bursa
ak parti %39.00
chp %33.18
mhp %23.32

https://twitter.com/fuata...status/448852311448621056
bugün yine yağmur yağan şehir, derse girerken hava çok güzeldi bi çıktım yağmur var.
kaldırım taşları yeşil beyaz olan şehir.
Memleket. Yeşil bursa'm benim.
AKP oylari hayli düştü. Osmangazi ve yildirim daki seçmen ne yazik ki hala AKP diyor ve laf anlatmak zor. MHP den biraz emanet oy lazim sadece. Zaten CHP nin adayi da öyle asiri solcu bi adam falan degil. Yani muhafazakar insanlara sikinti cikartacak biri falan hic değil. Su adamlarin elinden bursa yi almak için gelin sadece bu secimde necati şahin e verelim. Merak etmeyin ben de CHP asigi falan değilim ama erdoğan büyük şoku birlikte yasatalim. Çünkü bursa ya garanti gözüyle bakiliyor.
Yıldırım'da milliyetçi hareket engellenemez!! Büyükşehir adayı için tereddütte olduğum şehrim. Ben yerlisiyim elin artvin, erzurumlusu memleketim adına karar veriyor. Bi rahat bırakın şu memleketi artık.

akp'ye oy verenler bursa halkı değil göçmenidir. Ne yazık ki göçmen yerliden fazladır.
erkeklerinin tayt giydiği bi şerhir. erkekler bile kendilerini popolarıyla satıyor bu ne iş ya.
(bkz: necati şahin)
Türkiye'nin büyük metropol kentlerinden ve en çok nüfusa sahip 4. şehridir
Şehrin futbol takımı Bursa spor 2009-10 sezonunda Süper Lig şampiyonudur.
nilüfer dışında tüm ilçelerin ak partiyi seçtikleri yer. nilüfer başkadır.
şu saatten sonra kimse gelip ' ay tokiler bursa'yı mahvetti ' falan demesin. şu sonuçlara bak...
bu kadar mal olduklarını bilmezdim.

akp'nin önde gittiği şehir.
bu gece şahsım adına utanç kaynağı olan memleketim
yerlisi dağ ilçelerinde ve bikaç küçük semtte kalan ilim.bunu oy oranından da anlayabilmek mümkün.yerlisinin olduğu tüm dağ ilçelerinde mhp öndedir.ama yıldırım ve osmangazideki doğulular akpye oy veriyo hep bu böyle.yerlisi azınlık konumunda olan ilimiz memleketim.doldurdular muşluları sonrada seçim sonucu neden böyle acaba neden ?
Şehrin ortasına dikilen o ucube toki ler götünuze girsin Bursalı hemşerilerim. Sonuna kadar hakkediyorsunuz zira.

not: Bursalıyım.
sözde modern diye geçinip yobazlığın dibine vurmuş şehir. beterini hak ediyorlar. bursa çocuğuyuz diyorlar ya ha sonuna kadar haklılar. böyle dönek bir topluluk başka yerde görmek zor. bir bursa bir trabzon.
elalemin muşlusunu erzurumlusunu bursa'ya doldur. sonra neden akp'nin oyları bu kadar yüksek? bilinçli, eğitimli göçmen yok ki...
© copyright 2005 - 2026