bugün

/636
cemal safi'den muhteşem dizelerle özetlenmiş duygu.
(bkz: tek hece aşk)
sıçtıkça hora geçilen duygu seli bitmeyen adem ile havva meselesi.
bir anda hersey biter aslinda. siz degisirsiniz. hani bir dusunun, biri olmadan yasamiyacaginizi dusunun. anne baba degil iste. bu tamamen baska birsey.
ayrica sunu da dusunun, siz o kadar degismissinizdir ki, artik hayatinizin anlami kalmamis, o eski dik kafali, kimse olmadan da gucluyum mutluyum kimseyi sevmiyorum kafasindan cikiyorsunuz. Ben asigim, simdi odum kopuyor, ya yine onsuz kalirsam diye. Ama biliyorum da beni birakmiyacagini, ne olursa olsun. Ama yine de yasamizsaniz, onsuz bir kere, mutsuz oldugunuzu bilerek yasamak kadar agir, artik dunyanin, hicbirseyin anlami kalmamasi gibi gercek birseydir bu.
yani birine muhtac yasarsiniz hep.
kotu birsey gibi duruyor simdi anlatinca da, alakasi yok. hayatinizin anlam kazanmasi aslinda.
her şeyi bir kenara bırakmaktır,
gözünü karartmaktır,
beklenendir,
beklenmediğinde gelendir,
seçme hakkı bırakmaz,
güldürendir,
amaçsız bırakıp,amacın olandır,
yıkandır,
varedendir,
yeri gelince şah,yeri gelince mat edendir.
kimi zaman can yakan durum.
dengesizlik işi.
aşk diye nice sevişmelerin ardına sığınanlar,
aşk diye nice yokluklara göz yumanlar,
aşk diye ağlayanlar, gülenler, mutluluk hormonu salgılayanlar,
aşk diye benim dediklerinden sıyrılanlar, bensiz ve etrafı hiç kalanlar,
aşk diye diye kaybedenler;
aşk onlar için mi vardı, onlar için aşk mı bahaneydi?
aşk iki başlıdır aşk.
çok garip bi kelime, söylemesi falan da zor. ş den sonra k gelir mi hiç.
bazen sadece bir tebessümdür. bir bakış, belki de tek bir sözdür sevdiceğin söylediği.
sonradan pişman olacağınızı bildiğiniz kelimeleri sarfetmemek, gerekirse kendinizi dövmektir bazen aşk. o üzülmesin diye, göze alamamaktır bazen dilinizin ucuna gelen şeyleri.

emek vermektir aşk. ama ona, ama ilişkiye. hep bir emek verilir ve mutlu sonla biten masallar hariç(zira mutlu sonla biten aşkta bir taraf hep melektir ve hep siz ona aşıksınızdır) hep boşa gider emekler.

yapılması aylarca süren fakat 2 dakika içinde dinamitlerle patlatılan oteller gibidir bazen. mağrur, kaderini bilen, ona razı olmuş tek şeydir.

özür dilemektir lan aşk.
kafa yapan his.
insanın kendi üzerine yakışanı çıkarıp karşılıklı sevişme arzusudur.
Sürekli yokuş tırmanmanın verdiği en acı ızdıraplı bir durum.
iki ayrı yatakta*, iki yalnız rüyadayken iki aynı düşün birbirine değmesidir...
özlenilen duygu.
Aşk iğnesiyle dikilince bir dikiş, kıyamete kadar sökülmez imiş...*
aşk tesadüfleri sever, doğrudur. lakin göz ardı edilen tek şey kaderin ayrılıkları sevdiğidir, ve kader, aşka gep galip gelir!
nirvana'ya ulaşmak için kullanılan araç-gereç.
Aşk birden doğ
Aşk birden bat
Beni yanına kat *
insanın kendini kaptırmak istediği bir illüzyon.
geceyi nefesle ısıtmaya benzer aşk.
imkanı vardır lakin nefes gerekir.
--spoiler--
Başından büyük bir aşk geçmemiş her kadın için, bu bir eksikliktir; Başından büyük bir aşk geçmiş her erkek için ise, bu bir fazlalıktır. Erkeğin hayatında belki bir aşka yer vardır. Kadının ise aşkında belki bir hayata...
Erkekler deli gibi aşık olurlar, zamanla akıllanırlar. Kadınlar ise akıllı gibi aşık olurlar, zamanla delirirler. Aşk, kadını ve erkeği farklı etkiler. Aşık olan kadının gözünde başka hiçbir şeyin değeri kalmaz. Aşık olan erkeğin gözünde ise herşey yeniden değerlenir. Çünkü aşık kadın "nasıl olsa bitecek" sezgisi ile hareket eder.. Aşık erkek ise "nasıl olsa sonsuza dek sürecek" yanılgısıyla... Aşık kadınlar bu yüzden hep endişeli ve huzursuzdurlar; Aşık erkekler ise melekler gibi dingin ve aptallar gibi bön. Aşık olmak erkeğe yakışır. Kadına asla. Kadına yakışan sadece aşktır.
--spoiler--
aşk nedir? insanoğlu sosyal düzeni sağlama amacıyla tek eşliliği çıkarmıştır. sonrasında bunun çevresinde mitolojiler gelişmiştir. aşk yapmak demek eski yunanlarda, yani aşkı çıkaran insanlarda ''sevişmek'' anlamına geliyormuş. bunun çevresinde de eros gibi mitolojilerle hayatlarına katmışlar. yani tamamen mitoloji. erosa ve attığı oklara inanmayan birinin aşka inanması saçmalıktır. yani aşk yok.
aşk yoktur bağlanmak vardır. ailene ya da çok yakın arkadaşına kardeşine yada ev hayvanına bağlanmak gibi. ayrılınca üzülürsün. ama ''aşığım'' diyerek kendini kandırmak gibi bişeydir bu. ailen gibi görürsün.
ben de bu olayı mantıklı düşünürüm hep. herkesin kafasnda bir karşı cins vardır sevdiği tüm özellklerin toplandığı bi karşı cins, kendisini tamamlayan birşey. asla sıkılmayacağı uyumlu niteliklerle yarattığı bişey. çoğu insan farkında bile değildir bunun ama herkesin bi ideali vardır. bunun tamamen %100 aynısını bulamaz kimse muhtemelen. bulsa da elde edemez. ama ona en yakın karsı cinsi ideali olarak görebilir. sürekli birliktelik de sadece bu şekilde sağlanabilir. aşığım diyerek kendini kandırarak mutlu olanları bir başkaları kandırıp üzer. bu kadar basit.
bitti bu son derken beni yine şekilden şekile sokmayı başarabilen iksir.
--spoiler--
aşk bir serap gibidir. herkes gördüğünü sanır, ancak birkaç kişi yaşar.
--spoiler--
© copyright 2005 - 2026