bugün

Yaradanın bildiği tek dildir.
Onuda sadece götünü, testisini öptüğünüz hocalar, şeyhler izin verirse duyar.
Coghgg savapli bir dildir.
Hüloggla kalın ve mavi damarlı.
görsel
okuyorum anlıyorum yazıyorum ama konuşamıyorum. nasıl sökecem ben bu dili. suriyeliler eklesin.
K*rtçe gibi gereksiz bir dildir. Öğrenmeniz hiçbir işe yaramaz.
Farsçadan sonra en şiirsel dildir. Arapları sevmemek dilini sevmemek anlamına gelmemeli. Arap kültürü de kadim bir kültürdür. Her arap bedevi değildir.
Bir ara başlamıştım. Çok zor gelmişti. Mesela kelimenin tekili ve çoğulu olur ya. Arapça’da hem tekil hem çoğul hem de ikili çoğul var. Bir kelimeden 400 küsür kelime çekebiliyorsun. istisnasız Her kaidenin istisnası var. Çok acayip kelimeler türetilebiliyor. Wow they have word for that, tepkisi veriyor insan. Bazen o kadar kaybolurdum ki fiil çekimlerini ezberlerken neyin neyini ezberlediğimi unuturdum. Bakalım, almanca işini layıkıyla hallettiğimde yollarımız tekrar buluşabilir.
Seviyorum bu dili Ortaköy de bu dili konuşan botokslu kızlar seksi oluyor.
Keyfim yerine gelince ibraniceyle birlikte öğrenmeye çalışacağım dildir. Dil öğrenmek merak işidir.
latin harfleriyle yazılışı bu şekildedir.

https://www.youtube.com/watch?v=gDMfEx6vxb8
Aptalca bir ortadoğulu dilidir. Eğer anadiliniz arapça değilse asla öğrenmeyin bu dili. Arapçaya ayırdığınız vakti ingilizceye ayırın, emin olun kazanan siz olursunuz.
kelime haznesi dünyada en zengin olan dillerden biridir. başka dillerde 6-7 kelime ile anlattığınız olguların kelimesi vardır.
Arapça Kuran-ı Kerim okuyabiliyorum fakat anlamını bilmiyorum. Osmanlıcayla aynı gibi.
bilim adamlarının dünya üzerinde en iyi dil olduğu konusunda birleştikleri dildir. bizim türkçe sıralamaya bile girmemiş.. yazık..
turkiye'nin resmi dili olma yolunda hizla ilerleyen dildir. toplu taşımada türkçe'den çok bunu duyarsınız.
Aslında içerisine bir çok dili alan bir diller topluluğudur arapça

Şu an suriye, mısır,suudi Arabistan,yemen,bahreyn vs gibi ülkelerde konuşulan arapça fasih arapça yani ammince olarak geçer Arap abecesi ile birlikte 7.yy da ortaya çıkmıştır ortaya çıkma sebebi Kur'an-ı Kerim'in bu dilde yazılmasıdır sonradan tüm Ortadoğu'da islamiyet yayılınca bu dil konuşma dili oluyor en basitinden fasih arapça/ammince öncesi Aramice lingua franca durumunda

Şu anki Arap abecesi de 7.yy da ortaya çıkma

Zannedilen aksine diğer diller gibi tek bir dilden ayrılarak lehçeleri oluşmayan birçok dilin ortak adı olan dildir

Hoş zaten araplık da aslında Arabistan'da yaşayan Sami dili konuşan göçebe kabilelerin genel adıdır.
10. yüzyıla kadar ilim ve ilimin dili olmuştur, sonra yerini farsça almıştır. Arapça bu zamandan sonra şiir ve edebiyatta önemli rol oynamıştır. Kelimelerin türetilmesi ile zengin bir dağarcığa sahiptir. Bununla beraber yerel aksanlar fazlacadır. En güzel arapça mısırda ve libnanda konuşulur. islam dininin dili olmak ile kutsallaştırılsa da, arapça konuşan hristiyan, zerdüşti ya da yahudi bir çok topluluk vardır.
BM’nin kabul ettiği 6 resmi dilden biridir.

Fasih ve ammice olmak üzere iki ana dala ayrılır.

Fasih arapça, kur'an arapçasıdır. Arapça'nın asli ve en zengin halidir. Ammice ise daha bölgesel bir hali. Okullarda, haberlerde ve resmi dairelerde fasih arapça kullanılır. Ammice ile fasih arapça arasında dağlar kadar fark var. iki ayrı dil de diyebiliriz öyle ki Suriyeli bir arapla mısırlı bir arabın ammice konuşarak anlaşmaları çok zor.

Ayrıca bu lisana لغة الضاد/لسان الضاد yani ض lisanı da denir. Çünkü ض harfi arapçaya has bir harftir. Veyahut Kur'an dili olarak da anılır.

Türkçe başta olmaz üzere birçok dili etkilemiştir.

Biz ise 1928 yılına kadar Selçukluyla beraber neredeyse bin yıldır kullandığımız kur'an harflerini bırakıp latin harflerini getirmiş buna da "türk inkılabı" demişizdir.

* ayrıca tezek yiyip bir de bununla övünen şahsa profesör diyip itibar edenlerin, ağızlarına anlamını ve açıklamasını dahi okumadıkları deve sidiği hakkındaki hadisi dolamaları ironik bir durumdur.
selçukluların bu dilin harflerini kullanmasının sebebi farsların kullanıyor olmasıdır. yoksa farslar hiyeroglif kullansa selçuklular onu kullanırdı.

çünkü selçuklular zeki insanlardı. fenikelilerin kullandığı alfabenin bozulmuş haline bir kutsaliyet atfetmiyorlardı.

Selçuklular gibi zeki olun. Türk Devrimleri'ne bok atacak kadar aptal birer orospu çocuğu olmayın. sevgiler.
arapların konuştuğu bükümlü dil. sözcük dağarcığı bayağı geniştir. 1 milyondan fazla sözcüğü vardır. Türkçeye 6000 sözcük vermiştir. Türkçe de arapçaya 2000 sözcük vermiştir. Arapça, içinde birçok sümerce, akadca, Yunanca, ibranice sözcük barındırır. Arap ülkelerinde ve ortadoğuda en çok konuşulan dildir. zor bir dildir. telaffuzu sağlam gırtlak gerektirir. eril-dişil ayrımı vardır. Arap alfabesiyle yazılır. Türk Dili ve edebiyatı bölümünde arapçanın belli kuralları öğretilir. çokluk vezinleri, kelimelerin kökünü bulma gibi. kelimelerin kökünü bulma işi çok kolaydır. mesela, maşuk kelimesinin kökü aşktan gelir. muhabbet kelimesinin kökü hubdan gelir. ihtirasın kökü hırstan gelir. müezzin kelimesinin kökü ezandan gelir. yetim kelimesinin çokluğu eytamdır ve ef'al vezni vardır. inşa kelimesinin çokluğu inşaattır. beyan kelimesinin çokluğu beyanattır. kelime sözcüğün kökü kelamdan gelir. kök bulma işi bulmaca çözmeye benzer. eğlencelidir. şair, şiir kelimesinin failidir. şiir yazan anlamına gelir. vezni de faildir. malum kelimesi ilmin edilgenidir. bilinen demektir. mef'ul vezni vardır. irfan kelimesinin kökü örften gelir ve if'al veznine sahiptir. Bu kısımlar zevklidir ama ilerleyen kısımları için aynı şey söylenemez.
Ammince fasih arapça'nın bölgesel haline deniyor zaten temelde aynılar yani şu anki tüm arap dilleri fasih arapça/ammince'den türeme.
insanın kusma refleksini tetikleyen dil. Araplardan ve dinlerinden nefret ettiğim için söylemiyorum bunları gerçekten iğrenç bi fonetiğe sahip bu dil. Hayatımda ilk kez bu dili işittiğimde de aynu şeyi düşünmüştüm ve daha bi çocuktum bir de böyle düşündüğüm için günah işlediğimi düşünürdüm. Her neyse cidden iğrenç bu dili konuşanlar kusuyormu yoksa konuşuyorlar mı ben ayırt edemiyorum açıkcası.
arabı sevmem ama edebi arapçayı severim.
bir ara merak edip kurslarına gittiğim lisan. kesinlikle grameri en ağır dil.
tüm bilim adamlarının hemfikir olduğu bilimsel araştırmalarda dünyanın en güzel dili seçilmiştir. arapça kursuna kayıt oldum bu güzel dili çat patta olsa öğrencem..
Kutsallık atfedilmemesi gereken bir dildir.
Ne yazıkki bu dili konuşsaydım diyenler var.
Ha, sizi tutan yok. Çok istiyorsanız, Arabistan'a defolup, yobazlara hayran hayran yaşayabilirsiniz.