bugün

knock out adlı rapcinin şarkılarında sıkca söylediği ve yaşadığı ilimiz.
turkiye nin en nadir sehirlerinden olan, kimsenin kimsenin dinini merak etmedigi guzide sehrimizdir. benim memleketimdir ayrıca.
karışık trafiği ve düzensizliği göz ardı edildiğinde çok güzel bir şehir olarak anılabilecek bir memleket.insanlarının cana yakınlığı, güzel mezelerin ve tatlıların bu şehrin mutfağından çıkmış olması ve doğal güzellikler açısından gezilip görülmesi gereken bir yer.*
(bkz: bir başkadır benim memleketim)

edit: ayrıca son seçimlerde yenik düşmemizin sebebi çevre ilçelerdeki insanların ( yayladağı, serinyol, belen...) oylarını antakya adı altında kullanmalarıdır. antakya merkezde bir seçim yapılsa akp %5 oy bile alamaz değil kazanmak.

(bkz: akp oyunları)
kesinlikle bu dünya ile öte dünya arasında bir tünel bişey var bu şehirde kendine aşık eden bi büyü ama var bişey.
Bi tanecik memleketim
Dünya bir evse Antakya mutfağıdır.Dünyanın en büyük 4. arkeoloji müzesi bulunur.
Dünyada ki ilk Kilise olan St.Pierre Antakyadadır.(Hristiyanlar genellikle hac için gelir)
Antakyalıyım deyince direk gelen soru
+Arapmısın?
-Hayır değilim TÜRKÜM
+Bırakya sen nasıl antakyalısın
-Hay doğduğum şehre
diye biter genellikle bu konuşma
Ezan sesiyle,kilise çanının birbirine karıştığı,kilise ve caminin yanyana olduğu,hoşgörünün olduğu bir şehirdir.

(bkz: http://www.asyagazetesi.c...berler/ezan_can_hazan.jpg)
türkiye'nin en ilginç noktalarından biri. anlaşılması, anlatılması güç bir huzur ve hoşgörü taşıyor. Sahip olduğu hoşgörülü insanlar, Türkiye'nin batı kıyı şehirlerinde de var ama oralarda hatay'da olan otantiklik yok. dedim ya garip bir huzur. kozmopolite, otantizm.... söylemeden geçilmemeli ki türkiye'nin en iddialı lezzez duraklarından biri
breeee napıyon?
(bkz: ben köyümü özledim)
2039 yılında yani hatay devleti'nin türkiye katılmasının 100'üncü yılında türkiye, fransa ve suriye arasında seçim yapılması için referanduma gidecek ilimizdir ayrıca.

(bkz: samandağ)
bir klişe olarak "hoşgörünün merkezi" sıfatının kullanıldığı şehir/şehir merkezi.
peki sadece bir klişeden mi ibarettir bu ifade? hayır. kesinlikle hakediyor bu sıfatı. üç dinin bir arada yaşanmasının dışında sosyal hayatında da bir hoşgörü hakim antakya'da. kara çarşaflı kadınlarla; dekolteli, dar pantolonlu kadınları aynı caddede rahatça yürürken görebilirsiniz. kimse kimseye karışmaz. geç saatlerde de güvenlidir sokakları.
şehrin en kalabalık kavşağında trafik ışığı yoktur. yayalara daima öncelik tanınır.
yaz-kış rüzgarlıdır. yaz akşamları balkon sefasına pek uygundur.
arap nüfusunun oldukça fazla olduğu ilk bakışta gözden kaçmaz. hatta bu durum ilginç diyaloglara kulak misafiri olmanıza sebep olur.

bir örnek:
müşteri: bir paket marlboro.
bakkal: buyrun
müşteri: hayırlı işler
bakkal: afiyet olsun.

diğer taraftan gelişmekte olsa da öğrencinin eğlence ihtiyacını karşılayacak pek seçenek yoktur.

yazar notu: 4 sene mühendislik öğrencisi olarak yaşamış birinin görüşleridir.
ben bu kentte büyülendim.her yan tarih.
şehir olarak çok güzel, insanları hoşgörülü fakat kadınları rüküşlük derecesinde süslü, erkeklerin geneli kabadır.

bu arada türkiyenin keşfedilmemiş en güzel sahillerine sahip olmasının yanında insanların duyarsızlığından ötürü çöplüğe dönen kumsalları görmek gerçekten üzücüdür. koyları çok güzeldir.
m.ö 300 yıllarında makedonya kralı seleukoz bu yörede antakyayı kurdu ve şehre babasının ismi olan antiokhia adını verdi. zamanla büyüyen kent, başkent halini aldı.
küçük ve rahat şehir.orada yaşayan 16-25 yaş arası insanların antakya'dan kaçmak istedikleri,sıkıldıkları bir dönem olur genelde ama sonunda hep özlenir ve hep bıraktığın gibidir.
künefe,kabak tatlısı,kebap,asi nehri,st.pierre kilisesi,titus tüneli gibi birçok Dünya çapında güzelliği olan bir şehrimiz.Ayrıca Unicefin dünya barış şehri seçilmiştir.Mükemmel coğrafyasıyla kıskanılmaktadır.Anlatılmaz yaşanır antakya.
Hristiyanlığın Kudüs dışında yayıldığı ilk kent. Hz. isa a.s. takipçilerinin Hristiyan adını aldıkları ilk kent..Yakın çağımızın en küçük ve en "kısa süreli" devletinin merkezi...
canım memleketim Antekem..
Tam bir hoşgörü kentidir..
Lisede okurken benim sınıfımda Bir hristiyan vardı, 4-5 tane kürt vardı, 4-5 tane arap vardı, 15-16 Alevi vardı..
Ne etnik kimliğinden dolayı ne dininden dolayı 1 kavga tek 1 kavga ne görmüş ne duymuşum..
hz. isa'nın takipçilerine ilk defa "hristiyan" adı konulduğu yerdir aynı zamanda. onun dışında gerçekten çok çok güzel bir şehrimiz. çok güzel bir arkeoloji müzesi var. hristiyanlık dininin ilk kilisesi ve anadolu'da yapılan ilk cami de antakya'da bulunur. islam ve hristiyanlık adına çok önemli bir yerdir. insanları eğitimli ve kültürlü, kibarlar, ve her dinden insan birbirlerine hoşgörü ile davranıyor.
daha önce " üç film birden" afişleriyle erotik film gösterimi yapan eski meclis binası , antakyalı futbolcu gökhan zan ın maddi katkılarıyla kültür merkezine dönüştürülmüştür. bir çok önemli sanatçıya ev sahipliği yapmaktadır.
Künefesiyle meşhur çok güzel bir yerdir.
kilise çani ardından bir sinagog ve ardından bir cami minaresi bir fotoğrafın kadrajına siğabiliyorsa ve burası Antakya ise başka söze ne hacet.
her taraftan güzel yemek kokuları gelen güzel ve mistik kent.
yaşanılası bir şehirdir.nufusu 202.000dir.4 yılllık üniversite hayatımın geçtiği dünyada eşine az rastlanır mistik bir kent.ilginçtir bu şehre gelen memurlar bu şehirde yerleşirler.harbiyesi,samandağsı,st pierre kilisesi meşhurdur.hristiyanların hacı oldukları şehirlerden biridir.
insanlar barış ve huzur içinde yaşayacak hayalinin ete kemiğe büründüğü yer.
dunyanın en dar 2.sokagının bulundugu otantık mi otantik bolca fotograf cekılesı yasanılası hatay ilçesı.*