bugün

/400
Bahçemdeki tek gülün boynunu bükmeyecektin yağmur.

görsel
görsel

An itibariyle, yolunda olduğum için bana inanılmaz keyif veren şehirdir.
Ayrıca, Ruhunu saklar efenim. Denizden dem vuracaklar, Sevmeyenler beri gitsin.
Yoksun sen aslında yalnızım bu kumsalda.. neler neler yapıyorsun bensizken ankara da...
mayıs ayında, ilkbaharın zirve yaptığı ayda 10-15 derecelerde takılan ve insanı bu ayda bile grip yapan şehirdir. soğuk severim de bu kadar da değil ayıp be kardeşim.
Ankara mükemmel Melih Gökçek süper diyenlerin yakın komşusu Eskişehir'i gidip görmeleri gereken şehir. Bilmiyorum belki eskisehir'den direk ankara'ya geçmem sonucu bu kadar ic karartici gelmiştir ama Anitkabir cevresi biraz Bahçeli Tunali harici Ankara düzensiz karmaşık yapısıyla her tarafta bulunan keşmekeşiyle sürüsüne bereket Apaçisiyle iki günde ruhumu daraltti. hele o kizilay ve o metro hattı yok mu tam bir facia.
portif ile yolcu taşımacılığının yapıldığı, her yağmurdan sonra venedik'e dönen şehir. venedik'ten tek farkı burada gondollar yok. bakın şimdi nasıl bir dünya super gücü olduğumuzu görün. sene 2017 ve başkent.

https://www.facebook.com/.../videos/1171822162963162/

şehre bak şehre. metro sistemi desen berbat, başkanı lunaparkta esir kalır, valisi türkü söylemeyi yasaklar. allahtan super gücüz de portifimiz falan var. avrupa'nın kıskandığı ülkenin başkenti böyle olmalıydı zaten.

görsel
görsel

bak hafiften boğaz oluşacak gibi. hemen ortaya bi kız kulesi dikip "elif dedim" türküsünü dinleyebileceğiz.
Batıkent'i sel aldı götürüyor.
an itibari ile 6. kattan çivileme atladığım vakit balıkları görebildiğim şehir. çok güzel bir ekosistem var.
Yağmurun çok yakıştığı şehir. Altyapı da düzgün olaydı iyiydi.
evin bayırda olması sevindiren şehir. o nasıl yağmur ulan insafsız?
Halen soğuk.
türkiye'nin en büyük köyü. kızılay tarafları falan bildiğin sovyet rusya'sı gibi amk.
görsel
an itibariyle eryaman tarafını sel götüren, bu yıl yazın gelmeyi unuttuğu şehir.
Dört senedir sadece yaz tatillerin de geldiğim şehir. Yarın temelli geri dönüyorum. Özledim mi ona da karar veremedim.
Nefret ettiğim boktan şehir.
Öğrenci olarak gelmek isteyen arkadaşlar.Sade bir hayat istiyorsanız.Ben etliye sütlüye karışmam.Akşam Uçağa biner Tatillerde anamın babamın yanına memleketime dönerim diyorsanız buyrun gelin.Lakin öyle izmirdeki gibi bir hayat beklemeyin buranın kışına 30 senedir yaşayan insanlar bile alışamamış hala.Yazı ise felaket sıcak.Burada yeşilden çok beton görürsünüz içiniz kararır.Yaşam pahalı dır gezilecek yer çok az.Kızılay bahçeliyi saymassak öğrenci hayatı için çok fazla alternatif yok (1-2 yer hariç ) Kızılay bildiğiniz kasaba gibi.Ucuz yerler de var pahalı yerler de.iş konusuna gelince Ankarada tanıdığınız yoksa işinizin olma ihtimali çok düşük ihtimal sizin kendi özünüze bakar.Burada trafikte yeşil ışıkta duran Kırmızı ışıkta geçen tipler görebilirsiniz bunlar tamamiyle normal.Hemen paniğe kapılmayın.Ama bana sorarsanız başka yerleri yazın memleketimizde güzel yerler var.Tabi tercih yine sizin.
Aklıma lisedeyken gerçekleşen Ankara gezisi geliyor. Sanırım 2006 mayıs ayıydı. Unutturmayan olay da şu: Birinci meclisi gezerken bi arkadaş bal mumu heykellerinin olduğu meclis salonuna girdi. Heykelleri gerçek sanıp pardon diyip geri çıktı. Bütün gezi boyunca aklımızda bu komik olay kaldı.
Türkiyede en kral şehir. Evet.
8 gün sonra kavuşacağım şehir inşallah.
Nedendir bilmem sevdiğim şehir. Yakın zaman da yine gitmek için bahane aradığım güzel gri şehir.
eylül 2012 den beri bu şehirdeyim. üniversiteyi burada kazandım. iyi ki de ankarayı yazmışım. 5 sene olacak neredeyse ama ben bir 5 sene daha yaşarım burada hatta ve hatta artırıyorum ve ömrümü koyuyorum masaya. onca zamanın anısı bu şehrin gri olmadığını, yanında seni anlayacak insan oldukça gökkuşağı kadar renkli olabileceğini göstermiştir bana.
istanbul başlıgına dört bin entry girilmisken, ankara için dokuz bin yazacak ne buldunuz dedirtmistir. Halbuki bunların hepsi sehrin sıkıcılıgından, insanların ota boka sarmasından.
gönlümün ulaşamadığı mundar ciğeri...
yaşayıp nefret ettiğim şehir. burası başkent olamaz harbi olamaz. ankara dışında eminim daha gelişmiş bir çok il var. yobazlık kabalık kültürsüzlük esnafın serefsizliği ne ararsan var. kızılaya 3-4 km yakınlıkta oturuyorum. yemin ederim kullandıgım internet varya 8mb daha üstünü desteklemiyormuş. Ben Uşaklıyım ve uşak gerçekten ankara'dan daha iyi. insanları insan esnafı esnaf. kızları bile daha güzel uşak'ın. üni'yi istanbul'da kazanıp biran önce ailemle kurtulmak istiyorum bu şehirden.

Edit:betimleme yaptığım insanlar hemen eksileyecektir zaten.
Sevimli bir vega şarkısı. Hepsi o.
© copyright 2005 - 2026