bugün

/400
3-4 gündür pek bi haşır neşir olduğum şehir. ısrarla yerleşmem konusunda baskı yapıyor bana. inat ettim sonuna kadar direneceğim.
Kışları ayaz olan şehir.
soğuğu hissettirmeye başlayan şehir.
başkent ünvanından başka hiç birşeye sahip olmayan şehir. Yolu yol değil, trafiği trafik değil.
ilk haftadan canım sıkılmaya başladı ne yapacağım ben burada nasıl geçecek 2 sene daha bilmiyorum ki...
şuan havası çok tatlı.
buz gibi buz. ya da benim bulunduğum semtten kaynaklanıyor. sabah da cıvıl cıvıldı gençler. seviyorum seni.
yaz günü bir hevesle atakuleye çıktığımızdan mütevellit üsye olduğumuz şehir.
şu mevsimde bu kadar sıcak havasıyla bizi şaşırtan şehir. antalya'dan dönüşte beni kar yağışı ile karşılayan şehirsin sen yapma bunu.
görücü usulü evlenip mutlu olmak gibi bir şeydir ankara. asla bir aşk değildir.
en son bu yaz uğradığım bağları ile ün salmış şehir.
Gaziosmanpaşa'nın yokuşlu yollarından aşağıya, Kuğulu park'a doğru yardırması keyifli şehir. Hele bir de sonbaharın son sıcak günlerine denk gelmişseniz kendi başınıza bile olsa romantik bir yürüyüş yapabilirsiniz.
(bkz: ankara da helva yenilebilecek yerler)
gün itibariyle sonbaharı üzerinden ani şekilde söküp atmış kışa bürünmüş şehirdir. bildiğiniz soğuk. hastalığa davetiye çıkaracak bir hava hakim.
çok iyi mazilerimin olduğu şehir, bir sabah trafiğini sevmiyorum.
An itibariyle havanin berbat olduğu şehir. Nasil bunaldim lan...
Bugün kar yağdığını söyleyenler var bu şehirde doğru mudur yanlış mıdır bilinmez. her ihtimal olabiliyor bu şehirde çünkü hani yağsa şaşmam.
kaleye çıkıp soba dumanıyla beraber bütün ankarayı içine çekme mevsimi gelmiştir. tabi başka şeylerle de beraber. eheh.
rezalet soğuk olan şehirdir.

misafirim geldi dışarı çıkaramıyorum adam donar diye.
bugün kar yağmamıştır. yağsa bu kadar üşümezdik amk.
hani bir film izlersin yavandır, sıkılırsın ne bok varda millet beğeniyor diye düşünürsün ya iş öyle bir şehir.

ankara film olsa sanat filmi olurdu gibime geliyor.
havasına güven olmayan, her daim sıkıcı olabilen ve sabah trafiğiyle insanı çileden çıkaran şehirdir. en yakın arkadaşlar başka şehirlere gittiğinde daha da anlamsızlaşır.
Ara mevsimlerin olmadığı şehir. Yine sonbahar yok. Kar yağsa şaşırmam. Ankaranın soğuğu rüzgarı bir başkadır.
kar yağmış kadar buza çalmış şehir. allah açıkta kalan her canlıya yardım etsin. erzurum'un soğuğu halt etmiş.(gerçi yeniden ısınacakmış hava)
bir de doğru mu yalan mı bilmiyorum, hafta sonu kar yağacağını duymuştum. burada ekim deyince kalın paltolar ve botlar giyilir, soba, kalorifer, kombi her türlü ısıtıcı devreye girer. geçen sene ne güzel kasıma kadar sıcaktı havası.
akşam mapushaneye nasıl erken iiniyormuşsa, kış da ankara'ya öyle iniyor. hiç bekletmiyor sağ olsun.
Ankara'nın soğuğu serttir falan ama kar en güzel Kızılay'a yağar..
Soğuğunu sevdiğim özgürlüğümün şehri. Ağlarsanız gözyaşlarınız donar, çığlığınızı karşı apartmandaki sağır teyze duyar bir tek. Karanfilde kalabalığın içindeki yalnızlığınızı seversiniz, bir sokak müzisyeni klarnetiyle siler kulak pasınızı. Ankaradaysanız ve yalnızsanız önce ikisini de sevin sonra boş bir bankta dertleri izleyin. Akşamüzeri akın akın koşturan memur selini bir köşeye dikilip izleyin ve görün ölümün ne çok kurbanı var.
© copyright 2005 - 2026