bugün

/400
Soğuktan titreten şehir. Yapma bunu, lütfen! Ege çocuğuyum ben, kalbime indireceksin!

Sorarım sana, yoksa egeli olduğum için mi bu kadar soğuksun bana?
göt donduran şehir. 21 yıllık ankaralıyım hala alışamadım soğuğuna.
Göt donduran soguklari resmen başlamış şehir.

Hayırli olsun...
kalabalık ama sıkıcı şehir.

hatunlarında iş var ama. profesyonel ruhlu amatör ankaralı hatunlara selam olsun. *
ilk oksijeni cigerime cekip muhtemelen agladigim,yani dogdugum,doydugum ,burnumun soguktan kızarıp aktıgı ,bütün haylazlıklarımızı örten ,arif dedenin arkamızdan sopayla kovaladıgı daha nice nice ilklerimin mekani ,sahibi vefakar dostumdur.
kimileri için en yaşanılabilir kenttir. çünkü ne izmir gibi renklidir ne de istanbul gibi canlı, hareketli. soğuktur. şehir ışıkları bile aydınlatamaz burayı. karanlıktır. yalnızdır. kalabalık olduğu söylenendir ama ıssızdır. sessizdir. belki de sessiz değildir. sessizlik sadece dışa vurulamayan duygular değildir. bu yüzden içindedir kavgası ankara'nın. çok derinlerdedir. kimilerinin çok sevdiğidir. çünkü gri renkli binaların üstüne gri bulutlar gelir bazen. kimileri yukarı bakar ve ölüm gelir aklına, mutlu olur ölümün yakınlığını hissedince bu şehirde. yağmurun çok yakıştığıdır. denizi olmayandır ve kimilerini hoşnut edendir denizi olmadığı için. deniz iyi değildir. hayata bağlar insanı, umut verir insana. kimileri istemez işte bu yüzden bu şehirde denizi. sonbaharı çok güzel olandır. ayazı serttir, acıtır. ankara hep acıtır.ama kimileri soğuğu sever. kimileri üşüyerek sigara içmeyi sever belki de. kimileri ankara'yı çok sever çünkü ankara güzel değildir. sadece masumdur. samimidir. kimilerinin sevdiğidir. çünkü ankara'ya bakınca kimilerinin aklına ölüm gelir yalnızlık gelir hayat gelir boşluk gelir zaman gelir. çok şey gelir kimilerinin aklına da ankara gibidir kimileri de ifade edemez kendini.
cayır cayır yanan hatunları varken soğuğu vız gelen şehir.
sevdiceğimi üşüten şehir. bu kadar soğuk olma lan.
erzurumu aratmayacak sogugu ile memleket ozlemimi gideriyor zannedersem.
melih gökçek' in fabrika ayarlarıyla oynadığı başkent.

resmen soonbaharı yaşamayı unuttu şehir.
3 hafta önce kısa kollu gömlekle gezen dayıların olduğu bir yerken, bir anda -5 dereceye kadar düştü ya la.

(bkz: belediyenin önündeki sonbaharı kim aldı)
Atam'ın olduğu ildir ve

Sevmenin nedeni sevgili olan yerdir.
Fışkiyesi kirik sehir.

(bkz: fışkiyeyi kim kırdı)
eksik bir seylerinin oldugunu dusundugum ama bunu bir turlu bulamadigim sehir.
ikliminin karasal degil de sert karasal olduguna inandigim beton yigini sehir.

Ekstradan:
Polisin sehri.
son günlerde, soğukluk konusunda tabiri caizse eşeğin amına su kaçırmış şehirdir. bunun bir de kışı var.
ayazı, soğuğu daha sonbaharda iken hissettiren şehir. göt donduran şehir. yavşak şehir, gevşek şehir...

don keke don.
"bu kadar soğuk olma ankara, sarılacak kimsem yok."
Soguksun lan soguk, belani sikeyim az bizide düşün, seklinde söyleten şehir.
Özletendir.
sook gardaş.
Konya'dan soğuk olmayan ildir.

Ankara'da okumak istedim ama babam göndermedi. Konya'ya da yakındı ama babam istanbul'a git dedi.

şimdi çok özlüyorum ve imreniyorum Ankara'ya sözlük. kızlarına!
Kışlık yün yorganımı dolaptan çıkarttıran şehir, daha 5 ekim ulan!
soğuk şehirdir. adı da, kendisi de soğuktur, renksizdir.
aşık olduğum şehirdir, şehir dışına çıksam bir hafta içinde dönerim bu şehirden başka yerde nefes alınmıyor.
1 hafta içinde adamın götünü donduracak soğuklara bizleri garkeylemiş şehirdir. noluyor lan. ocak' ta ne halt edeceğiz biz?
Ulkemizin baskentidir. ic anadolu bolgemizde bulunur. Konumu matematiksel olmasada yuzeysel olarak ulkenin tam ortasinda bulunur. Kislari oldukca soguk gecer. Kugulu parki, alisveris merkezleri ve oldukca yuksek puanli universiteleri ile unlu oldukca elit ve icten bir ilimizdir. Hacettepe, gazi, odtu ve ankara universiteleri ile anilir.
© copyright 2005 - 2026