bugün
- sözlüğün sarması13
- sonra konuşuruz diyen sevgili14
- maaş yüz yüze görüşülecektir12
- akp liler yargılansaydı6
- ben olmasam burası batar insanı7
- sözlüğün en kültürlü yazarı14
- iş görüşmesine çağrılınca telefonda maaş soran tip4
- arkadaşlar çok sormuşsunuz3
- sözlüğün en kütür kütür yazarı6
- kaygılı bağlanma3
- koreli erkek seven muhafazakar kız3
- raw fotoğraf çekmek2
- gökçeklere üzülmek3
- dinci mağduriyeti2
- otobüste açamadığı camı kıran erkek13
- arkadaşlar yogaya başlayalım mı10
- inna2
- misafir gelecek diye temizlik yapmak5
- yahudi aklı3
- yanlışlıkla cappuccino içen erkek4
- ekşisözlük çaylaklık sırası2
- recete8
- darkthrone2
- galatasaray10
- iltica7
- ayak fetişisti erkekle evlenir misiniz3
- kiraz cicegi kolonyasi6
- biz bu aptallık ile nasıl mücadele edeceğiz ya7
- sibel can'ın kıyafetinin azizliğine uğraması4
- yazarlara çaylakken neler oluyor5
- taze fasulye yiyen erkek3
- kıymalı kaşarlı pide3
- gocu geldi gocu geldi6
- ayak fetişizmine sapıklık diyen yobazlar3
- nervio'nun çok büyük konuşması2
- zall'a çaylak atan ai moderatör4
- yagmurcu12
- dinamik güler yüzlü takım çalışmasına yatkın6
- hiç çaylak olmamış sözlük yazarı4
- çaylaklar cennete mi gidiyor cehenneme mi5
- gammazların gizli hesapları görebilmesi5
- ölürken dinlenecek müzik4
- sözlüğün en masum yazarları23
- ebeveyn lafları3
- kulaklık8
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı23
- dünyada birlikler kurulmalı3
- sözlükte kavga olacak hissi4
- serhat kılıç27
- namazın amacı12
memesiz kadın savaşçıdır.
ok atarken memeleri engel oldukları için sağ memelerini keserler.
ok atarken memeleri engel oldukları için sağ memelerini keserler.
sevdiğim kadın modeli. olmadı bu, formata uygun değil. amazon deyince aklıma ilk düşen erkeğe ihtiyaç duymadan da yaşayabilen güçlü kadınlardır. sex and the city kadınları gibi değil, onlar sürekli erkeklerin arkasından ağlıyorlar. erkekler üzerine teoriler üretiyorlar. o nedenle carrie bradshaw ile karıştırılmamalı.
bir başka amazon da divanın şarkısı. ajda'nın o güçlü kadın imajına cuk oturan bir albümde adına yaraşır bir şarkı. arkanı dön ve çık diye ünlenen ve bu şarkıyla imlenen bir kadına yakıştığı gibi...
böyle ilişki olmaz
gözyaşı kaçınılmaz
merak etme sevgilim
amazonlar asla ağlamaz
kalbini geri verdim
bir daha işim olmaz
merak etme sevgilim
amazonlar asla ağlamaz
romantik komedi filminde değiliz
anladım nihayet
bir savaş sahnesi bu, ister cesaret
sevişmek olmuyorsa
savaşırız elbet gülüm
güllerin savaşında
gözyaşı değil çözüm
güldüğüme hiç bakma sen
içimden ağlıyorum
bir savaşçı yarattın
çok tebrik ediyorum
böyle ilişki olmaz
gözyaşı kaçınılmaz
merak etme sevgilim
amazonlar asla ağlamaz
kalbini geri verdim
bir daha işim olmaz
merak etme sevgilim
amazonlar asla ağlamaz
sözleri tuna kiremitçi değil de hande yener yazmış sanki. bir savaşçı yarattın çok tebrik ediyorum kısmı, kendimi çok takdir edicem ayrılığı kutlayarak'lı şarkıyı çağrıştırıyor bana. çağrışımda engel tanımadığımdan da olabilir. üstüme gelmeyin
bir başka amazon da divanın şarkısı. ajda'nın o güçlü kadın imajına cuk oturan bir albümde adına yaraşır bir şarkı. arkanı dön ve çık diye ünlenen ve bu şarkıyla imlenen bir kadına yakıştığı gibi...
böyle ilişki olmaz
gözyaşı kaçınılmaz
merak etme sevgilim
amazonlar asla ağlamaz
kalbini geri verdim
bir daha işim olmaz
merak etme sevgilim
amazonlar asla ağlamaz
romantik komedi filminde değiliz
anladım nihayet
bir savaş sahnesi bu, ister cesaret
sevişmek olmuyorsa
savaşırız elbet gülüm
güllerin savaşında
gözyaşı değil çözüm
güldüğüme hiç bakma sen
içimden ağlıyorum
bir savaşçı yarattın
çok tebrik ediyorum
böyle ilişki olmaz
gözyaşı kaçınılmaz
merak etme sevgilim
amazonlar asla ağlamaz
kalbini geri verdim
bir daha işim olmaz
merak etme sevgilim
amazonlar asla ağlamaz
sözleri tuna kiremitçi değil de hande yener yazmış sanki. bir savaşçı yarattın çok tebrik ediyorum kısmı, kendimi çok takdir edicem ayrılığı kutlayarak'lı şarkıyı çağrıştırıyor bana. çağrışımda engel tanımadığımdan da olabilir. üstüme gelmeyin
türk soyundan oldukları söylenen, bir dönem avrupa'yı titretmiş kadın savaşçılardır.
haklarında yanlış bilinen şeylerden biri memelerini kesmeleridir. amazonlar memelerini kesmez, çocukken dağlarlar. bunun nedeni yay çekerken memenin engel olmasıdır.
bir diğer yanlış bilinen ise erkekleri kaçırıp onlardan çocuk peydahladıktan sonra karadul gibi öldürmeleridir. bunu tırsık avrupalılar yazmıştır.
türk soylu olmalarına değinecek olursak;
türkler'de kadınlar binlerce yıl erkeklerle kapışabilecek kadar iyi savaşçılardır. öyle ki genç kızlar at binmede, kılıç kuşanmada, ok atmada kendisini yenemeyen erkekle evlenmezlerdi. erkekler akındayken devleti hatun yönetir, avcılık işlerini ve budunun korunmasını kadınlar yaparlardı. bu osmanlı devleti'nin ilk dönemlerine* kadar değişmeden gelmiştir. üstüne üstlük türkler'in islamlaşmaya kadar anaerkil bir düzende yaşadıkları da bilinen bir gerçektir. kaldı ki amazonlar'ın yaşadıkları bölgeler uzun süre sakalar'ın sonrasındaysa hazar hanlığı, altın orda ve kırım hanlığı'nın yönetiminde kalmış bölgelerdir.
bir de belirtmeden geçmeyeyim: kadınların elleri daha az titrediğinden keskin nişancılık yönünden erkeklere karşı üstünlükleri vardır.
haklarında yanlış bilinen şeylerden biri memelerini kesmeleridir. amazonlar memelerini kesmez, çocukken dağlarlar. bunun nedeni yay çekerken memenin engel olmasıdır.
bir diğer yanlış bilinen ise erkekleri kaçırıp onlardan çocuk peydahladıktan sonra karadul gibi öldürmeleridir. bunu tırsık avrupalılar yazmıştır.
türk soylu olmalarına değinecek olursak;
türkler'de kadınlar binlerce yıl erkeklerle kapışabilecek kadar iyi savaşçılardır. öyle ki genç kızlar at binmede, kılıç kuşanmada, ok atmada kendisini yenemeyen erkekle evlenmezlerdi. erkekler akındayken devleti hatun yönetir, avcılık işlerini ve budunun korunmasını kadınlar yaparlardı. bu osmanlı devleti'nin ilk dönemlerine* kadar değişmeden gelmiştir. üstüne üstlük türkler'in islamlaşmaya kadar anaerkil bir düzende yaşadıkları da bilinen bir gerçektir. kaldı ki amazonlar'ın yaşadıkları bölgeler uzun süre sakalar'ın sonrasındaysa hazar hanlığı, altın orda ve kırım hanlığı'nın yönetiminde kalmış bölgelerdir.
bir de belirtmeden geçmeyeyim: kadınların elleri daha az titrediğinden keskin nişancılık yönünden erkeklere karşı üstünlükleri vardır.
national geographic'e göre, karadeniz'in kuzeyinde ve orta asya'da yaşadıkları kesinleşmiş, savaşçı, türk kadın grupları.
amazon nehri de ismini buradan almaktadır. çünkü nehre ismini verenler, o bölgede de benzer ana erkil topluluklarla karşılaşmışlardır.
amazonlar'ın torunları günümüzde genelde kuşum aydın izleyerek çekirdek yer, veya balkondan bakar. komşuya falan gider.
amazon nehri de ismini buradan almaktadır. çünkü nehre ismini verenler, o bölgede de benzer ana erkil topluluklarla karşılaşmışlardır.
amazonlar'ın torunları günümüzde genelde kuşum aydın izleyerek çekirdek yer, veya balkondan bakar. komşuya falan gider.
sağ memelerini kesmek değilde rahat ok kullanabilmek adına daha bebekken dağlatan kadınlar.
dünyada debisi en yüksek olan nehirdir.
ajda pekkan yorumunun süper olduğu; murat boz' un da klibinde yer aldığı güzel şarkı.
güneş dil teorisine göre; "amma uzun" sözünden türetildiği iddia edilmiştir...
(bkz: ohannesburg)
(bkz: ohannesburg)
Zamanında buradan alışveriş yapmak daha makulmüş ama sanıyorum yükselen dolardan mütevellit işler tersine dönmüş. Türkiye'ye gönderilemeyeceğine dair not düşmeyen sayfaya bir baktım gönderilemez uyarısı vermiş. Gönderilebilir olanlar da 20 dolar kargo ücreti bindiriyor. Ulan zaten ayakkabılar 40-50 dolar, bir de 20 dolar ekle etti 60. Ne farkınız kaldı türkiye'den? Hatta türkiye'nin alışveriş sitelerindeki indirimlerle fiyatlar amazon'dan daha uygun hale geliyor.
Beni düştüğü gönderilemez notu ve 10 dolarlık kargo ücretini 20-30 dolara çekerek hayli şaşırtmış, gereksiz yere üye olduğum site.
Beni düştüğü gönderilemez notu ve 10 dolarlık kargo ücretini 20-30 dolara çekerek hayli şaşırtmış, gereksiz yere üye olduğum site.
edebiyatçıların dersi olan türkiye türkçesi dersinde türkçe kökenli olduğu söylenen kelimedir.
aslı: ''aman ne uzun.'' *
aslı: ''aman ne uzun.'' *
tropikal ormanların yılan gibi kıvrılarak akan geniş bir akarsu.
güney amerikada bir nehir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar