bugün

/146
üzerinden yüz yıllarca prim yapılan şey'dir. şey diyorum çünkü ne diyeceğimi bilmiyorum. varlık desem değil. yok desem olmaz çünkü inanıyorum.
El-ilah kelimesiden gelir. El-ilah islamiyet oncesi donemde kabede bulunan en büyuk putun ismiydi.
video kameralar icat olunca mucize göndermeyi bırakan yüce olduğu iddia edilen varlık. *
Asrin tarzina degil, allah'in farzina uyanlar kazanacak.
geceleri dualarımın, gündüzleri şükredişlerimin sahibidir. bazen iç sesimle hayıflandığım, bazen gözyaşlarım arasında allahım sen büyüksün dediğimdir. inandığım, varlığından şüphe duyduğum an vicdan azabına büründüğümdür. sığındımdır.
her duyuşunda ve hatırlayışında sonsuz saygı duyduğum ve şükr ettiğim ilahım.
Gunahin olsa yigin yigin,
Sen yine de allah'a sigin...
"Affettim" dedigin bir kulun da biz olalim allah'im.

Aminn.
sorgulayan biri olduğunu iddia eden ama sabit bir fikre saplanıp kalmışlara dert olan ve herkesin kendileri gibi dindar olmak zorunda olduğunu sananlarca da arkasına sığınılan varlık.

dindar değilim ama bana göre allah var. bir yaratıcı var. ama kendi salak saçma ideolojilerinize alet etmeyin yahu allahı. neyin derdindeyseniz kutsallara saldırmadan halledin. o ona küfür ediyor, bizim aslan parçası dindarlar da küfürler ederek allahın varlığını kanıtlamaya çalışıyor.

ateist olduğunu söyleyen ve hiç kimsenin neye inandığını umursamayan birine denk geldim az önce sözlükte. la işte bu la işte budur olay. sen ister inan, ister inanma bu kadar basit. ama aptalca ve de artık köhnemiş fikirlerinizle insanların sinir uçlarına dokunmaktan vazgeçin. inanmıyor musun allahın olduğuna? söylemekte özgürsün ama kalkıp da insanların sinir uçlarına dokunup ondan sonra da inanmama özgürlüğüne saygı beklersen ben sana kaba nahiyemle bile gülemem.

ateistlere de allahın varlığını ispatlamak zorunda olduğunu sanan aslan parçası mümin kardeşlerime hayırlı perşembeler dilerim.

allah yar ve yardımcınız olsun.
Varlığı veya yokluğu aynı anlama gelen arap tanrısı.
''ayetler var ayetler terbiyesiz herif''
Tövbe haşa allahım SENiN varlığına ve birliğine inandık iman getirdik. SENiN varlığını kanıtlamak BiZiM haddimiz deyil. sen varlığını kanıtlayacak zamanı bilirsin. o inanmayanlara peygamber (as) bile "onların dini onlara,
bizim dinimiz bize" demiştir.
bundan sonrası bize düşmez, çünkü
"Rabbimi incitmekten korkarım"
Allahım sen onları ıslah et.
söz bitti.
büyüktür. birdir.
hayal ürünü, insan uydurması.

müslümanların taptığı bir arap tanrısı.
Var olmamasını düşünmenin mantıksız olduğu alemlerin yaratıcısı. Tektir, doğmamış ve doğurmamıştır.
biz aciz, nankör ve günahkar kullarinin bunca asi ve isyankar tavrına, sonsuz rahmeti ve merhametiyle muamele eden yüce yaratıcının en büyük ismidir.
(bkz: arap mitolojisi)

hadi eksileyin
bütün her şeyin sahibi... doğuların ve batıların, dönerek zikredenlerin, yerlerin ve göklerin ve ikisi arasındakilerin ve alemlerin rabbinin özel ismidir. allah (c.c) .

allahın isimleri vardır bir de istemeden de olsa bunları herkes söyler. mesela koşup nefes nefese kaldığınızda nefes alıp verirken istemeden allah ı zikreder siniz. hay hay diyerek ten ya-hayy..

edith piaf: mitos diyenler için çok basit bir şey hatırlatmada fayda var. kuranın içerisi boş değildir. mitos bilgisi olmadan da burada atıp tutulmaz . burada homeros un sallamalarınu yutacak cahil bir toplum yok. bilimin ışığında insanların görebildiği ayetler var bilim var bilim. sen altın oran ın ne olduğunu bilme güneşin sonunun ne olduğunu bilme biyoloji bilgin olmasın bilimin her türlüsünden cahil ol sonra gel müslümanlığa mitos de ...

kusura bakma da daha ölmedik. bilgisine güvenen varsa çıksın bilim var bilim . ama desene pascal reis boşuna mı söylemiş.

"görmek isteyenler için yeterince ışık istemeyenler için ise yeterince karanlık vardır."
dünyanın yıldırımlarına karşı 'paratoner'dir.
tarı onu korusun ve yüceltsin.
amen.
Çoğu zaman insanları korkutan, birbirine düşüren, yapabileceklerini kısıtlayan hayal ürünü karakter.
10/56 - o diriltir ve öldürür; ancak ona döndürüleceksiniz.
2/284 - göklerde ne var, yerde ne varsa hepsi allah'ındır.
2/2 - işte o kitap, bunda şüphe yok, müttakiler için hidayettir.
6/70 - allah'tan başka ne dost vardır, ne de şefaatçı.
Ne kadar cok derdimiz olsa da, cok sukur huzur veren bir rabbimiz var.
alemlerin hakimi kralı rabbi gibi yakıştırmaları duyunca, çok kafa biri olduğunu düşündüğüm varlık.
şarap şelaleleri falan, harbi alemlerin kralı.
Bütün alemlerin, kainatın her şeyin tek sahibi. Eşi , benzeri olmayan merhametlilerin en merhametlisi rabbimiz. Rahmet'in en büyüğü. Alemin tek gerçek sahibi...
© copyright 2005 - 2026