bugün

/146
nietzche yaşadığı ve gördüğü olaylar yüzünden tanrı öldü demiştir kesin bir kanıt sunmamıştır ayrıca bir tanrı varsa ölemez zira tanrıysa ölümsüzdür mantık hatası var en başından bence tanrı kesinlikle vardır teizmin argümanları ateizmin argümanlarını hep yıkıp geçiyor dna nın yapısını ve işleyişini bilen bir insanın tanrıya inanmama ihtimali %0.2 dir o '2'/10 nefsinden kaynaklanır
allah nietzche ye göre yoktur. ama allahın var olduğunu söyleyenler ve iddaa edenler de var.

siz bana bakmayın. ben hem nietzche den hem de siz teistlerden yanayım.

allah var mı yok mu diye bana soracak olursanız bende size gidin nietzche ye sorun derim.
acayip bir varlık. yada yokluk. öyle bişe işte.
islamda geçen ateist tanrıdır. beni kimse yaratmadı diyor. evrim teorisi taraftarı sanırım.
"bu gaflette, günahı bol kulunu affeder mi acaba" diye sığındığım yaratıcıdır.
Sukur eden insan rab'ini bilir,
Rab'ini bilen haddini bilir...
bir aslanın dediği.

(bkz: allah diyen aslan)
Kadir ve Hâlik olandır.
tam da şu anda yarattıkları ilk tohumun sürgüne uzanmasını, ilk hayvanın toprağı yalayıp suyu emişini, ilk insan adem'in dizlerinin üzerinde dikilişi ile 2. dünya savaşını, bir aslanın öküz başlı antilopu parçalayışını, marsın keşfini, insanoğlunun milyonlarca trilyon ışık yılı uzaktaki gezegenlere yerleşmesini aynı anda seyreden yaratıcıdır.
Allah, yâr. Konu kapanmıştır.
Bes, gayr heves.
yüce tek yaratıcımız.
ve olmayınca hayatın anlamsız olduğu gerçeği.
bir tür cezalandırıcı. acı verir ve insanları acıtırmış.

soyuttur.
çocukken kendisi intihar ederse bir gün bizler ne yaparız bu kadar insan diye düşündüğüm güç.
bir tür gözetçi. yaptığınız her şeyi bilirmiş görürmüş. yatak odamızda neler olup bitiyor bari onları görmese idi. röntgenci.
tabiki de inanıyorum ve varlığını hissediyorum. sen çok büyüksün yarabbim.
Tabii ki de inanmıyorum. Öldükten sonra herşey bitiyor. Ne varsa bu dünyada var.
allah'tan başka hiçbir ilah yoktur. o daima diridir (hayydır), bütün varlığın idaresini yürüten (kayyum)dir. o'nu ne gaflet basar, ne de uyku. göklerde ve yerde ne varsa hepsi o'nundur. izni olmadan huzurunda şefaat edecek olan kimdir? o, kullarının önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. onlar ise, o'nun dilediği kadarından başka ilminden hiç bir şey kavrayamazlar. o'nun kürsisi, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. onların her ikisini de görüp gözetmek o'na bir ağırlık vermez. o çok yücedir, çok büyüktür.
yaratıcıdır.Tapıyoruz.
ummadık bir anda düşerken kullanılan ünlem.
arapca el ilah kelimesinden turemistir rabb da denir.
Allah, yâr. Konu kapanmıştır.
(bkz: yaradan) (bkz: hak)
allah'a inanıyoruz ve korkuyoruz o'ndan o yüzden iyilik yapıyoruz, inanmasak kimseye iyilik yapacağımız yok aslında bizim.

var mı böyle bir şey ya?

"rahmetim gazabımı aşmıştır" diyor allah. kul hakkı dışındaki tüm günahların tövbe edildiği takdirde affedileceğini söylüyor ve peygamber efendimize şefaat hakkı veriyor.

allah'ın emrettiği şeylerde kişi veya toplum kurallarını bozacak bir şey var mı?

yani sen zaten o kurallara uyduğun takdirde "iyi" bir insan olup çıkıyorsun, böylelikle hiçbir korku ve endişe duymayacaksın. iyi bir insan olduğun zamanda otomatik olarak iyi şeyler yapmaya başlayacaksın.
© copyright 2005 - 2026