bugün

/146
tayyip erdoğan'ın ilahlık yarışına giriştiği kutsallık abidesi.
var mıdır bilemem ama sevdalısı çok olan.
islam dinine gore evreni yaratmış olan sonsuz varlık.
islamiyete göre Allah doğmamış doğrulmamıştır tektir her şeyi bilendir..
Allah' a göre islam, doğru ve gerçek olan ve kıyamete korunacak bir dindir.

Bu durumda ikisi birbirini doğrular ve bir döngü ortaya çıkar. Bu döngü sayesinde elektrik bilem üretilebilir.
başıma bir şey gelmeyecekse;

inanmıyorum.
derdimin dermanıdır.
türk değildir.
Kainatın gerçek ve tek sahibi ismi Celil olandır. Haktır, hakikattir. inanmayı ve inanmamayı özgür kılandır. Ancak ona ibadet eder ancak ondan yardım dileriz. Rabbim bizleri islam dan ayırmasın
verilen örnekler kendisine gösterilecek hürmet değil, dünya düzenine gösterilecek hürmettir.

ha bu düzeni yarattığı için ona hürmet gösterebilirsin ama 16 milyon ton su gökyüzüne çıkınca soğuktan dolayı bulut haline gelecek ve bir süre sonra tekrar ister istemez yere yağmur olarak düşecektir.

bilimsel olaylar bunlar. allah ton ton su mu sayıyor arkadaş.
asla yalnız bırakmayandır. sana herkes küser herkes tavır alır. annen, baban sana kızar belli bir süre konuşmaz mutluluğuyla mutlu oldum sevgilin sana küser fakat işte allah seni dilese mahvedecek güce sahip olan sen ne kadar kulluk yapsanda isyan etsende seni yalnız bırakmıyor. hüzünlü zamanında yardım dilesen yanında oluyor mutlu olduğun zaman aklına bile getirmesen sana kızmıyor.
Bismillahirrahmanirrahim

Kul hüvallâhü ehad.

Allâhüssamed.

Lem yelid ve lem yûled.

Ve lem yeküllehû küfüven ehad.
"Allah" de ve sus,

Baska hic bir sey soylemeye degmez.
arapçada ilah, tanri anlamina gelen söz. asli 'al ilah' yani 'the god' yada tanri denilebilir. allah islamdan önce de arap yarimadasinda hristiyan ve putperest araplar arasinda da kullanilan bir terimdi. hatta islam öncesi kabede 'allah' isimli bir put oldugu söylenir.

http://en.wikipedia.org/wiki/Allah
eşi ve benzeri yoktur.
hayali yaratık. olmayan şey.
"Suphesiz allah kendisine karsi gelmekten sakinanlar ve iyilik yapanlarla beraberdir". Nahl suresi/128.
her zaman,her yerde ve her şekilde sizi izler. o her şeye kadirdir.

(bkz: kimse görmese de bir gören vardır)
Allah'im gonlumden geceni bilen sensin.

"Ol" de oluversin.
Tektir yücedir yolundan ilerlenmesi gereken en muhteşem varlıktır.

(bkz: la ilahe illallah)
varlığına inandığım ama sistemini ve adaletini sorguladığım ve hatta karşı geldiğimdir. bu kadar büyüksün ama çok komplekslisin. adil değilsin ama adil olacağım diyorsun. sabret deyip binbir bela veriyorsun.
bunları başıma kötü şeyler geldiği için ya da istediğim şeyler olmadığı için yazmıyorum. allah dediğiniz böyle birşey işte..
islam öncesi Araplar'da; Kabe'de 360 tane puta tapıyordu bunlardan en güçlüsü ve en yükseğe koydukları ilah ay tanrısı olan Al-ilah idi. islam öncesi Araplara göre Al-ilah “Dünyanın yaratıcısı, havadan yağmur indirici, yerden dane çıkarıcı ve Kabe'nin efendisi” idi. Al-ilah'ın üç adet kızı bulunmaktaydı; El-Lât, El-Uzzâ, El-Manât

Eski Arap Tanrıçası Al-‘Uzzá meşhur ʿAbd’ûl-'Uzzâ'nın imân ettiği en yüce tanrıça idi.
Ay Tanrısı değişik kabilelerde Sin ve Hubal gibi isimlerle anılırdı. Kureyşteki adı ise Al-ilah idi. Dilbilimciler “Allah” kelimesinin “Al-ilah” tan türediğini söylemişlerdir. Kabe MÖ.800 lü yıllarda “Al-ilah ın evi” olarak anılmaya başlanmıştır.

“Al-ilah” kelimesi islam öncesi Arap şiirlerinde yaygın olarak kullanılmıştır.

El ilah, islami teorisyenlere göre islamiyet öncesi Arabistan'da yaygın olan tek tanrılı din olan ibrahim'in Hanif dininin tanrısına verilen addır. Cahiliye Dönemi dönemi bazı Araplar, Hanif dininin Tanrısı olan El ilah'a inanmakla beraber ona tapınmak için putları aracı edinmişler ve bazı putlara El ilah ismini verip onlara tapınmışlardır.
http://tr.m.wikipedia.org/wiki/%C4%B0lah
müslüman tanrısının en genel kullanılan adı.

(bkz: #26122082)
allah kelimesinin,islamiyetten önceki dinlerde olmadığını kim söylüyor.

allah bir, gönderdiği dinlerde daha önceden kullanılagelmiş ve arap dünyasında da bunun yansıması olmuş olmaz mı vicdansızlar.
Olan olmayan, görünen görünmeyen her şeyin tek sahibi yüce Allah'ımız. Sana şükürler olsun allahım.
Allah'a inandim de, sonra dosdogru ol...
© copyright 2005 - 2026