bugün

/146
çoğu cahilin fındık kurdu kadar beyniyle tanımlamaya çalıştığı, kibirli kibirli hakkında atıp tuttuğu ve büyük gün gelince yazdıklarını ve attıkları iftiraları ateşli kazıklar haline getirerek azaba çevirecek ya da kaynar sulardan ziyafet yapacak olan tek ilahtır.

sen her gün tuvaletini yapmaya mecbur olan, yemek yemeden yaşayamayan acziyeti sonsuz, kudretini çok sanıp aslında elinin yetiştiği yere kadar olan, asla mükemmel olmayan, sürekli hata yapan, iki satır kitap okuyunca kendini alim sanan, ahkam kesmeye bayılan gafil insan! ömrünüz boyunca okusanız allah'ın ilmine yaklaşabileceğinizi mi sanıyorsunuz? elinize alıp bir kur'an- kerim okuyun bakalım, insan denen varlığın yüzyıllar önce bilmesinin, bulmasının, anlamasının imkanı olmayan şeyleri haber vermiyor mu? uzaydan, yeryüzünden galaksiden bahsetmiyor mu? ve insanlar bunları yıllar sonra keşfediyor. bir de bu ben görmediğime inanmam diyenler, varlığı hiçbir cihazla ispatlanamadı diyenler allah'ı bilimden uzak mı sanıyorlar? zıt mı sanıyorlar? şuursuzluktan başka bir şey olamaz bu okuyup okuyup "insan uydurmasıdır, hayal ürünüdür" diyenlerin yaptığı. tutturmuşsunuz bir dogma dogma.. üç beş kitap okuyup tanım öğrenip de kendini akıllı sanarak burda satış yapmaya çalışanların hiçbir kazancı yok. kendi kafa karışıklıklarını buraya yazmalarının da hiç gereği yok.

tabii siz her şeyi bilirsiniz ama değil mi? yediremezsiniz kendinize bir şeyin sizden üstün olmasını da, başka birinin o'nu var kabul etmesini de. nasıl da büyütmüşsünüz kibrinizi. nasıl da tahammül edemiyorsunuz. kendiniz ağzınıza geleni sayıp inananları aşağılıyorsunuz, bir de hoşgörü bekliyorsunuz öyle mi?

eğer hala sorgulama esnasında iseniz bu sureleri açın ve kıyamet suresinin hepsini, vakıa'nın da özellikle sonlardaki mealleri okuyun.. tavsiye ederim.. sonra başkalarını..ve başkalarını okuyun ve çoğu ayette geçtiği gibi "akledin, düşünün".

kıyamet suresi: http://www.youtube.com/watch?v=RwjkkTzn41A

vakıa suresi: http://www.youtube.com/watch?v=OWTkPdIBLgI

edit eklemesi: bir de zümer suresi'nden bir bölüm..

27. Andolsun ki biz, öğüt alsınlar diye, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali verdik.

28. Korunsunlar diye, pürüzsüz Arapça bir Kur'an indirdik.

29. Allah, çekişip duran birçok ortakların sahip olduğu bir adam (köle) ile yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Hamd Allah'a mahsustur. Fakat onların çoğu bilmezler.

30. Muhakkak sen de öleceksin, onlar da ölecekler.

31. Sonra şüphesiz, siz de kıyamet günü, Rabbinizin huzurunda davalaşacaksınız.

32. Allah'a karşı yalan uyduran, kendisine gelen gerçeği (Kur'an'ı) yalan sayandan daha zalim kimdir? Kâfirlerin yeri cehennemde değil mi?

33. Doğruyu getiren ve onu tasdik edenler var ya, işte kötülükten sakınanlar onlardır.

34. Onlar için Rableri yanında diledikleri her şey vardır. işte bu, iyilik edenlerin mükâfatıdır.

35. Böylece Allah, onların geçmişte yaptıkları en kötü hareketleri bile örtecek ve yaptıklarının en güzeline denk olarak mükâfatlarını verecektir.

36. Allah kuluna kâfi değil midir? Seni O'ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah, kimi saptırırsa artık onun yolunu doğrultacak biri yoktur.

37. Allah kime de hidayet ederse, artık onu saptıracak yoktur. Allah, mutlak güç sahibi ve intikam alıcı değil midir?
Hesap gununde huzurunda mahcup olmaktan tereddut ediyorum.
hükümlerine teslim olduğumuz bir olan yaradan..
(bkz: hayal ürünü)
Yüce yaratıcımız. Yaşama amacımız.
yüce yaratıcı, her şeyin sahibi. koru bizi ya rabbi. koru bizi dünyanın tüm heves ve zevklerinden, çukurlarından, şerrinden. koru bizi ya rabbi. merhamet et bize.
var ama pek ilgilenmiyor o da bıkmış artık belli .
(bkz: god)
azze ve celle.
her şeyi hakkiyla bilen.
ait olduğumuz..
saygı duyulması gereken yaratan.
Ellezîne izâ esâbethum musîbetun, kâlû innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn

Onlar başlarına bir musibet geldiği zaman: «Biz Allah'a aidiz ve sonunda O'na döneceğiz.» derler.

bu ayet neyi anlatır sizce?

ya da şu ayet;

Velletî ahsanet fercehâ fe nefahnâ fîhâ min rûhinâ ve cealnâhâ vebnehâ âyeten lil âlemîn

Ve o dişiyi (Meryem' i) de ki, o namusunu korudu da kendisine ruhumuzdan üfledik ve kendisiyle oğlunu alemlere bir mucize yaptık.

ey adem oğlu bu ayetler der ki hepimiz allah'ız. Hiç düşündünüz mü hallac-ı mansur neden en'el hakk dedi ve ya muhiyiddin arabi neden sizin taptıklarınız benim ayağım altındadır dedi?

siz sanıyor musunuz ki hallac ben allah'ım derken şirk koşuyordu? kesinlikle hayır... hallac bu sözü söylediğinde yukarıdaki ayetleri zikrediyordu sadece ve ya muhiyiddin arabi sizin taptıklarınız benim ayaklarımın altındadır derken siz sanıyor musunuz ki parayı, gümüşü, altını kast ediyordu?

muhiyiddin sizin taptıklarınız benim ayaklarımın altındadır derken ayaklarının altında yatan insanları kast etti yukarıdaki ayetleri anımsatarak.

yedi kök soy diye bir şey vardır, bakın protest sanayici gayet güzel yazmış;
http://www.uludagsozluk.c...B6k-soy/@protest-sanayici

polarean soydayken insanoğlu tanrıydı, etten kemikten değildi.şu an 5. kök soydan 6. kök soya geçiş yapıyoruz hepimiz, 7. kök soyda tanrı olacağız tekrar.

tabi birinci kök soydayken şu an anladığımız anlamda bir tanrı değildik, ademdik. ademin ne kadar uzun yaşadığı konusunda bir çok rivayet var yalnız şunu biliyoruz ki adem 3 günden fazla yaşadı. peki neydi bu üç gün? her günü allah'ın katında dünya gününe kıyasla 30.000 yıl olan olan günlerdi. adem ta ki 3. günün sonuna kadar yalnız yaşadı, 3. gün ademin kemiğinden havva yaratıldı.

şimdi 7. köke doğru ilerliyoruz. Kur'an-ı kerim emrediyor ki cennette sonsuz yaşam vardır. çünkü cennette zaman kavramı yok, cennette güneş yok, ay yok. evren dönmeyecek ve hep sabit kalacak.

sabit kalacağı için her şey asla zaman geçmeyecek ve biz tekrar allah'ın evine kavuşmuş olacağız. zaman mekan çizgilerini kaybedecek.

"... O'nun benzeri hiçbir şey yoktur. O işitendir, görendir."(Şura, 42/11)

bu ayette aleni diyor ki allah zaman ve mekandan münezzihtir, onun olduğu mekanda hiç bir şey yoktur.

peki biz nereye gideceğiz? zaman ve mekanın münezzih olduğu bir yere. şimdi anladınız mı olayı?
herşeye gücü yeten, ne doğurmuştur ne de dğrulmuştur, hiç bir insanın buna aklı ermez. bu evreni, kainatı ve herşeyi allah yaratmıştır ve var olduğunun bir sürü kanıtı vardır.
varlığına dair hiç bir kanıt bulundurmayan, her şeye gücü yetmediğine dair paradokslar bulunduran varlık.
inanca göre şeytan'ı yokedememiş folklorik öğe.
ilk harf büyük yazılır.
Olmayan hayal ürünü şeydir tıpkı zeus gibi.
çocukken bir taş parçası olan, politeizmden monoteizme evrilen yetişkin teist tanrı.
En büyük yalan.
kötülüklerin kaynağı allah'tır. çünkü bir ülkede ne kadar iyi varsa o kadar kötü olmak zorundadır. doğa kendini dengelemek zorundadır. bir ülkede ne kadar rahibe varsa o kadar fahişe vardır. tanrı aslında kötülüklerin esas kaynağıdır. çok fazla iyilik kişiye zarar verir.
Her şeyin sahibi yüce rabbimiz her zaman ona şükredelim.
bir türlü hissedemiyorum ilgili şahsı. sorun bende mi bilmiyorum ama bendeyse bunu affedecek kadar kudretli olması gerek.
başıma kötü şeyler vererek cezalandırması yerine şefkatiyle sarıp merhameti ile süslese?

eğer varsan sana sesleniyorum;

biraz olsun seni hissetmeme izin ver.
alim, profesör, gizem, şevkat, şiddet, bilgelik, matematik, fizik, kimya, geometri, bilim, hüzün.
Bir kapıyı kapatmasıyla bir diğerini anında açan yüce rabbimiz. Ceyran yapmasın diye illa önce birini kapatır, elinize yüzünüze bulaşmasın diye de. sen ne büyüksün allah ım. inanıyorum sana, seviyorum da çok.

Edit: niyetiniz temiz olsun yeter cidden hayatınızı düzene sokan küçük dokunuşlarını farkedersiniz. olmaz dediğini bir anda olur yapıyor yahu.
güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026