bugün

/146
yandaşlara göre rte'ye bağlılıklarını sınıyor. öyle utanmaz, saygısız bir güruhturlar...
Yüce yaratıcımız. Allahım biz günahkar kullarını cehennem ve kabir azabından koru. Maden kazasında ölen kardeşlerimize rahmet eyle.
varsa eğer tüm bu olanlara ve her haltta kendisinin kullanılmasına neden izin verdiği merak edilendir.
Vardır veya yoktur; yıllardır tartışılır fakat varlığı da yokluğu da kesin olarak kanıtlanmış değildir...
soyut varlık.
acaba şu anda ne yapıyor diye düşündürebiendir.

evet, acaba allah şu anda ne yapıyor olabilir?
insanın yarattığı en büyük yalan.
insanın yaratılışı ile ilgili adaletsiz olduğunu düşünüyorum.

insan hür irade sahibi olsa da bazı şeyleri istemsiz yapar, bazı noktalarda iç güdü, bazı noktalarda kırmızı çizgilere sahiptir.

insanlar istemsizce nefes alır, göz kırpar, hareket eder. aynı bu şekilde vicdan da bir noktada istemsizce devreye girmeliydi bence.

nefes almamak için direttiğinizde önce bayılır, bunu düzenli yaptığınızda ölürsünüz.
keza göz kırpmamak için de diretirsiniz, bir zaman sonra gözleriniz yaşarır, acır ve vaz geçersiniz.
hah işte aynı şekilde, sorumsuzluk, yüzsüzlük iki yüzlülük yaptığında da insan, belli bir sınıra eriştiğinde vicdan devreye girerek insanı frenlemeli.
yoksa bu kadar yoz insanlarla muhatap olmanın bir gerekliliği yok.

dünyada adalet biliyorum da, insanın yaradılışı da son yıllarda bana pek adil değilmiş gibi gelmeye başladı.
son 2 günde gün yüzüne çıkanlardan sonra iyiden iyiye buna kanaat getirmiş haldeyim.

bozo: hemen tefe koymayın.

bu düşüncemin sebebi;

geçen yıl gezi parkı direnişinde kendi çapımda yer aldım. vicdani sebeplerim oldu bunun için. kimse zorlamadı. anam babam o kadar karşı çıkmasına rağmen sektirmeden neredeyse 1 ay bulundum oralarda. 31 mayıs 2013 gecesi hani insanlarda bir kıpırtı vardı ya, hah aynen öyleyim 2 gündür.

heyecan değil, galeyana gelmek değil, hükümeti devirmek falan da değil.

rahatsızım, uykularım kaçıyor, dün gece nasıl sabah oldu bilmiyorum. bütün gün sayıp sövüp durdum tiynetsiz siyasetçilere.
ben bu halimle içimdeki darlığı atamadım halen üzerimden. öyle ki rte karşımda olsa ellerimle parçalasam hıncım geçmez.
ben bu haldeyken 274 kişinin aile fertlerini düşündükçe daha kötü oluyorum. bu insanlar bu muameleyi görecek ne yaptı?
neden yarattığın insanı bu kadar vicdansız yarattın diye soruyorum, sorguluyorum sadece.
inanın o katliamda aile ferdini kaybedenler çok daha fazlasını geçirdi/geçiriyor aklından.
bu ihmalkarlığı, bu vicdansızlığı, bu katliamı yapmakta bir beis görmeyecek fıtrattaki(!) insanlarla aynı dönemde dünyaya gelmek zorunda mıydık?

(bkz: kafamda deli sorular)
sadece bu dünyayı var sayıp sonra suç atmaktır..

susayım diyorum ama susamıyorum.. eğer sen allah'a suç atıyorsan onu var olarak sayıyorsundur.. e allah var ise sadece bu hayatın olmadığını, öldükten sonra gerçek hayatın başladığını ve her insanın orada sorgulanacağını bilmen gerekir.. böyle bir durumda ülkemizin büyük üzüntü yaşadığı ve aynı üzüntüyle takip ettiği kara günlerde saçma sapan hiç düşünülmeden edilmiş bilgisiz cümlelerle saldırmak beyinsizliğin daniskasıdır..

lan susun bari adam sansınlar..
dinler tarihini okumayan cahillerin hala bir varlık olarak zihinlerinde canlandırdıkları sözde olgu.
eşi ve benzeri olmayan, tek.
O, rab, yaradan, mevla, tanrı ve diğer isimleri ne olursa olsun var olandır.
kendi kendine var olmuş mükemmel güç.

düşün artık böylesine muazzam bir 'şey' kendi kendine var olabiliyor ama buna inanan kişi, basit bir aminoasitin kendi kendine var olabileceğini kabul etmiyor. seviyorum sizi teistler. valla.
kötü biri.
if there's a god or any kind of justice under the sky
if there's a point if there's a reason to live or die
if there's an answer to the questions we feel bound to ask
show yourself - destroy our fears - release your mask
sevilmesi, inanılması gerektiği için inandığımı düşünürken çevreme bakınca gerçeğin farklı olduğunu anladım. doğada, dünyada öyle bir düzen var ki bir yaratıcının olmaması olanaksız. her şey en ince ayrıntısına kadar ayarlanmış, hesaplanmış. burada örnek verilecek birçok şey var. allah'ın varlığını görmek istiyorsak buna kendi vücudumuzdan başlayabiliriz.
Varlığı dinlerce tartışılan ama insanların varlığını kabul ettiği yüce varlık.
dunya da genellikle orta dogu da yasayan muslumanlarin inandigi varlik.
dünkü gökçeada depreminden sonra 70 artçı sarsıntının olduğunu duyan birinin "bu kadar sık titreşim gönderemezsiniz" şeklinde isyan ettiği yaratıcıdır. *
lailaheillallah.
bu başlığa girmeye çekiniyorum artık.
biri yine iğrenç küstahça şeyler yazacak bende onları okurken şirke düşecem diye korkuyorum.

tanım:tek ve bir olan insana şah damarından yakın olan yaratıcımız.
ortak ve benzeri olmayan tek ilah.

son olarak allah kendisinin varlığına inanmayan herkesi ıslah etsin doğruya kavuştursun inşallah.
http://s7.directupload.ne...mages/131125/5jfyaz8g.swf
daima diri. sonsuz. her şeyi işiten. yarattıklarının hepsini idareci ve bu idareden hiç bir zorluk duymayan. kuran ın levhi mahfuzun yazarı. alim her şeyi eksiksiz bilen.

"temel ahlak kavramını bize doğuştan veren sevgi dolu yaratıcı. hiç bir eğitim almadan iyi ve kötü doğru ve yanlış,
yardım edilecek fakir, adalet cezalandırma ödüllendirme gibi temel ahlak kavramlarını dünyadaki bütün toplumlarda yapılmış testler net olarak ortak karar gösteriyorlar. 8 aylık bir bebekte de yapıldı 21 aylık bebekte de ve yetişkin insanlarda da... "

"daha fazla bilgi için prof.dr. caner taslaman'ın "ahlak felsefe ve allah" adlı eserinden ulaşabilirsiniz. kitapları kendi sitesinde ve ücretsiz olarak yayınlanmaktadır."

ve dikkat edilmesi gereken bir husus da şu onu fiziki olarak düşünmek çıldırmaya sebep olabilir.
(bkz: allah cc nin hapis cezası alması)
(bkz: entryleri tek tek incelemek)
(bkz: göte girebilecek entryler)
cevabı basit olan sorunsaldır.

allah kendisinin ne olduğunu aslında ipucuyla belirtmiştir. kur'an da insanoğlu için bizleri yaratırken ''kendimden bir parça üfledim'' demiştir. ruhtur bu.

peki ruh nedir dersek, ruh'un insanın bedenini çalıştıran enerji olduğunu biliyoruz. hatta bu enerjinin ispatı da çok kolay. eski bir radyoya dokunduğumuzda radyonun bizden aldığı enerjiyle daha iyi çektiğini hepimiz biliriz.

zaten ölüp giderken azrail in bedenden çekip alıp götürdüğü de bu ruhtur, bu allah ın üflediği enerji parçası yani.

ruhun enerji olduğunu biliyorsak tümevarım yöntemiyle allah ın da sonsuz bir enerji olduğunu anlayabiliriz.

allah bize ''size şahdamarınızdan daha yakınım'' derken içimizde yer alan ve kendisinden bir parça olan ruhu kastettiğini de görmek zor değil.

zaten tüm maddelerin temelinde de enerji vardır ve allah ın da dediği gibi hepsi ondan bir parçadır.

allah ı eli-ayağı-kolu olan bir canlı gibi düşünmek hata olur. kendisi tarifi olmayan sonsuz bir enerjidir. bunu insan aklıyla ancak bu kadar açıklayabiliriz.
© copyright 2005 - 2026