bugün
- anın görüntüsü9
- atatürk'ün diktatör ve eşcinsel olarak anılması13
- akp belediyelerinin hiç yolsuzluk yapmaması26
- koltukta uyumak8
- otizmliye cennet garanti mi15
- 80 yaşında olmak11
- uludağ sözlük zirvesi27
- aykolik'in gönüllerin yetkilisi olması9
- ülkemde başı açık kadın istemiyorum15
- muhalifler neye muhalifler21
- müge anlı mı esra erol mu9
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri26
- piyasadaki en adam gibi sigaranın rothmans olması13
- tas kafa saç modeli9
- faiz yemenin wow haram olması12
- ekrem imamoğlu21
- kemalizm9
- sözlüğün 18 yaş altına hitap etmesi9
- garanti bankası8
- masklavinin bu aralar çok gergin olması32
- vampirov'a sorular17
- küresel nerde yahu9
- eski bir anı hatırlamak16
- kemalist erkekler gizli eşcinsel midir15
- 9 yaşındaki felçli çocuğa yoğun bakımda tecavüz24
- cin görünce yapılması gerekenler18
- ölüm10
- bunlar çürük bunlar sürtük diyen cumhurbaşkanı21
- mühendis erkekler16
- true nun çaylak olması9
- 2 yaşındaki bebek öldüresiye dövüldü20
- gelmiş geçmiş en güzel türk kadın oyuncu12
- tayyip erdoğanın türkiyeyi fetöden kurtarması23
- 1 mayıs işçi bayramı25
- bir erkeğe alınacak en güzel hediye15
- reis dünya lideridir10
- cumhurbaşkanlığı yolunda kaç chp'li telef olacak18
- bir ilişkinin kısa sürme sebebi10
- putin doğalgazı kesince karanlıkta kalan avrupa9
- yazarların ruh hali9
- menzil şeyhinin çakarlı aracı20
- 1 115 000 tl lik restoran hesabı8
- aykolik'in eski sevgilisinden şok açıklamalar9
- 22 cm penise sakso çekmek9
- akepeye oy verenlerin tipleri29
- yobazlar ve gericilerdeki pakistan hayranlığı27
- pazardan ne alsam9
- hayvanseverlik adı altında insan düşmanlığı yapmak13
- mahmud abbas8
- iyi giyinen kadınlar15

entry'ler (880)
Saha dışında da golcü futbolcuydu.
görsel
görsel
Ümit Karan'ın, msn üzerinden çapkınlık yaparken alınan görüntülerinin kırpılmasıyla oluşturulmuş çakma piştidir.
görsel
görsel
giydiği festen dolayı beynine kan gitmediğini düşündüğüm sözde tarihçi.
yalnızca "ygs 2015'ten kolay olduğu" görüşüne vardığım sınav. insan geçen yılla karşılaştırınca bu sınav epey kolay geliyor ancak bunda da türkçede çelişkili, sosyalde zor sorular vardı. matematikte de çok sayıda problem sorusu vardı. bir de yine iptal edilip edilmeyeceği tartışmalı sorular var. her yıl iptal edilen sorular oluyorsa sınavda ne diye zamanımızı çalıyorsunuz bu yanlış sorularla? o zaman 55 tl (geçen yıl 50 tl) almayın sınava gireceklerden. uzmanlarınız, uzman değil demek. siz yine de türkçeden ve coğrafyadan birer soru iptal edin de netim, puanım ve sıram artsın.
bir de sınava uzun süre oturmanın zararlarından söz eden bir paragraf koymuşlar ki başka türlü taşak geçilemezdi bizlerle.
bir de sınava uzun süre oturmanın zararlarından söz eden bir paragraf koymuşlar ki başka türlü taşak geçilemezdi bizlerle.
akp; suçlu değil, sorumludur ve bu millete hesap vermek zorundadır. kaç yıldır tek başına iktidarda olup da ülkedeki sorunlardan yakınan da akp. kimse çomak sokmadı yaptığınız hiçbir şeye. hâlâ mağdur, hâlâ mağdur...
ygs 2011, matematikteki şifrelemeyi bilenler için zor olmayan sınavdı.
geçen yıl beş şık arasında kaldığımız soruları göz önünde bulundurursak ilköğretim düzeyindeki sorulardı.
yanılmıyorsam nesne/dolaylı tümleç eksikliğinden kaynaklanananlatım bozukluklarıydı. birinde nesne, öbüründe dolaylı tümleç ya da her ikisinde de nesne/dolaylı tümleç eksikliği vardı.
tanım: öge eksikliklerinden kaynaklanan anlatım bozukluklarıdır.
tanım: öge eksikliklerinden kaynaklanan anlatım bozukluklarıdır.
geçen yıl "müsait", bu yıl da "kadın" sözcüğünün tanımı üzerinden imza kampanyası başlatanların görüşüdür.
https://www.change.org/p/...=share_twitter_responsive
bunlar, türk dil kurumunu "oturduğu yerden, kafasına göre tanım yazan" bir kurum sanıyor sanırım. eve temizliğe ya da yemek yapmaya gelen kadına "kadın" denmez mi? "hizmetçi bayan geldi." demek yerine "kadın geldi." denince buradaki "kadın", "hizmetçi bayan"ın yerini tutmaz mı? toplumumuzda "kadın tutmak" diye bir şey yok mu? bunlar da sanıyor ki tdk, kadınlara "hizmetçi bayan" demek istiyor. bunlar bu kafayla "kadın hakları"nı falan savunamaz.
bunlar, bu gidişle andre moritz'e de tepki olarak imza kampanyası başlatır: https://twitter.com/andre...status/297433792237408256
moritz; yanlış anlaşıldığını, ev işlerine yardımcı olmak için yardımcı bir kadın aradığını belirtmişti daha sonra.
https://www.change.org/p/...=share_twitter_responsive
bunlar, türk dil kurumunu "oturduğu yerden, kafasına göre tanım yazan" bir kurum sanıyor sanırım. eve temizliğe ya da yemek yapmaya gelen kadına "kadın" denmez mi? "hizmetçi bayan geldi." demek yerine "kadın geldi." denince buradaki "kadın", "hizmetçi bayan"ın yerini tutmaz mı? toplumumuzda "kadın tutmak" diye bir şey yok mu? bunlar da sanıyor ki tdk, kadınlara "hizmetçi bayan" demek istiyor. bunlar bu kafayla "kadın hakları"nı falan savunamaz.
bunlar, bu gidişle andre moritz'e de tepki olarak imza kampanyası başlatır: https://twitter.com/andre...status/297433792237408256
moritz; yanlış anlaşıldığını, ev işlerine yardımcı olmak için yardımcı bir kadın aradığını belirtmişti daha sonra.
yatağa sıçırabilir.
özellikle transfermarkt'taki "dedikodu kazanı"nda sık sık karşılaşılan, almancada yönelme durum eki [-(y)/(n)e, -(y)/(n)a] görevindeki sözcük.
örnek: arda turan zu barcelona?
transfermarkt'taki kullanımında tümcenin sonunda soru işaretinin olması; bizde, soru edatı kullanılmadan soru sorulmasına benzer.
örnek: arda turan, barcelona'ya (mı?)...
örnek: arda turan zu barcelona?
transfermarkt'taki kullanımında tümcenin sonunda soru işaretinin olması; bizde, soru edatı kullanılmadan soru sorulmasına benzer.
örnek: arda turan, barcelona'ya (mı?)...
1) göksel - acıyor
2) gönül akkor/emel sayın/ışın karaca - tanrı'm beni baştan yarat
3) müslüm gürses/adnan şenses - neden saçların beyazlamış arkadaş ("allah'ım! bu dünyaya ben niye geldim?")
4) orhan gencebay - batsın bu dünya
5) nuri alço - tecavüz müziği
2) gönül akkor/emel sayın/ışın karaca - tanrı'm beni baştan yarat
3) müslüm gürses/adnan şenses - neden saçların beyazlamış arkadaş ("allah'ım! bu dünyaya ben niye geldim?")
4) orhan gencebay - batsın bu dünya
5) nuri alço - tecavüz müziği
bir erkeğe göre büyüktür. haydi, çıkın bakalım anlatım bozukluğunun içinden!
1) herhangi bir erkeğin beğeni duygusuna göre mi büyüktür?
2) 1 (bir) erkeğin beğeni duygusuna göre mi büyüktür? (gerçi bu, anlatım bozukluğu sayılamaz ancak anlamı genişletir.)
3) herhangi bir erkeğin memelerine göre mi büyüktür?
1) herhangi bir erkeğin beğeni duygusuna göre mi büyüktür?
2) 1 (bir) erkeğin beğeni duygusuna göre mi büyüktür? (gerçi bu, anlatım bozukluğu sayılamaz ancak anlamı genişletir.)
3) herhangi bir erkeğin memelerine göre mi büyüktür?
kesme işareti, bu kural dışındadır.
otuz sekiz yıl önce bugün, istanbul'da dünyaya "göz"ünü açmıştır. gözün kör olmasın, e mi! var olan tek göz de giderse vay hâline hayko...