bugün
- akraba evliliği tehlikeli midir23
- gazze bombalanırken müslüman ülkeler ne yapıyor10
- ilk yoğurt nasıl yapıldı17
- gecenin şarkısı8
- 19 mayıs atatürk ü anma gençlik ve spor bayramı19
- gençlerin evlenmek istememesi13
- şampiyon galatasaray25
- 19 mayıs 2025 büyük izmir mitingi38
- 18 mayıs 2025 galatasaray kayserispor maçı11
- v a m p i r o v12
- erdoğan'a belediyeden 466 bin liralık pastırma8
- anın görüntüsü12
- kayseri'de öz kızına tecavüz eden baba12
- hindistanda türk malı boykotu11
- akp atatürk ten neden korkuyor11
- kedi besleyen insan evi17
- linet19
- en son ne yediniz10
- galatasaray10
- sarhoş olmak8
- insan olmaya ceyrek kala10
- sari renkli seker12
- galatasaray taraftarı15
- ali koç tutuklansın13
- plajda bira içmek8
- 21-22 mayıs 2025 aykolik masklavi istanbul zirvesi10
- cin10
- tütsülenmiş yiyecekler9
- zıpla zıpla zıplamayan tayyip12
- afganistan10
- beyaz eşya dükkanında çalışan kız14
- chp'lilerin gavs'dan tövbe alması10
- gavs'ın faziletleri19
- atatürk'ün papanın iznik ziyaretine izin vermemesi21
- diyanet'in kuran kursunda 17 çocuğa tecavüz16
- 1.50 boyundaki kızın 1.90 erkek istemesi23
- erkeklerin evlenmek istememe nedenleri14
- ulunun en tatlı 5 kızı15
- ak parti anketlerde önde12

entry'ler (880)
Saha dışında da golcü futbolcuydu.
görsel
görsel
Ümit Karan'ın, msn üzerinden çapkınlık yaparken alınan görüntülerinin kırpılmasıyla oluşturulmuş çakma piştidir.
görsel
görsel
giydiği festen dolayı beynine kan gitmediğini düşündüğüm sözde tarihçi.
yalnızca "ygs 2015'ten kolay olduğu" görüşüne vardığım sınav. insan geçen yılla karşılaştırınca bu sınav epey kolay geliyor ancak bunda da türkçede çelişkili, sosyalde zor sorular vardı. matematikte de çok sayıda problem sorusu vardı. bir de yine iptal edilip edilmeyeceği tartışmalı sorular var. her yıl iptal edilen sorular oluyorsa sınavda ne diye zamanımızı çalıyorsunuz bu yanlış sorularla? o zaman 55 tl (geçen yıl 50 tl) almayın sınava gireceklerden. uzmanlarınız, uzman değil demek. siz yine de türkçeden ve coğrafyadan birer soru iptal edin de netim, puanım ve sıram artsın.
bir de sınava uzun süre oturmanın zararlarından söz eden bir paragraf koymuşlar ki başka türlü taşak geçilemezdi bizlerle.
bir de sınava uzun süre oturmanın zararlarından söz eden bir paragraf koymuşlar ki başka türlü taşak geçilemezdi bizlerle.
akp; suçlu değil, sorumludur ve bu millete hesap vermek zorundadır. kaç yıldır tek başına iktidarda olup da ülkedeki sorunlardan yakınan da akp. kimse çomak sokmadı yaptığınız hiçbir şeye. hâlâ mağdur, hâlâ mağdur...
ygs 2011, matematikteki şifrelemeyi bilenler için zor olmayan sınavdı.
geçen yıl beş şık arasında kaldığımız soruları göz önünde bulundurursak ilköğretim düzeyindeki sorulardı.
yanılmıyorsam nesne/dolaylı tümleç eksikliğinden kaynaklanananlatım bozukluklarıydı. birinde nesne, öbüründe dolaylı tümleç ya da her ikisinde de nesne/dolaylı tümleç eksikliği vardı.
tanım: öge eksikliklerinden kaynaklanan anlatım bozukluklarıdır.
tanım: öge eksikliklerinden kaynaklanan anlatım bozukluklarıdır.
geçen yıl "müsait", bu yıl da "kadın" sözcüğünün tanımı üzerinden imza kampanyası başlatanların görüşüdür.
https://www.change.org/p/...=share_twitter_responsive
bunlar, türk dil kurumunu "oturduğu yerden, kafasına göre tanım yazan" bir kurum sanıyor sanırım. eve temizliğe ya da yemek yapmaya gelen kadına "kadın" denmez mi? "hizmetçi bayan geldi." demek yerine "kadın geldi." denince buradaki "kadın", "hizmetçi bayan"ın yerini tutmaz mı? toplumumuzda "kadın tutmak" diye bir şey yok mu? bunlar da sanıyor ki tdk, kadınlara "hizmetçi bayan" demek istiyor. bunlar bu kafayla "kadın hakları"nı falan savunamaz.
bunlar, bu gidişle andre moritz'e de tepki olarak imza kampanyası başlatır: https://twitter.com/andre...status/297433792237408256
moritz; yanlış anlaşıldığını, ev işlerine yardımcı olmak için yardımcı bir kadın aradığını belirtmişti daha sonra.
https://www.change.org/p/...=share_twitter_responsive
bunlar, türk dil kurumunu "oturduğu yerden, kafasına göre tanım yazan" bir kurum sanıyor sanırım. eve temizliğe ya da yemek yapmaya gelen kadına "kadın" denmez mi? "hizmetçi bayan geldi." demek yerine "kadın geldi." denince buradaki "kadın", "hizmetçi bayan"ın yerini tutmaz mı? toplumumuzda "kadın tutmak" diye bir şey yok mu? bunlar da sanıyor ki tdk, kadınlara "hizmetçi bayan" demek istiyor. bunlar bu kafayla "kadın hakları"nı falan savunamaz.
bunlar, bu gidişle andre moritz'e de tepki olarak imza kampanyası başlatır: https://twitter.com/andre...status/297433792237408256
moritz; yanlış anlaşıldığını, ev işlerine yardımcı olmak için yardımcı bir kadın aradığını belirtmişti daha sonra.
yatağa sıçırabilir.
özellikle transfermarkt'taki "dedikodu kazanı"nda sık sık karşılaşılan, almancada yönelme durum eki [-(y)/(n)e, -(y)/(n)a] görevindeki sözcük.
örnek: arda turan zu barcelona?
transfermarkt'taki kullanımında tümcenin sonunda soru işaretinin olması; bizde, soru edatı kullanılmadan soru sorulmasına benzer.
örnek: arda turan, barcelona'ya (mı?)...
örnek: arda turan zu barcelona?
transfermarkt'taki kullanımında tümcenin sonunda soru işaretinin olması; bizde, soru edatı kullanılmadan soru sorulmasına benzer.
örnek: arda turan, barcelona'ya (mı?)...
1) göksel - acıyor
2) gönül akkor/emel sayın/ışın karaca - tanrı'm beni baştan yarat
3) müslüm gürses/adnan şenses - neden saçların beyazlamış arkadaş ("allah'ım! bu dünyaya ben niye geldim?")
4) orhan gencebay - batsın bu dünya
5) nuri alço - tecavüz müziği
2) gönül akkor/emel sayın/ışın karaca - tanrı'm beni baştan yarat
3) müslüm gürses/adnan şenses - neden saçların beyazlamış arkadaş ("allah'ım! bu dünyaya ben niye geldim?")
4) orhan gencebay - batsın bu dünya
5) nuri alço - tecavüz müziği
bir erkeğe göre büyüktür. haydi, çıkın bakalım anlatım bozukluğunun içinden!
1) herhangi bir erkeğin beğeni duygusuna göre mi büyüktür?
2) 1 (bir) erkeğin beğeni duygusuna göre mi büyüktür? (gerçi bu, anlatım bozukluğu sayılamaz ancak anlamı genişletir.)
3) herhangi bir erkeğin memelerine göre mi büyüktür?
1) herhangi bir erkeğin beğeni duygusuna göre mi büyüktür?
2) 1 (bir) erkeğin beğeni duygusuna göre mi büyüktür? (gerçi bu, anlatım bozukluğu sayılamaz ancak anlamı genişletir.)
3) herhangi bir erkeğin memelerine göre mi büyüktür?
kesme işareti, bu kural dışındadır.
otuz sekiz yıl önce bugün, istanbul'da dünyaya "göz"ünü açmıştır. gözün kör olmasın, e mi! var olan tek göz de giderse vay hâline hayko...