bugün

/146
Bilinenin arkası, nice evrenlerin yaratıcısı, galaksilerin mimarı, güneşlerin babası, gezegenlerin atası, insanların tanrısı, ahir, azim, baki, bari, celil, halik, musavvir, mütekebbir, nur, vali, zahir.

Aklı olanların kabul ettiği, cahillerin inandığı, yaratanların yaratıcısı ve görünenlerin ve görünecek olanların sahibi.

(bkz: ya resulallah)

(bkz: deizm)
yerin ve göğün yaratıcısı.
güneşin ayın ve tüm yıldızların, sonsuz evrenin tek sahibi.
tek tanrı, bir tengri.
Var mıdır? Orasını ölünce anlayacağız. Körü körüne inanmak biraz saçma polur. Her zaman bir kuşku bulunmalıdır içimizde...
--spoiler--
Her halde hepinizin ilâhı, bir tek ilâhtır.
Ondan başka bir ilâh yoktur.
O Rahmân ve Rahîm'dir.
--spoiler--
*
--spoiler--

biz bizi bıraktığımızda, sen bizi bırakma ya rab

--spoiler--
merhameti o kadar yüce ki hiç kapatmıyor bize kapıyı. hep affediyor, rızık veriyor bize. gönlümüze huzur veriyor. bize öyle güzel bir peygamber göndermiş ki. iyi ki varsın rabbim. keşke sana layık kullar olabilseydik, keşke pişmanlıklarımdan vazgeçebilseydim. yazıyorum buralara ki hesaba çekilirken belki bir melek bir kağıt getirir rabbim bu kulun seni çok sevdiğini yazmış der bir yere belki. hakkımızdaki kararın boynumuzun borcu. seni seviyorum ya rabbi. şükürler olsun verdiğin her şey için.
Ne olursa olsun affedicidir.
Yapacak hiçbir şey kalmamış diye düşünme Allah'a sığın ben öyle yapacağım.
'O' bize yakın da biz 'O'ndan çok uzaklardayız.....
http://s7.directupload.ne...mages/131125/5jfyaz8g.swf
ilah kelimesinin pekiştirilmiş hali olan arapça kelimedir. mana olarak eşdeğer olan tanrı kelimesi kullanılınca türkiye de aşşağılanabilirsiniz.
insanları adaletsiz bir biçimde sınayan tanrı. bu sınavda kimi kuluna zor sorar, kimine en basitinden. şöyle ki; anadan doğma müslüman birisi hayata 1-0 önde başlarken, anadan doğma ateist birisi hayata 1-0 geride başlar. doğum yoluyla kullarının ahiretine bilet kesmek, ne adalet ama!
Yüce yaratıcımız. Yaşama amacımız. Allahım yaşayan ve ölen bütün kullarını cehennem ve kabir azabından koru.
bize kollarını açmış bekliyor, o kadar merhametli ki...

yakın zamanda yanındayım.
Her dara dustugumuzde adini dilimizden dusurmedigimiz sonrasinda ise anmadigimiz yaraticimiz. Sen affet yarabbi.
aklımdaki soruları sorguluyorum diye beni cehenneme atıp atmayacağından emin olmak istediğim yaradan.
yok.

not: piç sözlük entry nerede dedi. oda yok amınkkiym.
hiçliğin bile içinde olan yaratıcıdır... her şeydir!
evrende her şey sebep ve sonuç ilişkisi içinde gerçekleşir. sebep-sonuç denkleminde elemanlar ne kadar çoğalırsa olasılıklar da o derece çeşitlik kazanır. işte bu olasılıkların hepisinin yaratıcısı olan ve hepsini bilen ezelden beri var olan ve her zaman var olacak olan allah'tır. allah sebeplerin sahibidir.
allah 1'dir; ona denk olan başka hiçbir şey yoktur, o her şeyin üstündedir. bugüne kadar olan her şeyi biliyordu ve onun emretmesi ile olmuştur her şey, o istemezse hiçbir şey olmaz. ileride de var olacak olan her şeyi bilen sadece o'dur.
her şey ve herkes ona muhtaçtır. o ise hiçbir şeye muhtaç değildir; "ol" der ve olur.
yeryüzünde din dahi kalmasa deist olup ona inancın korunması gerektiği tek güç sahibi ebedi ve ezeli muhteşem varlık. herşeyimiz.
Kurban olduğumuz yaradanımız. Allahım bizleri zalimlerden eyleme.
dine bağlı kalmaksızın da inanılabilir insanın yaratıcı hakkında kesin yargılarla konuşmaması gerekir her şeye gücü yeter cümlesi çok tehlikeli ve mantıksızdır. Yetebilir de yetmeye de bilir mükemmellik insan algısı ile sınırlıdır.
aşkın yegane sahibi, tapılası varlık. tüm bu güzelliklerin sahibi, yüceler yücesi, yerin ve göklerin nuru.
olduğu sanılan bir şey.

bu sanı üzerine tüm hayatını kurgulayanlar var hala 2014'te.
(bkz: sanı)
© copyright 2005 - 2026