bugün

/146
Bir arap tanrısıdır. bana göre bir zeus , poseidon dan farkı yoktur.
(bkz: celle celalühü) Onun şanı ne yüce.
kainatın mimarı. yüce yaratıcı. esirgeyen ve bağışlayan.

islamiyette tanrıya verilen addır. allah kelimesinin "el ilah" sözcüklerinin zamanla kaynaşması sonucu ortaya çıktığı rivayet edilir. ibranice, keldanice, aramice ve süryanicede de benzer şekilde telaffuz edilir. tekliğine ve birliğine tevhit inancı denir. 99 ismi vardır. sadece o'na mahsus olan zati sıfatları kıdem, beka, vahdaniyet, muhalefetun lil havadis, kıyam bi nefsihi ve vücud; diğer canlılarda kısıtlı da olsa bulunan özellikleri belirten subuti sıfatları da hayat, ilim, irade, kudret, tekvin, semi, basar ve kelamdır. kur'an-ı kerim ayetlerine göre allah'ın varlığına dair deliller şu şekilde sıralanır: hudus delili, nizam delili, imkan delili, ilm-i evvel delili, kabul-u amme delili, ibda delili, ihtira delili, burhan-i ınni, burhan-ı limmi, burhan-i temanu ve burhan-i telazum.
kendinden gelen özellikleri olan her şeyi bilmesi, her şeyi görmesi, her şeye gücü yetmesi neticesinde boş işlerle uğraştığını gördüğümüzdür. her şeye gücü yeten, her şeyi bilen allah, erkeklerin ayakta işemesini, insanların ayakta su içmesini, insanların sol elle yemek yemesini falan günah sayıyor. bunları yapanları cehennemde işkenceden geçiriyor falan. boş işlerle uğraşıyor.
ilk ve tek yaratıcı. Secde edilmesi gereken tek kişi. Aşkın en güzel yaşandığı kişi...
korkakların ve aptalların nalları diktiklerinde karşılarında bulmayı ümit ettikleri şey. yazık vallaha.
YETiŞKiNLERiN HAYALi ARKADAŞı.
1870.entry'de görülen fotoğraf gene beni ayar etmiştir sözlüğün formatının içine sıçacağım ama söyleyeceğim.

Ulan bana söylesinler bu şekilde düşünen ateistler, 26.000 çocuk açlıktan ölecekmiş, allah bu çocukların dualarına neden cevap vermiyor? Ey insan oğlu peki siz neden her şeyi allah'tan bekliyorsunuz? neden siz yardım etmiyorsunuz? eliniz cebinize gitmiyor mu? akrep mi var orada? Allah kur'an-ı kerim'de diyor ki: (çalışmayan benden bir şey beklemesin.) Sen otur oturduğun yerde allah'a dua et ama o dua da istediğin şey için hiç çaba gösterme sadece bekle o dua kabul olur mu olmaz. O zaman ne konuşuyorsunuz siz, bak arkadaş, Allah kimseyi dört dörtlük yaratmamıştır birine bir şey verir iken bir şeyi de ondan almış ve başka bir kula vermiştir. Sizin aklınız bunu almıyor mu hiç mi mantık yürütemiyorsunuz. Allah'ın varlığını reddetmek için bahane arıyorsunuz, sonunuzu ben size söyleyeyim acı ama gerçek olacak yola gelmez iseniz öbür tarafta pek iyi şeyler ile karşılaşmayacaksınız.
zeki kimseler tarafından evet yarın 26.000 çocuk daha ölecek ama her şeyi de allah babadan beklemeyin, siz hareket edin o bereket verir denerek savunulan. yavrucum, biz hareket edersek zaten onlar aç kalmaz, dolayısıyla ölmezler. ama işte hareket etmiyoruz, bu durumda devreye girse ya? hepimize pinti orospu çocukları diye bağırdıktan sonra allahlığını gösterip bu sorunu kökten çözse ya?
Sözlükçülerin eleştirilerinden kurtulamamış ünlü tanrı.
ezeli ve ebedi olan, rahman ve rahim olan aynı zamanda kahhar sıfatıda olan biricik rabbimiz, ilahımız ve yaratıcımız.
sözlükte büyük harfle yazmak istediğim, ama küçük harf kuralı olduğu için yazamadığın mübarek isim.
Allah birdir ondan başka ilah yoktur. Aksini iddia eden kafirdir.
evreni kendindeki sonsuz olan özelliklerin bir kısmının sınırlı olan tezahürleriyle yaratan tek ilahtır. mesela insanlara kendi özelliklerinden sınırlı olarak vermiştir.

bak şimdi güzel kardeşim: her sayı* -sonsuz; ile +sonsuz; arasında değil mi? bir düşün bakalım senden önce ne vardı? senin sebebin ne? sebebinin sebebi ne? sebebinin sebebinin sebebi ne? yada anlamadıysan bir çocuğun edasıyla sorayım. bu niye böyle? e peki o niye? e o niye öyle olmuş diye soru soran çocuğu düşün. bu sorular ömür yeterse -ki yetmez- sonsuza kadar gider. şimdi bir de aynı soruları geleceğe yönelik soralım. yine bir olayımız olsun. sonra ne olacak? ondan sonra ne olacak? e peki ondan sonra ne olacak? diye... yine sonsuza kadar soruların gideceğini görürsün. yani her soru sonsuzdan gelip sonsuza gider...

bakara suresinin 28. ayetindeki \"...o\'na döndürüleceksiniz\" ifadesini ele alalım. o\'na döndürüleceksek demekki o\'ndan geliyoruz. biz her şeyi sonsuzzz olan bir allah\'a inanırız. bunu söyleyen kur\'an açıkça meydan okumaktadır ki bu kitabın bir harfini dahi değiştiremezsiniz(isra 88). şimdi benim allah\'ımı anlatan kitabın içindekiler %100 doğrudur. bakınız: 50 - 100 yıl önce anlaşılmayıp, o zamanın bilimiyle açıklanamamış ayetler şu güne kadar gelip anlaşılıyor(mesela astronomi ile ilgili ayetleri araştırabilirsiniz, ya da bir birine karışmayan sular vs. vs.). gücünüz yetiyorsa benim allah\'ımı anlatan daha mantıklı bir tek sure getirin. bunu da edebi bir dille anlatsın. hiç şüphesiz getiremezsiniz. gücünüz yetiyorsa 1400 yıl sonra yaşayacak olan insanlara(kıyamet kopmzasa o zamana kadar tabi) teknolojilerinin yetmeyeceği bir mesaj gönderin. yiyorsa yapın bunu.

şimdi beni yarattığı için benim hayatımı düzenleyecek kanunları en iyi bilecek olan* allah\'ın kanununa inanmam kadar doğal bir şey olamaz. biz inanıyoruz. hem de o kadar inanıyoruz ki şahitlik derecesinde.
inanç güdüsünü doruğa taşıyan bir çeşit bilimadamı. bakmayın öyle, fiziğin yaratıcısı da allah ise şayet, pasteur'un, mendel'in, hertz'in amına koyayım adam fiziği yaratmış. yaratmasa, sen pasteur hiç pasteur olabilir miydin? ya da sen hertz? neyin frekansıyla boğuşacaktın?

şaka maka allah'ın var olduğunu ve çok yardımsever biri olduğunu söylüyoruz. dualarımızı kabul ediyor, isteklerimizi yerine getiriyor; yapılan bir yanlışı bir "tövbe" kelimesiyle hemen siliverebiliyor. böyle enteresan bir şey bu...

şimdi, allah'ın iyilerin yanında olduğunu savunabiliriz. ve tabi ki hal böyle olunca müslümanlığın doğru bir yol olduğunu da görebiliriz. peki bir allah ya da yaratıcı, neden doğru yolda giden bir ülkenin, kötülüğünü isteyip, devletin başına bir diktatör, bir yalancı, katil ve kelimenin tam anlamıyla bir ruh hastasını koyuveriyor? mücadeleci ruhumuzun yenilenmesi için mi? öyleyse eğer bence yenilendik. teyzelerimiz, ablalarımız yeterince biber gazı yediler. küçük çocuklarımız da öyle. hadi erkekleri saymıyorum, sizin görüşte kadınların tek bir bok parçası kadar değeri olmadığı için, sanki tek savaşçımız erkeklerimizmiş gibi...

sözün kısası dostlar, ve allahçım, yeterince gaza geldik. bu kadar aksiyon yeter. anneannem bu kadar zulümden sonra ateist biri oluverdi. ve niceleri de öyle. hayır, yaratıyorsun, bari takip et. öyle değil mi? saldım çayırayla olmaz ki canım...

edit: ak gençlikli kişilikler entry'i doğru bulmayıp başta mesaj olarak yakaracaklar, sonra dönüp modlara yalvaracaklar ve ben bu duruma güleceğim. nedenini de söyleyeyim, bu yobazların dinini değil de, hristiyanlığın dinini eleştirmiş olsaydım, entry belki en beğenilenlerime bile konabilecekti. fakat bu insanların eleştirilmeye tahammülü yok, ve bende de eleştirmeden geçemeyeceğim tek bir allahın konusu yok. bak yine allah dedim. neyse.
güce tapmak olayının aşmış hali. insanlar tapacak güçlü şeyleri bitirince her şeye gücü yeten hayali bir varlığa tapmaya başlamışlar.
yalnız.

şeriati'ye göre; akıl ve irade verdiği canlı tarafından bulunmak isteyen.

antik yunan dininin tanrısı zeus'un, tanrısal ateşi insanlara götüren prometheus'u cezalandırmasının aksine, insanlara elçiler göndererek onları yüceltmeye çalışan.

insanı bir mühlet içinde yaratan.
(bkz: kendi varlığını kanıtlamayı reddeden tanrı/#20995885)
herşeyimdir. herkesden daha dost olandır. uğruna ölebileceğim birinci varlıktır. sultanımdır.
sorsan herkes bilir. yakında onu da bizden çalacaklar. sahiplenmeye başlayanlar çıkar benim allahım senin allahın. içki içiyosan solcuysan allah senin sevabını yazmaz diyen zihniyet sizleri öpüyorum en tatlı yerinizden.
boş işler müdürü.
varlığı ya da yokluğunu, ya da söz konusu ihtimalleri kendine dert edinmiştir insanoğlu.

lan oğlum siktir edin yahu, takılmayın, varsa var yoksa yok. ha eğer varsa selamlarımı gönderiyorum.
sema limanda hamile.
kardeşimdir.
(bkz: allahless)
ne zaman bi derdim olsa ya da hiç beklemedigim anda çok mutlu olsam yada ne kadar saglıklı ve şanslı oldugumu düşünsem ismini zikrettigim, varlığına sonsuz inandığım, hep kalbimde hissettiğim ve iyiki var deyip sonsuz güvendigim yüce ilah, yaratıcımdır.
© copyright 2005 - 2026