bugün

/146
olmasaydın (cc) olmazdık a tek gerçek örnektir.
eğer varsa oldukça sadist bir tanrıdır. kullarını,daha doğrusu yarattıklarını seven bir tanrı neden cehennemde yaksın? neden kadın cinsini yerden yere vursun? herşeyi geçtim,tanrı kaderi yazıyorsa,kötü insanları da tanrı yarattı? bunu inkar edemezsiniz. irade ve duyguya vuruyorsunuz sonra. sözüm müslümanlara. kıvırmanıza gerek yok,kader yazılmıştır değiştirilemez diyorsunuz. adam ölüyor ''vardır allahın bildiği'' diyorsunuz,her kötü olayda ona sitem edeceğinize ''vardır allahın bir bildiği'' diyorsunuz. şuan türkiyede gerçekleşmekte olan akp iktidarı gibi. koyun gibi yönetilen milyonlarca insan var. umarım bizim gibi genç nesil ölmeden,bu mitolojinin tozlu tarih kitaplarında bulunduğunu görürüz.

hayatınızı yaşayın.
bırakın varlığını yoklugunu sadece adıyla tüm dünyayı birbirine düşürmüş. milyonlarca insanın ölümüne yol açmış. savaşlar başlatıp canlar yakmış kavramdır. eğer varsa bana pm den ulaşsn. olayı nedir? bizleri yaşama amacımızın seytan ile allah arasındaki bahse borçlu olduğumuza inanacak kadar ahmak mı yarattı. bu şekilde düşününce hayatım tamamen anlamsız bir hal alıyor. satranç tahtasındaki basit birer piyon gibi bir konumdayız kutsal kitaba göre. o kitap ise bizim tatile geldiğimiz bu mekânın rehber kitabı gibi. bunları düşündükçe özellikle din olgusunun kimler tarafından kullanıldığını bilince; en anlamlı teori gerçek cehennemin burası olduğudur. eğer bir safsatadan mütevelli ise din; bunu peyda edenlere sesleniyorum. keşke üç kuruş aklınızla biraz daha mantıklı bir inanç sistemi atsaydiniz ortaya da insan oturup düşündüğü zaman kendini mal gibi hissetmeseydi.
alemlerin rabbi yüce yaratıcımızdır eşi ve benzeri yoktur.
Hayatta emin oldugum iman ettigim bisey varsa o da senin varligin be rabbim. Su igrenc hayati dayanilir kilan da sensin. Senin cennetin falan degil,sensin. Hani bi kere bi dua etmistim. Senin sevgini bagisla da ne olacaksa olsun gibilerinden. Herseyi cekmeye raziyim... yanlis bi dua miydi bilmiyorum. Ya da o yuzden mi bu kadar imtihanla karsilastirdin... bilmiyorum. Keske aramiz bozuk olmasa. Ya da oyleymis gibi hissetmesem ben...oyle iste. Daha cok cumle var soyleyecegim ama,oyle iste...
insanoğlunun en büyük icadı.
olmayandır. bence tabiki.
kendisinden bugune dek bisey istemedim ama simdi istiyorum allahim su tayyipi biran once al yanina, bu millete bu kadar ceza yeter.
dualara cevap veren.
hakkında ileri geri konuşursak 2 yıl hapis yiyebileceğimizdir. Hatta "Lem yelid Löp yutar" demek artık türkiye'de linç sebebidir.
iyi ki var demek çok saçma olacak ama ' iyi ki var'. insanoğlunun nankörlüğüne, adaletsizliğine karşı sığınılacak tek liman. günden güne daha bir bilinçle sevilen, hissedilen dost.
(bkz: sen yetkili bi abiye benziyon)
hala afrika'da çocuklar ölüyor, nasıl olur da allah buna seyirci kalır diyenleri gördükçe iyice sinirlendiğim insan ürünü kudretli varlık. bu şekilde allah'ın varlığının olmadığını sanıp dinden çıkanlar gerçekten de gerizekalı. ölüm dediğin çok mu önemli sanki? yaratıcı varlık bunun mu peşine düşecek? o çocuklar ölmese ne ölse ne. klasik boş bir sav işe. bu arada ben de dinsizim ama bu saçma sapan tezlerle müslümanlıktan çıkmadım.
allah allah allah allah bu nasil sevmek diririri.
bir ibrahim tatlises parcasinda gecen kelime.
ya da ne bileyim bir cesit alayci ifade olarak: allah allah.
dünyanın admini.
kozmik enerjiye verilmiş onlarca isimden sadece biri.
Hem büyüklük sâhibi, hem fazl-ı kerem... ZÜ'L-CELÂLi ve'l-iKRÂM.
merhameti; bir annenin çocuğuna olan merhametiyle bile kıyaslanamıyacak kadar büyük, alemlerin yegane sahibi.

yüce yaradan.
varlığını sadece çaresizlik anlarımda hatırlayabildiğim, her çaresizliğimde elini uzatan mutlak güç.
dünyanın en aciz varlıklarından bebeği, dünyanın en taze ve yararlı besiniyle besleyen sensin. aciz bir elma kurdunu, elmanın en tatlı yerinde besleyen sensin.
alemlerin rabbi büyük yaratıcıdır. şu dünyadaki hücreden tut atoma insan kalbinin gözünün çalışmasına bakıp ta onun varlığını hissetmemek sadece hissetmemeye çalışmaktır aklını kullanmamaktır. allahın insanı neden neden sonuç ilişkisi içinde yarattığını görmezden gelmektir.
çatır çatır yandığını görmek için değil. sen böyle yaptın o yüzden yanıyorsun demek için yaratmıştır.
yücedir.
"er-Rahim":Bağışlayıcı,sevdiklerine ve müminlere merhamet eden.(ahirette) "el-Halim":Yumuşak davranan,hilmi çok olan.
zatıyla birebir konuşacağını zanneden insanların olduğu yaratıcı.
bir de ortalıkta adını kullanarak kitleleri etkilemeleri yok mu tam komedi.

(bkz: rte)
© copyright 2005 - 2026