bugün

/176
zamanında cahilce nefret ettiğim adamdı. sonra okuduk, izledik öğrendik tabi. çok iyi bir insandır. çok çok iyi bir sanatçıdır. bu ülkenin büyük değerlerindendir ahmet abimiz.
Peşmergelere konser verip, alenen apoyu seviyorum deyip, üstüne 'ağladıkça dağlarımız yeşerecektir.' sözünün geçtiği şarkısını 'avladıkça dağlarımız yeşerecektir.' olarak çevirerek okuyan bariz bir pkk sempatizanıdır.

Dinleyenlerin genelde : ben adamı değil şarkılarını seviyorum diye verdiği bir klasik cevap vardır.

vay islamcı kısık sesle, ülkücü gizlice dinlermişte bilmem ne de. geçin bunları siz ha bu herife sempati duyup bu zihniyetin yeşermesine katkıda bulunmuşsunuz, ha şu an akp yönetiminin yaptığı gibi apoyu serbest bırakıp vekil seçilme yolunu açmaya kadar varan cüretkar adımlar atmaya kalkmışsınız her ikisi de aynı. 30bin çocuk,öğretmen, ve yurttaşımızı gözünü kırpmadan katleden bir terörist başına bağlılığını belirten bir pisliği savunuyorsunuz. beyniniz yıkanmış, rutubetlenmiş, düşünceleriniz çürümüş sizin, kendi durumunuzun farkında bile değilsiniz.
Adam gibi adamdır. Nerde çalsa insanı moda sokma yetisine sahiptir. (bkz: ahmet kaya modu)
Bu ülkeye gelmiş geçmiş en delikanlı dürüst en güzel insaanlardan biridir Ahmet kaya. Hayatı boyunca bir karıncaya bile zararı olmamış sırf kökenini etnik kimliği kürt diye edilmediği hakaret sürgün edilmediği ülke kalmamıştır. Düne kadar hain terörist diyenler rakı sofralarında insanların hayatları meze edenler kalkmış bu gün ahmet kaya için göz yaşı döküp sırtından rant sağlıyorlar. Bu anlamsız gidişatlı ülkeye yüzlerce parça eser bırakmış hiç bir zaman kendi çıkarları için bu ülkenin insanlarına sırtını dönmemiş dimdik başı hep yukarda kalmıştır. Bugün ona sırf kaset yapıcam diye , vurun , öldürünn bakın nediyorrrr sürünnnn bunu diyen trollleri bu ülke affetmeyecek. Zaten durumlarıda bellidir toplumun iplemediği zatlar olarak köşelerinde karınları tok yatıyolar. Ahmet kaya sadece bir sanatçı değil aynı zamanda devrimi alevlendiren bir insan olarakta kalbimizdeki yerini alacak.
vaktiyle ceketini yağmurlara asıp, tehlikeli şiirler okuyup, dünyaya sataşan abimiz.
vaktiyle tabancasını helada unutan keke. Tabancasız hiçtir bunlar...
gece gece insanın ağzına eden adam.

http://www.dailymotion.co...ani-benim-gencligim_music
devrimci düşüncenin türkiyedeki önemli isimlerindendir efenim.
turuncu bir gemisi olan adamdı o.
şu an dinlemekte olduğum güzel sesli insan.mekanın cennet olsun ahmet abim.
''duvarlar konuşmuyor anne, açık kalmıyor hiçbir kapı'' sözleri ile ''hani benim gençliğim'' şarkısında yıkıp geçen sanatçıdır.
allah rahmet eylesin. böyle sözler artık yok. böyle müzik ve böyle bir ses yok.
sağcıların (ülkücülerin vs) nefret ettiği fakat çaktırmadan dinledikleri sanatçı. kanımca sanatçı, ideolojisiyle karıştırılmamalıdır. sanatçı sanatını icra etmek için vardır ve sanatı için sevilmelidir. şahsen sadece şarkılarını severim.
Sezen aksu ile beraber son zamanların en iyi sesi. Daha da gelmez böyle sanatçı.
harika sese sahip kişidir.

arkadaş nasıl bir sesi var bu adamın...
ülkücülerin gizli aşkı.
evlat olsa sevilmez cinsten bi kişilik.
bi (bkz: ahmet kaya) ,bi sigara, bi çay. Tamamdır.
kliplerini çoğunu ülkücü yönetmen alparslan bozkurt çekmiştir.
geceye, gündüze, derde, kedere, neşeye her şekilde güzel sesiyle eşlik eden, türkiye'ye gelmiş en güzel ve en büyük sestir..

https://www.youtube.com/watch?v=tHR1aIZ6t8Q

--spoiler--
artar eksilmeyiz zindanlarında
kolay değil derdim ucu derinde
unhan ırmağında hey dost kara burnunda
vururam vururam gardaş
öfkem kındadır.
--spoiler--
--spoiler--
ve üç gece güvercini
nazlı nazlı uçsun buluta merhaba
"bütün sabahların bu saati
en fazla sevdiğim vakit"
son kez merhaba...
--spoiler--

https://www.youtube.com/watch?v=pR1u6fYu5CI
https://www.youtube.com/watch?v=J5RIxciR3y8
Gerek yok ne sana ne de anılarına. Ahmet Kaya nın dediği gibi " birazda sen ağla "
türkiye'nin harcadığı, değerli sanatçılardan bir tanesi.
siyasi düşünceleri bir kenara koyup, ahmet kaya'ya objektif bir bakış açısıyla bakan her türkiye vatandaşı onu bağrına basar. kesinlikle bu böyledir. çünkü ahmet kaya her zaman sevginin, barışın dilini konuşturmuştur. hiç bir zaman savaş çığırtkanlığı yapmamıştır.
ibnelerin yaşadığı bir dünyada ölen koca yürekli adam. Mekanın cennet olsun ahmet abim.
(bkz: Ay gidiyor)
© copyright 2005 - 2026