2022 kpss'nin iptal edilmesinden sonra akıllara gelen soru.

iyi geçenlere üzülesice bir durum.
Evet. Memnunum.

Orta şekerli geçti benim ki.

Ama hak hukuk var şimdi. Ayıp yani çalıntı sorularla sınav yapmak.

Adalet yerini buldu...
sınava giren birisi olarak şahsen doğru kararın verildiğini düşünüyorum.
bu arada bu sınav için iyi geçtiğini söyleyenler sırat köprüsünden de cambaz gibi geçerler problem etmesinler hiç.
Ben şahsen memnunun.
Aşırı zordu. Şimdi daha iyi çalışacağım.
Umarım hakeden, hakettiğini alır.
Sınav disiplin ve konsantrasyon işidir. Şaibeli sorular iptal edilip puanlar ona göre hesaplanmalıydı. Külli iptal doğru değil.
bir ülke nasıl idare edilemez - bir ülke nasıl idare edilmemeli konulu tez yazmanıza neden olacak, ileri de üniversiteler de ders konusu olacak rezaletleri hergün yaşıyoruz.
başka bir ülkede bunlar yaşansa neler olurdu?

ya kardeşim!
bu ülke bu insanlar size ne etti de bu ülkeye bu kötülüğü bu düşmanlığı yapıyorsunuz?
bu kaçıncı oldu?
sadece sınavlar mı?
ya atamalar?
ülke idaresi ne hale geldi?
Sınav sistemimizde açığa çıkan Kara lekelerden biri.

Ben de girdim sınava, 90 puanı çok yüksek ihtimal geçemeyeceğim için iptal edilmesine memnunum.

Ama asıl mesele adaletin olmadığı bir yerde olmamız.
Sadece 2022 kpss iptal oldu peki ya diğer şaibeli sınavlar.

Malum insanlar ülkenin başına tarikatları bela ettiklerinden beri sorular çalındı, yeni değil ki bu.

Çoğunlukla göstere göstere yaptılar. Zaman denemeleri, fem dershanesi, maltepe.. bunlar unutuldu gitti, sorumlular cezalandırılmadı. Bir tarikattan boşalan yerlere başka tarikatları getirdiler.

Milyonlarca öğrencinin hakkı yendi, önlem alınmadı, çözüm bulunmadı.

Yalandan şimdi iptal edilir, bu sefer yaptıkları hırsızlığı gizli yaparlar.
Bunu da unuttururlar.
Bu kadar cok insanin memur olmak istemesi beni ulkem adina uzuyo..
Yediiklim'in kapısından girmeyenler hariç herkes memnundur herhalde.
Yediiklim'in avukatı da tek bir sorun çok benziyor demiş üstelik.
Yahu şıklar ve imla yanlışlıkları bile aynı.
Hatta iki sorunun numaraları bile aynı.
Bu nasıl beceriksizce yapılmış bir iştir. Niceleri yaptı da yakalanmadı.
insan bu işe giriyorsa şıkların yerlerini değiştirir. Şıkların içeriklerini değiştirir.
Bunun olacağı zaten kulislerde söyleniyordu.
Sınav öncesi 432 kişinin ÖSYM'de yerlerin değiştirilmesi ne demektir ?
"Kul hakkı" lafını ağızlarından düşürmeyenler en çok kul hakkı yiyenler oldular.

Üstüne Metin Külünk ve Şamil Tayyar da bu işte AKP'yi mağdur ilan etmiş. Ne diyebilinir ki? Bir değil iki değil bu kaçıncı. Yine mi aldatıldı AKP ? Bu kadar aldanmaya müsaitseniz "Bize müsade" demeyi de bilin artık.

O kadar insanın emeğine mi üzülelim, yapılacak yeni sınavda yine milyonlarca liranın heba olacağına mı üzülelim.
Ben memnunum neden diye soracaksınız tabi. Daha yaptığım paragraf sorularını aklımda bile tutamıyorum. Diyorum ne cevaplamıştım ben ya. Berbat ötesi bir sorular silsilesiydi.
akp watsap grupları vasıtasıyla 1 gün önceden soruları alan haramzade orospu çocukları memnun değildir. ama tabi yeni sınavın sorularını da elde eder bir şekilde aynı orospu çocukları...

o yüzden sınava azimle hazırlanıp sınavı hakkıyla iyi geçen gençler huzursuzdur muhtemelen.
bilmiyorum. uzun vadede bu lider partinin ekmeğine yağ sürmek için bilerek yapılmış bi sabotaj mı? yoksa beceriksizce yapılmış bi hırsızlık mı? anlaması zor. sınav takviminin 17 eylülde açıklanacağı söylendi. yani bu atamaların gecikeceği anlamına geliyor. ocak'ta kanun çıkacak demişlerdi. bir çok memur emekliye ayrılacaktı. bence o da ertelenicek ve birileri seçime güçlü vaatlerle gidicek. işte atamalar, khk'lar, emekli primi, eyt derken birileri yine oyları toplayacak gibime geliyor. her parti, kendi eğitim başkanına, sağlık başkanına, ekonomi başkanına çalışmalarını hızlandırmasını söylesin. güçlü, güzel ve mantıklı vaatlerle seçime kendini hazırlasın. yoksa euro ve dolar 25'e sabitlenicek ve ülkecek fakirlikten kırılacağız.

bu arada görevden alınmaları yetersiz buldum. hapis cezası alması gereken isimler sadece piyasadan silinmekle kalıyor. mide bulandırıcı.
Evine alacağı buzdolabının markasını bile kendi seçmeyip sağa sola soran bir milletin, KPSS sınav soruları çalınmış ya da verilmiş, umrunda olur mu sanıyorsunuz. Yeni bir sınav yaparlar göstermelik sonra da adamını bulan kapağı devlete atar, bulamayan da kukumav kuşu gibi düşünür durur artık. Anayasa'da "iki kez" diye gayet açık bir şekilde belirtilmiş ifadeye rağmen; diploması kapı gibi durup, hâlâ üçüncü defada da aday olup olmayacağı tartışılan Kılıçdaroğlu'nun yerine atayacak bir güreşçi bulamamak, ayıp olarak bize yeter sanırım. SSK'yı batırdı, şimdi de CHP'yi batırıyor. Diplomanı da al git! Yetti artık!
giren arkadaşımla konuştum herkes başka bir ağızdan konuşuyor iptal etmek doğru bir karar mıdır bilemedim ama hayırlısı olsun çalışana yine yapılacak sınav da iptal de pek vurmaz kötü geçirende bir sonrakine kadar daha sıkı çalışabilir.
Benim memnun olup olmamam bir şey değiştirmez. Yıllardır biliyoruz ki sorular çalınıyor, yıllardır birileri liyakatsiz şekilde atanıyor. Soruların çalındığı bilgisi yeni bir şey değil maalesef. Pek çok sınavda olduğu gibi bu sınavda da her zamanki yapılan şeyler yapıldı. Yerine yapılacak KPSS'de de olacak. Şu saatten sonra kim "bu kez adaletli bir sınav yapıldı" diyebilir ki ÖSYM tarafından yapılan bir sınav için? Yada artık buna kim inanır? Aynı boyanın laciverti olacak.