bugün

entry'ler (322)

davul zurnayla evden kız alma geleneği

melodi adına hiçbir şey barındırmayan eylem. Davulcunun davulun nasıl çalındığına dair bir fikri olmadığını düşünüyorum rastgele vuruyor ha keza zurnacı ondan beter onun için bu iş bir boruya üflemekten ibaret. Bu ikisi birleşince de saati sabah cinnet geçirten diğer zaman dilimlerinde de fenalık geçirttiren bir kulak tırmalama senfonisinden başka bir şeye dönüşmüyor.

ben bu yazıyı sana yazdım

Sıradan bir akşam rastgele bir göz göze gelmenin bana bugün bu yazıyı yazdıracağını hatta bu duyguları yıllar sonra tekrar hissettireceğini hiç düşünmezdim. Hatta artık hoşlandığım birini görünce heyecandan konuşamayacağıma, elimi kolumu nereye koyacağımı bilemeyeceğime, elimdeki çok basit bir işi bile yanlış yapacağıma ihtimal vermezdim. Seninle tanışmak için geç kalmışım ve sen de tek tanışma ihtimalimizi mahvedince bana buraya yazmak düştü. Haftanın çoğu günü seni özlediğim için sırf bir dakikadan kısa bir süre bile konuşmak için o mekana geliyorum çoğu zaman seni görmeden de dönüyorum eskiden daha sık denk gelirdik hatırlarsın. Senden nasıl bu kadar hoşlandığımı nasıl bu kadar uzun sürdüğünü bile bilmiyorum seni tanımıyorum bile tek bildiğim şey arkadaşlarımın vazgeçmem için saydıkları hiçbir özelliğin bana kusur olarak gelmiyor, sana ait olan her şey dikkatimi çekiyor mesela ben hayatım boyunca motorsikletlerden nefret ettim çok korkarım asla binemem bile ama sen çok seviyorsun hatta yeni almışsın biliyor musun ben senin sürdüğün motorsiklete hiç tereddütsüz binerdim arkadaşlarımın motor muhabbetlerinden sıkılırdım şimdi ben kendimi istemeden araştırırken buluyorum. Keşke kararının arkasında durup benimle tanışsaydın keşke bir akşam benimle yürüseydin keşke bana tüm ilgi alanlarını hayatını her şeyini saatlerce günlerce anlatsaydın en canımı sıkan da keşke bir kere başımı omzuna yaslayabilseydim. Artık senden hoşlanmak istemiyorum hatta belkide seni seviyorum ama bunu aşabilirim biliyorum her şey bambaşka olabilirdi ama olmadı umarım hayatın boyunca mutlu olursun tek temennim bu..

geceye bir şarkı sözü bırak

istedim hayatına dâhil olmayı ve beni uzaklaştırdın, bi' hainsin.
Benim kalmadı mecalim, yerden bakınca anladım gökyüzüne sahipmişsin

aniden akla gelen istenmeyen düşünceler

“ben bu çocuğa aşık mı oldum yoksa ya?”

evli erkeğin gözünün dışarıya kayma sebebi

evli, bekar, dul, yatalak vs. fark etmeksizin erkeğin gözü dışarı kayar bunun sebebi de erkekliğin meşrebinde olması bence aşırı doyumsuzlar.

şu an dinlenen şarkının en güzel cümlesi

Bunca zaman senin için yaşadığıma say.
Zamanımı harcadım, kalanıyla devam

günün sözü

her şeyini heyecanla anlattığın bir duvarı evin sandın.

yarın sabah 2013 yılında uyanmak

hiç sorgulamaz üniformamı giyer okula giderdim ve dünyanın en mutlu insanı olurdum.

sözlükte doktor var mı

sitede doktor var mı gerçekten ya.

nasıl hissediyorsun

Kalp krizi geçirecekmişim gibi hissediyorum.

acı gerçekler

hevesi geçince seni bir daha arayıp sormayacak.

uludağ itiraf

gittiğim her yerde, tanıştığım her yeni insanda istemsizce seni arıyorum bunu altı ay sonra ancak bugun fark ettim. Seni sevmiyorum artık karşılaşmıyoruz da zaten karşılaştığımızda da tanıdık siması olan bir yabancıdan başka hiçbir şey hissetmiyorum. Nasıl oluyor bilmiyorum ama ben yine günün sonunda seninle ilk tanışmamızı başka biriyle yaşama umudu taşıyorum halbuki hikayenin sonunu biliyorum uzak durmam gerekiyor ama yapamıyorum içten içe arıyorum insanlarda senin bana ilk bakışını, ilk konuşmanı, jestlerini, güler yüzünü, beni kapkaranlık bi yolun ortasında bir başıma terk edip gitmeden önceki halini başka bir insanda arıyorum resmen. Bazen seni hatırlatan insanlarla denk geliyorum elim ayağıma dolanıyor heyecandan aynı ilk zamanlarımızda olduğu gibi bazen de farklı bir versiyonun hiç çıkmıyor karşıma canım sıkık dönüyorum o gün eve. Bu duygular, hisler, düşünceler yanlış biliyorum engel olamıyorum ama geçici olduğunu da biliyorum. Çok yoruyor bu beklenti beni sadece umarım bir an önce son bulur.

şüphelendiğiniz yazarlar

en arka cam kenari nickli arkadasimiz. Mit mensubu bile olabilir bilemiyorum.

baba tarafı vs anne tarafı

bana soracak olursanız iki tarafın da hiçbir lüzumu yok.

yazarların ruh hali

Ben kendimi boğarak öldürücem galiba.

yazarların en sevdiği sütlü tatlı

kazandibi hem de üstünde dondurmayla.

yazarların söylemek istedikleri

Ateş gibi yandığın halde buz gibi durmak nasıl bir şeymiş göstereceğim sana.

pişmanlık duyulan şeyler

Keşke o gün sana sorun değil demeyip izzetül ikramını tam orta yerinden sikseydim de bugün bu halde olmasaydım.

geceye bir söz bırak

bir yanım devlet devirir bir yanım kendine yenilir.

kaç tane gerçek istanbullu tanıdınız

gerçek olan sadece bir adet istanbullu tanıdım tam bir istanbul beyefendisiydi kendisi ayrıca.