bugün

21 ekim de brezilya da kosulacak f1 takviminin son yarısı. ayrıca şampiyonun kimi raikkonen olacağı yarıştır.
michael schumacher olmadan geçen yılın ne kadar boktan olduğunu anlatacak son yarış.
takımların her iki yarışta bir değiştirmek zorunda oldukları motorlarını yenileyerek gelecekleri ve sezonun son yarışı olması nedeniyle iki yarış yerine bir yarış çıkaracak şekilde ayarlanan motorlarıyla yüksek performans gösterecekleri sezonun son yarışı. 1986'dan beri ilk defa, son yarışa üç sürücünün de şampiyonluk şansı taşıdığı 2007 sezonunun bu son kapışmasına lewis hamilton 107, fernando alonso 103 ve kimi raikkonen de 100 puanla geliyorlar.

fia tarafından açıklanan resmî program şöyle:

20 Ekim Cumartesi
20:00 - Sıralama Turları

21 Ekim Pazar
19:00 - Büyük Yarış
sıralama turlarında massa'nın 1. hamilton'un 2. raikkonen'in 3. ve alonso'nun 4. olduğu sezonun son yarışı.
michael schumacher'in, bizler gibi evinde televizyonun basinda izlemekten buyuk keyif alacagini acikladigi yaris.
Uzun zamandır formula-1 'de böyle bir heyecanın yaşanmadığı gerçeğini ortaya çıkaracak ve saat 19:00'da yapılacak sezonun son yarışıdır.
elimde olmayan sebeplerden dolayi formula1.com - live timing'deki telemetry'lerden takip etmek etmek zorunda kaldigim yari$. ayrica cnnturk radyo var bir de. hamilton 18. siraya du$u bir ara. $u an 16. sirada. oharey. bu $ekilde yari$ biterse kimi raikkonen sanirim 1 puan farkla $ampiyon olacak. cok heyecanli lan.
ve hamilton bu yari$ta 12. siraya yukseldi...

edit: 11. sirada.
edit2: 10. oldu. uhuhuhu
hamilton ikinci başladığı yarışa kalkışta yaptığı hatayla 8. sıraya düştü. akabinde vites problemi yaşadı ve 18. sıraya düştü. bu durumda şampiyonluk şansı yokken, massa'nın raikkonen'e yol vermesi durumunda raikkonen şampiyonluğunu ilan edecek.
massa'nin buyuk raikkonen'e yol vermeyecegi yari$ olacaktir. kendi memleketi diye gurur yapiyor $erefsiz. bunlar fani $eyler massacigim...
kimi raikkonen'in hakederek in$allah kazanacagi yari$. oharey! birinciligi ele gecirdi bile...
sezon başında pist üzerinde dogru düzgün birçok kez geçiş yapan ferrari pilotu raikkonen in alnının akıyla şampiyonluğa koştugu yarıştır. bunca sene şansızlık yaşamış bir adamın bir yetenek ustasını bir defa da şansının yanında gitmesi normal görülmelidir. seni seviyoruz şampiyon....
son turlarında kimi raikkonen in rakipleriyle dalga geçip en hızlı tur atmasıyla şampiyonlugu perçinlemiştir. artık o bir şampiyon.
raikkonen'in son 2 yarışa 17 puan geride gelip şampiyonluğu aldığı yarıştır.
hamiltona yazık olan yarış. bütün sezon üstün performans gösterip şampiyon olamamıştır. ayrıca alonso gibi hayin bir pilotla aynı takımda olmanın bedelini ödemiştir.podyuma cıkamadığı yarışlara bakılırsa mercedes ekbinin hatasıdır. sonuçta çaylaktır buda bir başarıdır tebrik edilmelidir alonso en kısa sürede siktir edilmelidir.
yarış sonrasındaki cnn türk tercümanın göz yaşlarını tutamayarak ağladığını düşündüğüm yarışma.
cnn turk un çevirmeninin pilotların basın toplantısında sıçtıgı yarış olmuştur. lan biriniz sırtına vurun.
çalıntı bilgilerle buraya kadar getirilen yarış olmuştur.

(bkz: ilahi adalet)
az sonra kuzenimle sokaklara çıkıp korna basarak arabayla zafer turları atmamıza sebep olmuş yarıştır. bunuda heralde türkiye de sadece biz yapacagız. olsun kimi raikkonen için değer.
(bkz: çalıntı bilgi)
(bkz: hakem penaltımızı yedi)
(bkz: züğürt avuntusu)
demekki şampiyon olunmasa bunun arkasına sığınacaktılar zavallılar.***
Raikkonen şampiyonluğu ile sonuçlanan son yarış olmuştur.

Gerek Hamilton'un gerekse Raikkonen'in şampiyonluğu hakettiği bir sene olmuştur. Neden derseniz Lewis Hamilton, sezon başından beri istikrarlı sonuçlar alması ile Kimi Raikkonen'in son yarışlarda gösterdiği performanstır. Bir kişi olması gerekiyordu ki bu sefer şans Raikkonen'in yanındaydı.

Fernando Balonso ise inanın şampiyonluk adına hiç bir emek vermediği bir sene geçirmiştir. Sadece konuşarak sezonu tamamlamıştır. Yaw kardeşim son yarışta şampiyonluk şansın var. insan biraz zorlar, çaba gösterir. Hiç bir şey yapmadan 57 saniye fark yiyerek 3.oldu.
damalı bayrak sonunda elimi açıp allah'a şükür ettiğim yarıştır.casusluk skandalında fıa göz göre göre hak yediği halde gerçekten hakeden pilot kazanmıştır.fıa sadece mercedes in puanlarını silmiştir oysa o bilgiler takıma puan kazandırıyorsa ve takımlar puanları pilotlar sayesinden kazanıyorsa çalınan bilgilerin ilk muhattabı takımlar demektir ama fıa bunu göz ardı etmiş canım ferra'rimin hakkı yenmiştir.ama geçen sene alonso'nun başına gelmesi için dua ettiğim talihsizlikler silsilesi hamilton'ı vurmuş yıllardır şanstan yana boynu bükük olan kimi de gerçek yerine kavuşmuştur.artık şapa oturan mercedes derdine yansın ve alonso ile hamilton bundan sonra istedikleri kadar küsmece oynu oynasın hiç farketmez çünki "buz adam" bir numara.forza ferrari forza kimi.
uzun yillar hatirlanacak, heyecan dolu ilk on tura sahne olduktan sonra, tum Ferrari ve Raikkonen taraftarlarinin sonuna kadar keyifle izledigi yaris. Gonul isterdi ki Massa da buraya sampiyonluk iddiasiyla gelseydi, Hem Ferrari, hem de mclaren icinde sampiyonluk yarisi olsaydi ama bu kadar heyecan bile yetti dogrusu.
Hamilton'un önümüzdeki sezon için iyice hırslanmasına vesile olmasına sebep olan bir yarış.
alonso'nun şampiyon olamamış olmasına rağmen raikkonen'den daha mutlu göründüğü yarıştır.