bugün

ipod touch

aylardır ikinci neslini kullandığım cihazdır, bu nedenle biraz bahsedebileceğimi düşünüyorum. öncelikle, iphone ile beraber en iyi dokunmatik ekrana sahiptir, dokunmatik ekranının capacitive ve multi-touch olması çok büyük rahatlık sağlıyor ve keyif veriyor kullanırken. internete de haliyle iphone ile beraber en rahat şekilde girebileceğiniz cihazdır, zaten birçok sitenin iphone/ipod touch versiyonu da var, safari ile gezinmek gayet rahat, accelerometer sayesinde ipod'u çevirince ekran da dönüyor, youtube'a yasaklara takılmadan girebiliyorsunuz hatta video indirebilirsiniz bile program vasıtasıyla. hava durumuna da tek dokunmayla ulaşabiliyorsunuz.

ekranla beraber, belki de ondan daha önemlisi bu cihazın ve iphone'un kullandığı işletim sistemidir, yıllardır symbian os, windows mobile işletim sistemlerini yaygın olarak görüyoruz, ipod touch ve iphone'un kullandığı iphone os* bu ikisinden de hızlı, sorunsuz çalışmasıyla, güzel arayüzüyle ve daha da önemlisi harika uygulama desteği sunan app store ile öne geçiyor kanımca.

app store, iphone ve ipod touch için on binlerce uygulama* sunuyor ve sürekli güncel. doom'dan assassin's creed'e, need for speed undercover'dan the sims 3'e, resident evil'dan guitar rock tour'a çok kaliteli oyunların yanı sıra işinize yarayacak ve eğlendirecek çok kaliteli programlar da bulunuyor.

sonuç olarak ipod touch, 3.5" dokunmatik ekrana, 36 saate kadar müzik dinleme süresine*, kablosuz internet bağlantısına sahip, kaliteli programlarından yararlanabileceğiniz, oyunlarıyla eğlenebileceğiniz, kısacası sıkılmayacağınız bir ürün.

edit: o kadar çok özelliği olunca, temel fonksiyonlarından biri olan videoyu atlamışım. ipod touch 1,5 mbps bitrate değerine sahip, vga video oynatabiliyor. tam dolu şarj ile 6 saate kadar video izlemeniz mümkün.