bugün

güz sancısı

çok fazla suya sabuna dokunmayıp, olaylar yüzeysel geçilmiş gibi gözükse de aslında tam bir cesaret işidir böyle bir film yapmak. konuşulmayanları, konuşmaktan şiddetle kaçınılan bu kadar ince bir olayı işleyebilmek... Tomris giritlioğlu ndan daha iyisini bekledim mi? şüphesiz, evet! ama sonradan yine de hak verdim kendisine, cesaretin ince ayarını tutturabilmiş. cahil ve tecrübesiz cesurların yaptığı gibi tüm gerçekleri ortaya sermekten kaçınmış denebilir.

filmin geneline bakınca; vasat üstü bir filmden çok öte gidememiş. film boyunca bir şey olsun diye bekliyor insan, bir şey olsun da o duygu yoğunluğunu,o çekilen acıları tam aktar bana, hissettir, koltuğumda titret! ama yaşamadan film bitiyor...

ilk yarısında rum güzeli- anadolu çocuğu aşkı çok fazla işlenmiş. sadece rum güzeli Elena ve oyuncakçı baba değil, başkalarının da pencerelerinden rum hayatlarına baktırabilmeliydi. o zamanki gayr-i müslim yaşamını biraz daha anlatmalıydı kesinlikle!

oyuncular ise kesinlikle süper! yine tomris giritlioğlu nun as adamlarını görüyoruz. hatta oyuncular o kadar iyi ki figuranları arasında zuhal olcay, şahnaz çakıralp var!
beren saat yıldızlaşmış. oyunculuğunu yıllar boyunca nasıl geliştirdiğini anlıyorsunuz. ve yine çook güzel! hafif bronzlaştırdığı teni çok yakışmış.
murat yıldırım ve özellikle yine ve yine okan yalabık çok iyi!

gidilesi ve görülesi bir film ...
güncel Önemli Başlıklar