galatasaray

dünya çapında hiçbir profesyonel şimdiki çöplükten beter ortama gelmez ama yeni hoca arama salaklığına hiç girmeden, galatasaray'ın en az 3-4 senesini planlayacak çok taşşaklı kondisyonerlerin tamına kazandırılması lazım.

haftalardır diyorum bu takımın anadolu kulüplerinin baskısını kıracak direnci bile yok.

oyun kuramadığımız, savunma yapamadığımız bir gerçek ama ligin dibindeki takımlara karşı bile fiziksel üstünlük kuramıyoruz. fenerin kupa maçlarında oynattığı 18lik çocuklar bile bu takımda ilk11 oynar. antrenman yaptırmıyor denilen perieiranın takımı bizden 2 kat daha dirençli.

ingilterede 18 yaşındaki elemanlar 90 dakika yüksek tempoda mücadele ederken bizim sinan en fazla 60 dakika verimli olabiliyor. takımın kaptanı belini döndüremiyor. atletik olarak da perişan durumdayız, esneklikten falan eser yok.

ardanın ispanyaya gittikten sonraki evrimini düşünün. zaten simeonenin atleticoda yaptığı devrimin temeli kondisyon yüklemesine dayanıyor. kadronun, rakibe göre iki kat mücadele edebilecek gücü var.

en azından gelecek sene takımda tutulacak futbolcuları hazırlaması için teknikten taktikten falan geçip direk fizik kondisyon konusunda uzman birilerinin eline bırakılması lazım takımın. kadroyu da futbolcular yapsın. zaten kim gelirse gelsin eninde sonunda onların istediği oyuncular oynuyor.
© copyright 2005 - 2026