galatasaray

taraftarının yarısının futbol uleması olduğu kulüp.

ben bunlara şımarık taraftarlar diyorum. başarı odaklı, vizyon denen şeyden bir haber, sadece şampiyonluk kupası görmek isteyen, pahalı transferler isteyen ve sürekli mızmızlanan, çocuk gibi olan şımarık taraftarlar, egosu yüksek olan taraftarlar.

türk taraftarlarının çoğu böyle ancak galatasaray taraftarının büyük çoğunluğu diğer kulüplere göre daha başarıya odaklı maalesef.

feldkamp, gerets, lucescu, mancini ve son olarak prandelli. hepsinin başını yediler. bu adamların ne teknik direktörlüğü kaldı nede adamlığı. hepsi bu şımarık taraftarlara göre futbol cahili idi, takım yönetmesini bilmiyordu hatta bu isimlerden daha iyi yöneteceklerini iddia ediyordu bu şımarık taraftarlar.

işin ilginci bu isimler takımın başında fatih terim olduğu zaman sesini bile çıkarmıyor ya da çıkaramıyor. terim' in yaptığı saçma transferler, yediği paralar, attığı kazıklar hiç birinden bahsetmiyorlar.

ama yabancı olunca iş değişiyor nasıl olsa gavur diyor vurun kahpeye diyor. bu teknik direktörler oyuncusuna bir şey söylese gene olay oluyor. işin daha da kötü tarafı bu şımarıkları dinleyen yönetimler oluyor hep galatasaray' da. şimdiki gelecek olan yönetimde büyük ihtimalle prandelli' nin başını yiyecek ve gene örümcek kafalı bir zihniyeti takımın başına geçirecek.

düşünün daha taraflı basından ve taraflı tff' den, fenerbahçe güdümündeki futbol düzeninden, siyasetin yönettiği futbol düzeninden bahsetmedim bile. bu saydığım etkenlere karşı çıkacak gerektiğinde kendi taraftarına bile karşı çıkacak bir yönetim gelmediği sürece bu takım hiçbir zaman bir avrupa kulübü olamaz.

bu yüzden derwall' e müthiş saygı duyuyorum. şartların dahada beter olduğu zamanda muazzam başarılara imza atmış ve resmen galatasaray' ın seyrini değiştirmiş, devrim yapmış. ruhu şad olsun.
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026