galatasaray

futbol takımında yeni bir yapılanmaya giderek kimlik değiştirmesini istediğim kulübüm.

öncelikle camianın içinden türk ve genç bir teknik adamı uzun süreli takımın başına koymalı. (bkz: tugay kerimoğlu) (bkz: bülent korkmaz)

ardından gerekirse 3-4 sene şampiyonluktan feragat edilmeli, sönmüş yıldızlara para dökmeyip altyapıya gerekli bütün yatırımlar yapılmalı. her kıtada scout ekipleri kurulmalı ve yetenekli futbolcular 14-15 yaşında altyapıya kazandırılmalı. böylece hem yerli, hem yetenekli, hem de altyapıdan futbolcular a takıma monte edilir. dadından da yenmez.

birkaç seneden vazgeçip gelecek kurtarılabilir böylece. hem altyapıdan çıkardığı oyuncuları satarak zaman içinde ekonomisini büyük ölçüde rahatlatır, hem de avrupada bir ekol olur kulüp.

neden hiçbir yönetici böyle bir konuyu gündeme dahi getirmiyor anlamıyorum. nedir bunun sebebi? vizyonsuzluk mu? taraftar korkusu mu? ben hiçbir gerçek galatasaray taraftarının böyle bir amaç için kaçacak 3-5 lig şampiyonluğuna üzüleceğini sanmıyorum. ayrıca şampiyonlar ligi kupası bir gün türkiye'ye gelecekse böyle gelecek. öyle büyük paralar harcayıp 2. sınıf yaşlı topçuları takıma doldurmakla gelmez o kupa.

ayrıca 2. sınıf yaşlı topçular derken wesley reisi tenzih ediyorum tabi ki.
© copyright 2005 - 2026