bugün

ygs 2011 kopya skandalı

son yıllarda sürekli kopya skandallarıyla çalkalanan ösym'de kabak geçen yıl ünal yarımağan'a patlamıştı. bu yılki skandalsa olayın ünal yarımağan'la ilgisi olmadığını ortaya koymuş, çok daha derinlere* dayandığını ortaya çıkartmıştır.

bir kere ygs gibi yurt çapında yapılan ve güvenliğin yüksek olduğu sınavlarda soruları çalmak ve/veya kopya çekmek kolay iş değildir. büyük paralar ve bağlantılar gerekir. büyük paraları olan bir adamın sırf "oğlum/kızım en güzel okullarda okusun" diye soruları çalması/çaldırtması manyaklıktır. o kadar parası varsa oxford, cambridge falan ülgen ne verdiyse parayı basar çocuğunu okutur. aynı durum o kadar bağlantıya sahip kişiler için de geçerlidir.

bu durumda konunun 1-2 kişilik olmadığı konusunda sanırım herkes hemfikirdir.

olay organize bir örgüte dayanmaktadır ancak bununla bitmemektedir. sonuçta pkk gibi bir örgüt her yıl hakkari, diyarbakır gibi kentlerden özellikle istanbul üniversitesi'ne onlarca terörofil sokuyor. ancak onların yaptıkları bu kadarla sınırlı.

geçtiğimiz yıllardaki sınavlarda soru çalınmasıydı. bu yılki durum ise çok daha beter. soruları-kitapçıkları hazırlayanlar özellikle seçilmiş olmalıdır ki böyle bir işi yapabilsinler. bunları kimler seçiyor? o seçenleri kimler? ya onları?

konu hükûmete ve onlarla ittifak hâlindeki fethullah terör örgütü'ne kadar dayanmaktadır. iyi okulları kendi yandaşlarının çocuklarıyla doldurmak için yapılıyor bu. tıpkı lgs'de yaptıkları gibi. tıpkı tüm kamu kurum ve kuruluşlarına kpss'yle adamlarını soktukları gibi.

bunca çocuğun, gencin, erişkinin emeği; harcanan onca paralar falan hepsi yalan. akp ya da ftö üyesiyseniz ya da babanız üyeyse sizin için her şey çok kolay. sıradan yurdum insanıysanız? akp'ye oy vermeyi, fethullah gülen'i iyi adam sanmayı sürdürün. paralarınız, emekleriniz çöpe gitsin. durmak yok yola devam!