bugün
- kadın olmanın avantajları13
- kadın sürücü görünce yapılması gerekenler8
- askerde 200 metre atışı yapmak11
- türkiye'ye geldim9
- bir bayan yazarın erkek yazarla kavga etmesi10
- kadıköy solcusu4
- sarhoşken yapılmış en aptalca şey6
- trans kadın çekiciliği5
- nervio20
- her şeyi açıklayan en kısa cümle6
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı2
- geceye bir şarkı bırak4
- dem'in bize elektriği parayla satamazsınız demesi19
- her kıza yazan erkek3
- kedi sidiği kokmak5
- kurtar bizi müsavat16
- tekne turu yapmak2
- frankyfourfingers2
- alevi kızların alev alev yanması13
- 15 ağustos 2026 gençlerbirliği fenerbahçe maçı3
- kadınları anlamak3
- sözlükte kafa açıcı başlık olmaması9
- sevişirken mastürbasyon yaptığını hayal etmek2
- aleksey batrakov5
- kızlar çaylak olunca nickaltında ağıt yakan tipler9
- 30 yaşından sonra aşık olmanın imkansız olması2
- mehdi türkiye de3
- 14 ağustos 2026 galatasaray çorumspor maçı25
- zayıflama çayına inanan insan2
- şişman insanlardan tiksinmek2
- ben uyuyacağım sözlük2
- engelli kızı kaçırıp 4 kişinin istismar etmesi10
- tanrı vs şeytan3
- mabel matiz3
- karıncayiyen beslemek2
- ellerim bos gonlum hos10
- marmara üniversitesi göztepe kampüsü3
- devran dönecek8
- johnny depp olmak isterken kral abdullah olmak2
- hiç olmayacak bir insana aşık olmak4
- wilfried singo3
- çü be3
- sevgilinizin vajinasını yalar mısınız7
- güç zehirlenmesi yaşamamak için yapılması gereken7
- ahmet baran yazgan10
- sanatsepeti2
- kolonya kültürünün yok olması2
- neden tüm iyi fikirler tuvallette akla gelir4
- korkusuz korkak filmindeki herif3
- aptallara tahammül edememek2
sevdiği entry'ler
13 üne bakmaya gerek yok sadece esenler belediyesine girseler 150 senelik malzeme çıkar yargıya.
diyorlar ki cehapeliler belediyede kadrolaşıyor. esenler belediyesinde üst düzey tüm yöneticilerin soy ismi göksu.. diyorlar ki cehapeliler çeteleşiyor. esenlerde tekstilkent ve giyimkent dahil her yer haraca bağlanmış.. diyorlar ki cehapeliler kamu paralarını çarçur ediyor. esenlerde nerelere ne paralar harcanıyor bir baksalar bir daha cehape kelimesi ağızlardan dökülemez ama tabi bunlara kim bakacak ? rte yi görünce cübbelerindeki olmayan düğmeleri iliklemeye çalışan hakim ve savcılar mı yoksa beştepeden emir gelmeden şafak operasyonuna çıkamayan emniyet mi.
bak daha bağcılara falan girmiyorum bir girsem çıkamam. kimse çıkamaz zaten çok acayip.. ulan yıllarca melih gökçek diye yırtındık durduk zerre dokunulmadı mansur yavaş geldi bir konser türküsü tutturdular ki sorma. o robotlar dinozor heykelleri ? onlara harcanan para kamu parası değil miydi neden yıllarca sustunuz göz ardı ettiniz ey yargı ey hükümet ey medya ? şimdi sabah kalkıyoruz muhalefet belediyeleri akşam yatıyoruz muhalefet belediyeleri. diğerleri ??
diyorlar ki cehapeliler belediyede kadrolaşıyor. esenler belediyesinde üst düzey tüm yöneticilerin soy ismi göksu.. diyorlar ki cehapeliler çeteleşiyor. esenlerde tekstilkent ve giyimkent dahil her yer haraca bağlanmış.. diyorlar ki cehapeliler kamu paralarını çarçur ediyor. esenlerde nerelere ne paralar harcanıyor bir baksalar bir daha cehape kelimesi ağızlardan dökülemez ama tabi bunlara kim bakacak ? rte yi görünce cübbelerindeki olmayan düğmeleri iliklemeye çalışan hakim ve savcılar mı yoksa beştepeden emir gelmeden şafak operasyonuna çıkamayan emniyet mi.
bak daha bağcılara falan girmiyorum bir girsem çıkamam. kimse çıkamaz zaten çok acayip.. ulan yıllarca melih gökçek diye yırtındık durduk zerre dokunulmadı mansur yavaş geldi bir konser türküsü tutturdular ki sorma. o robotlar dinozor heykelleri ? onlara harcanan para kamu parası değil miydi neden yıllarca sustunuz göz ardı ettiniz ey yargı ey hükümet ey medya ? şimdi sabah kalkıyoruz muhalefet belediyeleri akşam yatıyoruz muhalefet belediyeleri. diğerleri ??
-Öncelikle 30 kişi dilekçe verdiği zaman parti kurabiliyorsunuz, iç işlerinin onaylama gibi bir durumu yok. Tabi ki veren kişilerin adli sicil kayıtlarına bakılarak.
-Hazine yardımı konusu önemli olsada , yapılan üye bağış ve aidatları sorunu çözecektir.
-Seçime girmek için seçimden 6 ay önce en az 41 ilde teşkilatlanma ve kurultayını yapma zorunluluğu var. Baskın seçim olmadığı sürece bu da çok sorun olmayacaktır. Kurulan bu parti masa başında 40-50 kişinin fikriden doğan bir hareket değil aksine iktidardan bir şekilde mutsuz ve umutsuz , kendi haklı motivasyonları olan , geleceğe dair yeni umut arayışında olan insanların çok büyük bir bölümünün alttan ittirmesiyle kurulmuş bir parti. Tahminin, Özel ve ekibi bu kadar halk baskısı karşısında belki bir süre daha beklerdi. çünkü 2 milyon üyenin çok büyük bir bölümü özgür özelden destekçisiydi. Bu sebeple sadece vekil parti meclisi üyeleri değil il , ilçe teşkilatlarında Özel ile beraber hareket ediyor. Kısa sürede teşkilatlanma ve seçime girme yeterliliği sağlanacaktır.
-Oy potansiyeli Klasik CHP den fazla olacaktır. CHP üzerimden asla oy vermeyecek seçmen sayısı çok fazla. Bu noktada klasik chp nin tek yapabileceği muhalefet bloğunu olabildiğince bir arada tutmaktı. Bu seçmen ve parti yönetimi açısından çok zorlu bir süreç. Ne tarafta siyasal eğiliminiz olsa bir tarafı kendinizden kaçırıyorsunuz. 2024 yerel seçiminde Özel ve ekibi bunu büyük ölçüde başardı (ki burada aslan pay imamoğlu'nun 2023 seçimi sonrası darmadağın olan muhalefete umut vermesi ve sonrasında ki çalışmaları çok önemli) ve 47 yıl aradan sonra partiyi 1 . yaptı. Elbette yerel seçim dinamikleri farklı ama psikolojik etki olarak önemliydi.
-Bugün hala bir kısım Chp de kalabilir. KK cılar için zaten anlatılacak bir şey yok. Hiç niyet okumadan saray aparatı olmadığını bile varsayarak girdiği her seçimi kaybeden başarısız bir siyasetçi. Aslında atlanan sadece siyasi değil idareci olarakta başarısız. 13 yıllık genel başkanlığında ne üye sayısını 2 kat arttırdı, ne girdiği seçimlerde en temel görevi olan seçim güvenliğini sağlayabildi, ne parti kurumsal kimliği açısından gençlik kollarını kadın kollarını bir değer haline getirebildi.
-39 yaşıdna hiç bir siyasi partiye üye olmamış, son genel seçimde kk ye oy vermemiş hatta sadece lütfi savaş ı aday gösterdiler(hataylı değilim, depremzede değilim fakat 15 yıl şehri yönetmiş birinin bu kadar can nın ölümünde hiç mi sorumluluğu yok ki sadece kazanacak aday üzerinden bu kişinin aday yapılması üzerine sandığa gitmeme kararı almıştım) diye özel e dahi oy vermemiş. Fakat şartlar artık oy vermenin ötesinde üye olma hatta maddi ve manevi destek olma sürecini beraberinde getirmiştir. Bu parti Özel ve ya bir kaç kişinin bir partisi değil halka dair bir partidir. Ya da en azından ben öyle görmek istiyorum öyle olması için de mücadele edeceğim.
-Konu artık siyasi bir oligarklığın halka tahakkümü meselesi.
Velhasıl kurulduğunda hemen üye olacağım parti. Eşim, babam , annem kardeşlerimden en az 1 tanesi de üye olacak.62 yıllık adanalı mhp kökenli kayınvaldem de +1 ile şimdilik destekliyor. Kendi civarımda ki -kendi civarım geneli yansıtmaz- çok büyük bir destek var. Üye olacağım diyen insan sayısıda hiç te fena değil.
Son söz de Özgür özel ve ekibine ; Ben kendi adıma bir partinin iktidar olması gibi fetişim içinde değilim. Bazı insanlar Chp kaybettiğinde hüngür hüngür ağladım diyebilir. Benim için Ülke geleceği daha önemli. Bu sebep istikameti CHP nasıl kurtulur , iktidar olurdan çok ülke nasıl kalkınır a yönlendirin. Artık yeni bir sürece girildiyse maden o yolda ilerlenmeli geriye bakılarak yol alınmaz.
-Hazine yardımı konusu önemli olsada , yapılan üye bağış ve aidatları sorunu çözecektir.
-Seçime girmek için seçimden 6 ay önce en az 41 ilde teşkilatlanma ve kurultayını yapma zorunluluğu var. Baskın seçim olmadığı sürece bu da çok sorun olmayacaktır. Kurulan bu parti masa başında 40-50 kişinin fikriden doğan bir hareket değil aksine iktidardan bir şekilde mutsuz ve umutsuz , kendi haklı motivasyonları olan , geleceğe dair yeni umut arayışında olan insanların çok büyük bir bölümünün alttan ittirmesiyle kurulmuş bir parti. Tahminin, Özel ve ekibi bu kadar halk baskısı karşısında belki bir süre daha beklerdi. çünkü 2 milyon üyenin çok büyük bir bölümü özgür özelden destekçisiydi. Bu sebeple sadece vekil parti meclisi üyeleri değil il , ilçe teşkilatlarında Özel ile beraber hareket ediyor. Kısa sürede teşkilatlanma ve seçime girme yeterliliği sağlanacaktır.
-Oy potansiyeli Klasik CHP den fazla olacaktır. CHP üzerimden asla oy vermeyecek seçmen sayısı çok fazla. Bu noktada klasik chp nin tek yapabileceği muhalefet bloğunu olabildiğince bir arada tutmaktı. Bu seçmen ve parti yönetimi açısından çok zorlu bir süreç. Ne tarafta siyasal eğiliminiz olsa bir tarafı kendinizden kaçırıyorsunuz. 2024 yerel seçiminde Özel ve ekibi bunu büyük ölçüde başardı (ki burada aslan pay imamoğlu'nun 2023 seçimi sonrası darmadağın olan muhalefete umut vermesi ve sonrasında ki çalışmaları çok önemli) ve 47 yıl aradan sonra partiyi 1 . yaptı. Elbette yerel seçim dinamikleri farklı ama psikolojik etki olarak önemliydi.
-Bugün hala bir kısım Chp de kalabilir. KK cılar için zaten anlatılacak bir şey yok. Hiç niyet okumadan saray aparatı olmadığını bile varsayarak girdiği her seçimi kaybeden başarısız bir siyasetçi. Aslında atlanan sadece siyasi değil idareci olarakta başarısız. 13 yıllık genel başkanlığında ne üye sayısını 2 kat arttırdı, ne girdiği seçimlerde en temel görevi olan seçim güvenliğini sağlayabildi, ne parti kurumsal kimliği açısından gençlik kollarını kadın kollarını bir değer haline getirebildi.
-39 yaşıdna hiç bir siyasi partiye üye olmamış, son genel seçimde kk ye oy vermemiş hatta sadece lütfi savaş ı aday gösterdiler(hataylı değilim, depremzede değilim fakat 15 yıl şehri yönetmiş birinin bu kadar can nın ölümünde hiç mi sorumluluğu yok ki sadece kazanacak aday üzerinden bu kişinin aday yapılması üzerine sandığa gitmeme kararı almıştım) diye özel e dahi oy vermemiş. Fakat şartlar artık oy vermenin ötesinde üye olma hatta maddi ve manevi destek olma sürecini beraberinde getirmiştir. Bu parti Özel ve ya bir kaç kişinin bir partisi değil halka dair bir partidir. Ya da en azından ben öyle görmek istiyorum öyle olması için de mücadele edeceğim.
-Konu artık siyasi bir oligarklığın halka tahakkümü meselesi.
Velhasıl kurulduğunda hemen üye olacağım parti. Eşim, babam , annem kardeşlerimden en az 1 tanesi de üye olacak.62 yıllık adanalı mhp kökenli kayınvaldem de +1 ile şimdilik destekliyor. Kendi civarımda ki -kendi civarım geneli yansıtmaz- çok büyük bir destek var. Üye olacağım diyen insan sayısıda hiç te fena değil.
Son söz de Özgür özel ve ekibine ; Ben kendi adıma bir partinin iktidar olması gibi fetişim içinde değilim. Bazı insanlar Chp kaybettiğinde hüngür hüngür ağladım diyebilir. Benim için Ülke geleceği daha önemli. Bu sebep istikameti CHP nasıl kurtulur , iktidar olurdan çok ülke nasıl kalkınır a yönlendirin. Artık yeni bir sürece girildiyse maden o yolda ilerlenmeli geriye bakılarak yol alınmaz.
Özgür özel 2 ağustos’taki konuşmasında ‘hollanda ve lüksemburg’ta neler döndüğünü biliyorum’ dedikten sonra 5 ağustos tarihli istifa belgesi manidar…
siyasal islamcı...
Sessizlik, Susmalar ile anlam bulur..Susmalar, kocaman bir çığlık olur bazen...Önüne gelen herşeyi yok eden bir çığlık..Ardında bıraktıklarını acımasızca yakan..
Söylemek istediğin onca şeye rağmen susmanın daha iyi olduğunu düşündüğün anlarda acıyı tüm çıplaklığıyla hissetmektir..
Sarılmaktır karanlığa, iç çekişlerine, hiçliğe, yarınlara..
Söylemek istediğin onca şeye rağmen susmanın daha iyi olduğunu düşündüğün anlarda acıyı tüm çıplaklığıyla hissetmektir..
Sarılmaktır karanlığa, iç çekişlerine, hiçliğe, yarınlara..
yorgunluğun tarifsiz hali..
Huzur getiren mükemmellik.
yine başı çektiğimiz bir liste çok şükür.
"Norveç'te oruç 20 saat tutuluyor" haberinin yorumuna biri "iyi olmuş kafirlere" yazmış.
işte biz, bu zeka ile mücadele ediyoruz.
işte biz, bu zeka ile mücadele ediyoruz.
Bir Kürt olduğu halde Türkçeye en hakim insanlar arasında ilk 10’a girer.
ilişki bittiğinde bir erkeğe yakışandır.
Görüyorum haberlerde, bıçaklayan, döven, öldüren..
Hayır Eleştirmeyeyim diyorum, ama biz de yaşadık zamanında.
30. Yaşın üstündeki herkes yaşamıştır.
Dert dediğin çük gibidir, herkes kendininkini en büyük zanneder.
Biz de o zaman kendi derdimizi çok büyük sanardık.
Ama bozmadık çizgimizi, sıkıntılıydık, içerde yaşadık.
Yapmadık kötülük, yakışmazdı.
Gerçek bir erkek gibi, ceketimizi asılı olduğu yerden alıp, kaderin bize çizdiği yöne doğru, mecburen aldık voltamızı.
Geriye dönüp baktığımda,
Fikrim sorulmadan,
Halim hatrım sorulmadan,
Her gün sırtımda ağır bir yükle,
Yaşadım adam gibi.
Kendimle gurur duyuyorum.
Bu kadar.
Görüyorum haberlerde, bıçaklayan, döven, öldüren..
Hayır Eleştirmeyeyim diyorum, ama biz de yaşadık zamanında.
30. Yaşın üstündeki herkes yaşamıştır.
Dert dediğin çük gibidir, herkes kendininkini en büyük zanneder.
Biz de o zaman kendi derdimizi çok büyük sanardık.
Ama bozmadık çizgimizi, sıkıntılıydık, içerde yaşadık.
Yapmadık kötülük, yakışmazdı.
Gerçek bir erkek gibi, ceketimizi asılı olduğu yerden alıp, kaderin bize çizdiği yöne doğru, mecburen aldık voltamızı.
Geriye dönüp baktığımda,
Fikrim sorulmadan,
Halim hatrım sorulmadan,
Her gün sırtımda ağır bir yükle,
Yaşadım adam gibi.
Kendimle gurur duyuyorum.
Bu kadar.
bozguncu - maksim gorki
" yalan olduğunu bilsen dahi inanacaksın insan oğluna, yani dinleyeceksin onu, niçin yalan söylediğini anlamaya çalışacaksın. bazen yalan, insanın özünü gerçeklerden daha çok açığa vurur..."
" yalan olduğunu bilsen dahi inanacaksın insan oğluna, yani dinleyeceksin onu, niçin yalan söylediğini anlamaya çalışacaksın. bazen yalan, insanın özünü gerçeklerden daha çok açığa vurur..."
Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil.
Türkiye Cumhuriyetinin alternatifi yoktur gençler.
Adı ya Türkiye Cumhuriyeti olarak kalacaktır,
Ya da milyonlarca vatan evladı bu uğurda can verecektir.
Türkiye Cumhuriyetine alternatif isim aramak, sokak köpeğine alternatif isim aramaya benzemez.
Adı ya Türkiye Cumhuriyeti olarak kalacaktır,
Ya da milyonlarca vatan evladı bu uğurda can verecektir.
Türkiye Cumhuriyetine alternatif isim aramak, sokak köpeğine alternatif isim aramaya benzemez.
hepsini kaybetti...
12 eylül 2010 anayasa referandumu
12 haziran 2011 genel seçimler
30 mart 2014 yerel seçimler
10 ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimleri
7 haziran 2015 genel seçimler
1 kasım 2015 erken genel seçim
16 nisan 2017 anayasa referandumu
24 haziran 2018 genel seçim
31 mart 2019 yerel seçim
14 ve 28 mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri (her ikisinde de kaybetti)...
12 eylül 2010 anayasa referandumu
12 haziran 2011 genel seçimler
30 mart 2014 yerel seçimler
10 ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimleri
7 haziran 2015 genel seçimler
1 kasım 2015 erken genel seçim
16 nisan 2017 anayasa referandumu
24 haziran 2018 genel seçim
31 mart 2019 yerel seçim
14 ve 28 mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri (her ikisinde de kaybetti)...
bazı havaların, iddaa edilen balonu dolduramayacak kadar fason olmasından bile daha acınacak bir durumdur. eleştirmek kolaydır. okumak, öğrenmek, empati kurmak, savunurken ölmek, ölürken savunmak, yitmek, nesillere önder olmak ya da savunulan fikirlerin onlarca yıl sonra zıt güruhlar tarafından savunulmasını sağlamak zordur. zor ile savaşmak her babayiğidin harcı değildir. göt ister. bunun için göt olmak yetmez, sağlam bir göte sahip olmak gerekir. çünkü tüm bunları savunan götü değildir insanın, ta kendisidir insanlıktan nasibini almış olan!
erkeklerin kendilerine benzeyen kadınlardan hoşlanmasıdır. içgüdülerine zıt olmasına rağmen, bu durumu tercih etmeleridir. Örneğin çocukken futbol, taso falan oynayan kadınlar, çocukluk döneminde erkekler tarafından dışlanırken olgunluk dönemlerinde daha çekici gelmeye başlarlar aynı erkeklere. Ergenlikte Çocukluk dönemlerini reddettmenin verdiği haklılık duygusunun, olgunluğun ilk dönemlerinde çocukluğa (90'lara, 80'lere) duyulan özlem duygusuna dönüşmesiyle zaten alt üst olmuştur erkek psikolojisi. Bu yüzden aslında dengesiz addedlien kadınların hiç bozmadıkları duruşu, erkeklerin onları anlamamasına neden olan yegane gerçekliktir.
(bkz: bsg)
(bkz: bsg)
Haram saltanatının ve ondan nemalanan parazitlerin uykularını kaçıran slogan.