bugün

sevdiği entry'ler

zoborg

bazı kaynaklarda zooborg olarak geçiyor ama araştırdım, dünya genelinde zoborg olarak kullanılıyor.

bilim insanları, deprem ve göçük gibi durumlarda enkaz altında kalanlara daha hızlı ulaşabilmek için böcek makine teknolojisini kullanmaya hazırlanıyor.
sırtlarına bir cihaz yerleştirilen bu böcek kardeşler siborglere dönüşüyor ve kendilerine zooborg deniyor.

üstlerine takılan cihaz ile küçük elektrik dalgaları verilerek yönlendirilecek bu böcekler, felaket anlarında oldukça işimize yarayabilir.

(img:#2432810)

chp terör örgütü

(bkz: enerji ve tabii lan manyak mısın bakanlığı)

götten yemiş kız nasıl kendini belli eder

(bkz: sen bilirkişi misin sen uzman mısın sen kimsin lan)

15 temmuz vs 29 ekim

Türk tarihi! Koskoca türk tarihi! Bunun en büyük zaferi 15temmuz mudur? Kusura bakma da Senin ben ta aklını sikeyim.
istanbulun fethi var. Mohaç meydan muharebesi var. Büyük taaruz var. Kurtuluş savaşı var. 7 düvel düşmanı topraklarımızdan temizlemek var. Çok daha öncesinde hunların göktürklerin selçukların bir dolu zaferleri var.
15 temmuz mu türk tarihinin en büyük zaferi???
Tüküreyim ben öyle düzmece zafere. Ulan insan allahtan korkar şunu söylerken lan.

binali yıldırım

2 mayıs 2023 de
"kılıçdaroğlu gelirse mapushaneler boşalacak, öcalan serbest kalacak"
sözünü dile getirmiş büyük üstad, jeday, halk ozanı, uzayın sessiz koruyucusu.

kaynak https://www.hurriyet.com....-serbest-kalacak-42260676

akp

chp ye oy ile kaptırdığı belediyeleri, hukuksuz bir şekilde belediye başkanlarını tutuklayarak geri alan iktidar partisi.
nasıl bir musluksa, akp, belediyelerden merkeze akan parayı kaybedince hukuk falan dinlemez oldu. resmen vicdansızca saldırıyor her yere. ardı ardına tutuklama haberleri geliyor.

kimse kalkıpta "ama yolsuzluk yapmışlar" teranesi okumasın. ortada kamuoyuna sunabildikleri hiçbir gerçek delil yok.
zamanında fetö kankaları ile kozmik odalara suni bahaneler ile girildiğini çok çabuk unuttu bu millet. sonrada hiç bir zaman var olmamış veya başkaları tarafından kasıtlı yaratılmış deliller ile askeriyenin içinden geçip, bu milletin namusu olan kozmik odaya tecavüz ettiler.
şimdide halkın seçme hakkına tecavüz ediyorlar.

edit. akpciler doluştu hemen

çocuklarının yanında darp edilen baba

sedat peker olaya dahil olmuştur. o iki peçete atığına istanbul dar olur artık.
ama insanların devletin adaletinden çok sedat pekerin adaletine güveniyor olması da acı.
tam muz cumhuriyeti amk

dünyanın dümdüz olduğu gerçeği

aynen aynen, bizim evin zemini de düm düz. bizzat baktım.

gündem algoritmasının değişmesi gerektiği gerçeği

Uludağsözlüğü seviyorum fakat gündemdeki ve konuşulan konular buranın goygoy mekanı olduğu izlenimi veriyor artık bana.
iki ss paylaşacağım
birisi anlık uludağsözlük gündemine tıkladığınızda karşınıza çıkan konular diğeri diğer sözlükte gündem kısmında karşınıza çıkan konular. ikisi de ilk başlıktan itibaren sıralıdır. yorum sizin.

görsel
görsel

edit, eksilere abanmadan önce belirtmeliyim ki uludağsözlüğe bok atmak değil amacım. biraz daha gündem bazlı ve bel üstü konuşabilmek dileğim.

gs şampiyonluk kutlaması sanatçı listesi

--spoiler--

Coşkun Sabah ne alüminyum...

--spoiler--

onu da bu sezon yine hüsrana uğrayan kanatlılar efkarlansın diye çağırdık.

yedi krallık şövalyesi

Romanını bitirip heyecanla dizisini beklemekte olduğum George r r martin eseri.

galatasaray lı olmanın çok masraflı olması

böyle goygoy yapar işte millet şampiyon olamazsan kaç senedir.
ancak kaçan şampiyonluk süresince ve sonrası tüketilen alkol, yırtılan forma, kırılan telefon ve televizyonla kıyaslanırsa çokta pahalı olmayan süreçtir.

edit fb
© copyright 2005 - 2026