sevdiği entry'ler

bir alevi olarak alevilerden linç yemek

ilahiyatta tefsir profesörü olan bir alevinin başına gelmesi muhtemeldir. O kadar çok alevilik çeşidi var ki...yörük alevisi ile şiiliğe yakın alevilik aynı değil. Türk, kürt ve hatta ermeni aleviler var. Aleviliğin tasavvuf kolu olan bektaşilik var. Boşnaklar, arnavutlar genelde bektaşi ve hıristiyandır. Yani ikisini birlikte götürürler. Balkanlar bektaşi ve mevlevi tarikatları aracılığı ile müslüman olmuştur. ispanyadan göç eden yahudiler mevlevilikten etkilenip sabetay sevi önderliğinde tarikat kurdular. Sevi'nin düşüncelerini takip ederseniz mevlana'nın kopyası olduğunu görürsünüz. Aleviler, büyük şehirlerde kültürlerini tamamen kaybedip ateizme/ deizme yöneliyorlar. Oysa dindar aleviler muharrem orucu tutar, aşure'yi bir ibadet ritüeline dönüştürür ve herkese ikram eder ( bu arada aşureleri çok lezzetli olur) kurban bayramından hemen sonra hacıbektaş'a gidip kurban keser, fakirlere dağıtır, orada hac yapar ( hatta hacıbektaş'ta bir çeşme vardır tıpkı zemzem suyu gibi kutsal kabul edip bol bol şişelere doldurarak dönüşte misafirlere ikram ederler), mevlit-kur'an okutur, taziyeletinde cem evinde yemek verirler ( ben de katılmıştım), semah yapar, cenazede sazlarla ağıt yakarlar...birçok yaşlı alevi teyze örtülüdür ve dindardır. Bir arada yaşayarak kültürlerini korumaya çalışırlar. Sünnilere kız vermeye ve almaya pek sıcak bakmazlar. 3 yıl alevi mahallesinde öğretmenlik yaptım, çok saygılı insanlar, aşırı temiz ve titizler, çocuklarını okutmaya özen gösteriyorlar. Ama en büyük zaafları içki. Bu içki ve alkolizm nedeniyle birçok aile parçalanıyor ve çocuklar mağdur oluyor, kadınlar perişan oluyor. Sevdiğim bir alevi öğrencim var hala görüşüyoruz, babası bunları terk etmişti, anne evi geçindiriyordu. Daha böyle niceleri....10 yıllık öğretmenlik dönemimde severek ve isteyerek çalıştığım tek okul bu alevi mahallesindeki okuldu. Sonra norm fazlası olunca beni başka okula şutladılar.

bir erkekte kabul edilemez 250 özellik

görsel

uludağ sözlükteki linç kültürü

Kimseye şeytanın avukatlığını yapmayacağım. Yalnız artık bu şeytan taşlamaya dönen, konuyu bile vakıf olmadan sadece toplu hareketin parçası olmak amacıyla yapılan eylemler can sıkmaya başladı. Birinin ayağına taş değmesin aman, herkes meşaleleri, kazma küreği alıp saldırıya geçiyor. Bakın bu ulu sözlük dünyasının, edene buldurma huyu vardır.

Karmanızı, bahsettiğim sözlük profilindeki karma değil, çok bozmamanızı tavsiye ederim. Biz burada takıntılı insanlarız, içimizden birileri sizi not eder, ayağınıza taş değdiğinde de, çığ gibi büyüyen bir linç kampanyası da size başlatılır. Şuan eğlenceniz ettiğiniz kurbanlardan biri olmanız burada an meselesidir.

Bu eğlence türü de artık baysa da tabi. yirmi kişi bir kişiye dalmanın sizi eğlendiriyor olması bile üzüyor beni. Nasıl böyle gaddar olabilirler diyorum. Burada kredisi çok yüksek 5-10 kişi vardır, onlardan biri değilseniz sıranın size gelmesi an meselesidir. Kredisi yükseklerden birine ya da birilerine yanaşayım derken yapacağınız kötücül eylemler, göğe çıkar size dönerler. O kredisi yüksekler de demez ki, bu bana destek olmuştu, der ki, ayağına taş değmeseydi, bana ne amk.

Aynı şeyi üç paragrafta tekrarlayıp durdum. Umarım anlamışsınızdır.

kalın bacaklı kadın çekiciliği

Zorunluluktan moda ülkemizde.
Soba borusu gibi veya Tofaş Şahin tekerlek aks i gibi zaten genetik olarak.

arkadaşlar spoi yedim

Onu yeme bari be şişko.

manyak olmaya karar verdimin mutfağına konuk olmak

benim neyim eksik? buyrun sofraya arkadaşlar...

görsel

masonlar dünyayı nasıl yönetiyor

masonlar, rotaryenler, lionlar, aslanlar kablanlar, inter bilmem neler, milanlar, juventuslar…

hayat boyu sınıf atlama çabasıyla kıçını yırtan, özenti tavırlarla ait olmadıkları elit zümreye geçiş için tüm Networkleri deneyen ama her alanda gücü de tek bir elde toplama gayretine hizmet ettiklerinden bi haber abi ve ablalarımız.

zafer ergin

Sadece kurtlar vadisinde değil gerçek hayatta da mason

görsel

sizce yakışıklı mıyım ben saraca

görsel
görsel
Sizce nasılım arkadaşlar, hafiften bir giderim var mı ?

kalp çizerken yanlışlıkla döte benzetmek

Küçük dostumuzun başına gelen talihsiz olay;

https://youtube.com/short...q6zZg?si=_u0K_IMajr0okv9B

kanser

Evet sormayın sayın yazar. O çernobil mahvetti Karadenizi.

bitkisel diye yutturulan zayıflama hapları

bunlardan sakının çocuklar. en bitkisel diye kitlenenden ne kimyasallar çıkabiliyor. ondan ziyade bunların işlevi metabolizmayı hızlandırmak ama kalp atışını da attırıyorlar ve ritim bozukluğu tarzı şeylere çok sebepler. geçen sene bir arkadaş zorla bir tane içirdi bana. saatlerce direndim, küfrettim, anlamadı. sonunda bir tane içtim, ve ne oldu? 2-3 saat içinde tansiyon 21'e, 14. sonra acillerde tansiyon düşürtmeye çalış saatlerce. günlerce oturmadı tansiyonum. özellikle eczacıların komisyonu yüksek diye sizi hiç düşünmeden kitlediği bu bokları sakın kullanmayın! sakın bak, ölürsünüz amk. ölseniz bir şey değil, felç falan kalıp millete yük olursunuz.

7 nisan 2026 mircea lucescu'nun vefat etmesi

https://www.sondakika.com...escu-80-yasinda-19726551/

Rumen teknik direktör Mircea Lucescu, 80 yaşında hayatını kaybetti.
Dünya futbolunun efsane isimlerinden, Türkiye’de hem Beşiktaş hem de Galatasaray ile şampiyonluk yaşayarak silinmez izler bırakan Rumen teknik direktör Mircea Lucescu, 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.

firdevs mahmutoğlu

mihrace yekenkülüğ'ün ruhsar isimli dizide canlandırdığı kurgusal karakter. dizideki en güzel kadın. evlenmek istediği kanka müfit'te ne bulduğuna anlam veremezdim.

uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı

insanın içini kıpır kıpır eden, sıcacık ortam. bir kavim olsak kavmimizin adı lut olurdu, ortak soyadımız olsa palu olurdu. öyle yakın, öyle içten, öyle biz gibi.

sevgilinin hayaline sarilip uyumak

Lan oğlum ne hayali Deli misin .
En olmadı tut bir bungalov ev 5 bin TL den fazla masrafın olmayacak. Çağır orada sarıl. Eğer Sakarya ya da giderseniz bana yaz sana nereden tutulacağını söylerim.

en şehirli özelliğiniz

yürüyen merdivende sağda durur, solda yürürüm. medeniyeti yürüyen merdivenden adabımla kurtaracağım.

erkeklerin minnoş kalpli olması

bütün sinir ve öfke patlamalarının sebebi durum bu. erkeklerin minnoş, yani hassas kalpleri kadınların yükledikleri kaldıramıyor. tam da bu noktada işte kontrolsüz bir ne yapacağını bilememe, o minnoş küçücük kalbin göğüs kafesine sığamaması durumu oluşuyor. erkeğin bütün hayvanlıklarının altında aslında kırılgan, minnoş bir kalp yattığını kimse göremiyor. ağzından bok saçan, kadın hakkında ahkam kesen adamlar bile aslında küçük, kırılgan kalpleri zorbalanmış adamlar. kadınlar daha rasyonel, erkek ise daha duygusal. ondan dağları erkek deler, dağı delen üstün genli ve sağlayabilen erkeği de kadın seçer. üzmeyin erkeklerin minnoş kalplerini kızlar. bu yazıda erkeğe dair bir sürü itiraf var.
© copyright 2005 - 2026